Erkek Kedi Kısırlaştırılırsa Saldırganlığı Biter Mi? Lütfen Cevap Yazın Yardımcı Olun.

tugcerkovan
tugcerkovan

756 Puan

Merhaba, erkek kedisi olup kısırlaştırmış olanlar cevap yazarsa çok sevinirim. Bizim oğlan 11 aylık, bu ay içinde kısırlaştırmayı düşünüyoruz. Koku bırakma, çiş yapma olayları yok, yalnız aşırı saldırgan. Şöyle anlatayım normal bir şekilde davranışlarımıza devam ederken bir anda bize odaklanıp bakakalıyor (tabi biz bu anda ödümüz kopuyor olacakları bildiğimiz için) sonra vücudu kaskatı kesiliyor ve en ufak bir hareketimizde kolumuza yapışıyor aynı polis eğitim köpekleri gibi dişlerini geçirip kilitleniyor. Tabi biz bağrış çağrış birbirimize yardıma koşuyoruz, gelen kişiye saldırıyor bu sefer aynı şekilde, attıkça daha sert bi şekilde atlayıp saldırmaya devam ediyor. eğer yakınlarda su spreyi varsa kurtulabiliyoruz yoksa kanlar içinde kendimizi bir odaya kapatabilirsek şanslı oluyoruz. İnanın onu çok seviyorum 1 aylıkken sokakta bulduk perişan haldeydi ve bebeğimiz gibi baktık büyüttük. Bebekken de çok saldırgandı dişleri kaşınıyor diyorduk. Veteriner hep büyüdükçe akıllanacak geçecek dedim. Şuan akıl almaz bir hale geldi, evimizde korkarak yaşıyoruz, anneme eşime ve bana saldırdı hepimizi kanlar içinde bırakacak şekilde. Nedenini çözemiyoruz. Onu çok seviyorum ve ileride bebeğim olunca, evde çocuk olunca ne yapacağımı bilmiyorum. Bir çocuğa saldırırsa öldürecek kıvama getirebilir. Kısırlaştırınca sakinleşir ve evde beraber yaşabilecek düzeye gelir mi? Ne önerirsiniz? Eğer kısırlaştırırsam ve düzelmezse onu bu halde kimse sahiplenmez bahçede bakılacak şekilde bir yakınıma da veremem. Ona ölene kadar bakmak için aldım ama artık sinir krizleri geçiriyorum ve canımın acısından ağlamaktan harap oldum. Kemiğe kadar iniyor dişleri ve kemiklerimiz iyileşene kadar zonkluyor. Kedim tekir bu arada. Evin tümünde geziyor, dışarı çıkmadı hiç 9.kattayız. Etrafta kedi köpek kokusu alabileceği bişey de yok. Hergün yaş mama ve normalde de royal canin kitten mama veriyorum doğduğundan beri.

26 CEVAP

Kedim erkek ve kisirlastirdim.
Kedinizin tırnaklarını düzenli olarak kesin, saldırdığı anda yüksek sesle hayır diyip burnuna yavaşça vurup bir oyuncağını ağzına verin.
Kısırlaştırdıktan sonra saldırganlığı oldukça azalıyor çünkü sakinleşiyor. Ancak bu kesin çözüm değil bahsettigim şekilde eğitmeniz gerekiyor.

tugcerkovan
tugcerkovan

756

Ayrıca yüzümüze es kaza saldırabilir diye çok korkuyoruz. Şuan sadece el, kol ve bacak ile ayaklarımıza saldırdı. En çok zararı ise kollarımıza verdi. Hiç bir şeyden korkmuyor, mesela o anda yüzüne yastık attım kurtulabilmek için daha çok hızını alarak ve kaskatı kesilerek koluma atladı. Ceza olarak kapalı balkona kapattığımda ise sürekli yatıyor ama çıkardığım anda beni sıkıştırmaya ve saldırmaya devam ediyor kendimi evden dışarı zor attım elime sprey alıp.

patili
patili

120470

Konu sahibi; bizim kızımız var. red point himayalan. kendi cinsinde safkan bir erkek misafir etmiştik evde . sizin bu anlattığınız önce odaklanıp sonra bir anda saldırma olayını o da yapıyordu. biz özellikle dişi kedimin yanına gittiğimde ayagımda kolumda vs hala izleri vardır. dişi kedim onu yanına yanaştırmıyordu. çiftleşemediler. onun sinirini hep bizden çıkardı. ama hiç etrafa wc vs yapmadı. erkek kediler çok güçlü oluyolar bir de. kocaman pençeleri vardı. pati denmez ona :)
her erkek kedi etrafa çiş yaparak veya başka kokular bırakarak göstermiyor bu durumu. sizin de kediniz kızgınlık döneminde. O erkek kediyi de kısırlaştırdılar sonra. Çünkğ eve dönünce de ailesine saldırmaya devam etmiş. Bacaklarına ellerine. Siz de kısırlaştırırsanız kalmaz böyle haller korkmayın.

aysebayrak
aysebayrak

1119

Merhaba, benim de erkek iran kedim var 9 aylık yaklaşık üç hafta önce kısırlaştırdık. Cinslerine göre hep daha hareketliyidi kısırlaştırıınca sakinleşir dediler ama hiç öyle olmadı eskisinden daha hareketli şu anda hızını alamayıp duvara tosladığı bile oluyor .Biz tabi onun bu halini seviyoruz ama bütün gün evde yalnız oldugu için akşama enerji toplayıp bu kadar enerjik oldugunu düşünüyoruz. Fakat son zamanlarda eskiden yapmadıgı bi hareket olarak dikkat çekmek için sürekli bacaklarımı ısırmaya başladı.Dışarıyı izlesin diye perdeleri açık bırakıyorum hep kuş ve sinekleri gördükce iyice hareketleniyor. Acaba genel olarak mevsimsel bi hareketlilik olabilir mi kedilerde? Bir de vitamin verdiğimde enerjisi iki katına çıkıyor yedikleriyle de alakalı olabilir.Tırnaklarını kestirin ve enerjisini atabileceği başka aktivitelere yönlendirmeye çalışın belki faydası olabilir.

merhaba. sorununuzu birebir şekilde biz de yaşıyoruz. siz acaba nasıl bir aşama katettiniz? cevabınız benim için önemli. şimdiden teşekkürler @tugcerkovan

KediliBaba
KediliBaba

14655

Ben anlattığınız gibi ciddi manada kimsenin yardımı olmadan kurtulamayacağınız kan revan içinde bırakan bir kedi ne besledim ne gördüm 30 sene kedi beslemiş biri olarak bu gibi durumlarda şaşırıyorum kedi ciddi ısırıyor oyun oynamıyorsa durum iç açıcı değil...Kısırlaştırma bence etkili olucaktır herhalukarda.

blue_hpood
blue_hpood

128183

aynı durumu yaşıyoruz. kitleniyor ve kaskatı kesilip saldırıyor. en çok bana. kollarım ve ayak bilerimi kanatıyor. hayır, diyorum.. imkânsız. dinlediği yok. kollarım yara dolu. kedim bir buçuk yaşlarında, yeni sahiplendim sayılır, iki ay kadar önce. geçen perşembe kısırlaştırıldı. koku bırakma huyunu bıraktı fakat saldırganlığı devam ediyor. bir köşede pusuyor ve biz farkında değilsek saldırıyor. evdeki herkese saldırdı ama en çok beni mahvetti. ne yaparım, nasıl geçer bilmiyorum. umarım kısa sürede düzelir. onu bir yere bırakacak değilim, zaten ev kedisi ve ona alıştım, başkasına sahiplendiremem. fakat bu sorunla ne yapacağız bilmiyorum.. aynı şeyi yaşayan varsa çözümü var mıdır acaba?

pabloescobar
pabloescobar

1816

sprey sıkmayın bir de hayvanı iyice delirtirsiniz.

tugcerkovan
tugcerkovan

756

Bütün cevapları okudum çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için. Sprey sıkmanın delirttiğinin farkındayım ama öyle burnuna dokunayım falan diye parmağımı oynattığım anda tekrar odaklanıp son hızla saldırıyor. Kendimi kurtarabilmek için spreylere yöneliyorum. Tırnaklarını küçüklükten beri 2 haftada 1 kesiyorum, acaba bunun mu hıncını çıkarıyor diyordum ama kesin demişsiniz. Zaten kesmediğim dönemdeyse kav revan götürüyor ortalığı..Mevsimsel bir hareketlilik var diye düşünüyordum ama Şubat ayı sonundan beri bu haldeyiz nüksetme sıklığı arttı. Eşim başlarda abartıyorsun diyordu, saldırıya uğrayıp bağırdığımda bana kızıyordu şuan kendisi de korkup kendini odaya kapatıyor. Ona yapmıyordu ona da yapmaya başladı. Ayın sonunda kısırlatırıcaz son çare, tek umudum bu. Enerjik olması sorun değil hatta normal bir şekilde tırmalaması da sorun değil. Saldırıya uğramak çok kötü bir psikoloji. 30 yaşımdayım ve bu yaşa kadar tek hayalim kedim olmasıydı sayesinde her gece ağlayarak yatıyorum.. Kısırlaştıran erkek kedi sahiplerinin yorumlarına güveniyorum inşallah normal kedi gibi davranmaya başlar..Bazen diyorum ben evde vaşak falan mı besliyorum.

tugcerkovan
tugcerkovan

756

Arkadaşlar merhaba, bir süredir aktif olamadigim icin yeni girdim okudum yazilanlari benle ayni durumda olanlar varmis herkese bol sabir diliyorum. Inanin benim kapi kapi gezip konusmadigim veteriner kalmadi. Veterinerler sanki ben hayvan dusmaniymisim gibi bir tavır icine giriyorlar. E kedinin doğası böyle, siz insansiniz o kedi vs.tarzi..Ben kedimi sokaga mi atayim daha mi iyi yani kesinlikle yapici ve yardimci degiller, ben de ayni evde yasayabilmenin yollarını ariyorum sonucta. Yeni sorumda son zamanlari özetledim ordan bakin arkadaslar. Kendimce cozumler buldum 1)deodorant ile korkutmak..bir iki defa siktim kokusunu sevmedigi icin de hep elimde deodorantle gezdim saldirgan tavıra girdiginde onu gosterdik bak fis diye. Bu sekildd birlikte yasanabilir oldu evin her yerine kutu kutu rexonalar koydum yatagimda bile 3 tane oluyodu cunku olasi bir saldiri aninda baska hicbir sekilde kurtulma imkanim yok. 2)Prozac surup veriyorum gunde 0.5ml, 2 senedir veriyorum arkadaşlar. Tirnaklar zaten kesiliyor ama bizim sorun tirnak degil cenesi kilitlenerek isirmasi.

Okan3439
Okan3439

3212

Enerjisini atamadıkları zamanda yapıyorlar kısırlaştıktan sonra biraz daha sakinleşicektir

Balimlilac
Balimlilac

11267

Sizi hatırlıyorum daha önce de bu tarz bir soru sormuştunuz ama orada durumu anlatışınız farklıydı, kediyle olan çözüm arayışınız vs çok sertti ve insanlar, bende dahi size tepki vermiştik. Hatta kedinin değil sizin psikolojik tedavi almanız gerektiğini düşünmüştü bir çok kişi. Konu aynı ama anlatımınız şu an çok yumuşak o yüzden insanlar size yardım etme çabasında. Bende naçizane fikrimi belirtmek istiyorum ki kediye deodorant sprey sıkmayınız, ciğerleri için aşırı olumsuz bir durum. Benim kedimde hiç bir şey yokken kitleniyor ve birden ayağıma saldırıyor hatta dişleyip kafasını bile sallıyor ama şşşşttt diye bağırınca bırakıyor. Ayağım diş izi dolu. Bu hareketi yapma süre aralığı uzadı, ben bırakacağını düşünüyorum. Siz siz olun kedinize sirke, deodorant vb şeyler sıkmayın.

pabloescobar
pabloescobar

1816

tırnaklarını kestirin, ksıırlaşma sakinleştirebilir tam bilemedim. ama veterinerini değiştirin isterseniz.

privacy031
privacy031

974

bendede british shorthair oğlum var.. 15 aylık.. kısırlaştırmadım da. hiçbir saldırganlığı yok.. tam tersi çok uysal ve devamlı onu sevmemi istiyor.. heryerine dokunabiliyorum(kuyrğu,karnı ve patileri dahil) bugüne kadar hiçbir agresiflik sergilemedi..ben kısırlaştırmayla alakalı olduğunu düşünmüyorum..bence psikolojik nedenleri olabilir..ya da huyu bu şekilde. elinizi,kolunuzu çok oyun aracı olarak kullanmış olabilir misiniz küçükken? bu da alışkanlığa dönüşmüş olabilir.. ama sizinki extreme bir durum.. eve insanlara yabani sokak kedisi bile alsanız herhalde sizin kedinizin yaptıklarını yapmaz..

Kasalot
Kasalot

5

Merhabalar internette araştırırken bu soruyu gördüm. Merak ediyorum bi gelişme oldumu kısırlaştırdıktan sonra benim kedim 3 yaşında inanılmaz uysal bi kediydi hala da öyle ama dışardan geldiğimde üzerimde başka erkek kedi kokusu alınca 2 kere çok şiddetli saldırdı. son olarak dişi kedi sevmiştim kızgınlık döneminde olan bir kediymiş yine saldırdı ve bu sefer yaralar estetik müdahale gerektirecek şekilde. Normalde evde cok sevimli nereye gitsem benimle üstümde uyuyor ama son bir haftadır beni her kokladığında delirecekmi aceba diye korku içinde yaşıyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 10592 Görüntüleme
  • 26 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR