Lütfen Acil Yardım Bilenler Yazsın!

gulsaha
gulsaha

3503 Puan

benim adet muhabbet kuşum vardı erkek olan 9 10 yaşında dişi olan işe 5 yaşındaydı. dişiyi sonrada aldık. normalde dişi kuşumun hiç bir hastalığı yoktu sabah öldüğünde kafeste ölü buldum. diğer kuşumun derdine düştüm erkekte öldü diye ölür mü acaba? ne yapmam lazım yeni bi eş mi almam lazım yoksa beklemem mi lazım. tecrübesi olan yardımcı olabilir mi? onu da kaybetmek istemiyorum lütfen...

5 CEVAP

emreovec
emreovec

12921

Bir dişi kuşumun yanında bir erkek kuşumu bende kaybetmiştim. Ağzıyla falan besleyip, erkek ile epey ilgilenmişti. Dişiye bir şey olmadı. Viral bir rahatsızlık değilse çok sıkıntı olmaz. Kaldı ki zaten kuşlar hassas bulaş riski yüksek hastalık olsa diğer kuşta da şu anda bir belirti olurdu.

Şöyle bir gerçek var ki muhabbet kuşları oldukça narin hayvanlardır ve kuşlarınız özellikle de erkek kuşunuz oldukça yaşlı. Hastalıktan olmasa bile ölme ihtimalleri var. Ne yazık ki dostlarımızı sonsuza kadar yanımızda tutamıyoruz.

gulsaha
gulsaha

3503

duygusal olarak ölecek diye korkuyorum yalnızlıktan kaynaklı

emreovec
emreovec

12921

Duygusal olarak etkilenir mi onu bilemem. Yani yukarıda bahsettiğim kuşumun yanına erkek aldığımda, bizi kıskanıp felç olmuştu. Kuşları ayırdık düzeldi. O kuşa ne kadar bağlandığına bağlı ama şu anda ruh halini anlarsınız. Ötüyorsa, yemek yiyorsa, size olan ilgisi değişmediyse olmaz.

Yumurtlama yüzünden ölmüş olabilir. Erkek de ömrü varsa zaten en fazla 5 yıl daha yaşar. Eş alırsanız hastalık getirme ihtimaliniz var.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 450 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR