Raw Food?

ezobarol
ezobarol

4668 Puan

Merhaba Pet Fooled belgeselinden sonra 5 aylık kedimi artık kuru mama ile beslememe kararı aldım (ND kitten kullanıyorduk)
parazit sorunu çok yoğunda 2 hafta antibiyotik tedavisi geçirdiği için büyük ihtimalle çiğ beslemeyeceğim ancak.... evde kendim tavuk ciğeri/yüreği/akciğer vb. sebzeler ile haşlayıp blenderdan geçirip yaş mamaymış gibi beslemeyi düşünüyorum.
Aranızda planet paws , Rodney Habibi takip eden varsa bunun kesinlikle patili dostlarımızın ömrünü uzatacağını söylüyor.
Benim gibi bunları araştırmış olan,aydınlatmak isteyen olursa sevinirim.

22 CEVAP

melist35
melist35

11186

bahsettiğiniz beslenme yöntemi çiğ besleme olmuyor, ev yapımı yaş mama oluyor. sürekli o şekilde beslemek de ishale ve diş eti hastalıklarına sebep olur. et ve sebzeler su ile temas ettiğinde içerisindeki vitamin ve mineralleri büyük ölçüde kaybediyor. bu yüzden konserve mama firmaları mama işlem gördükten sonra içerisine ekstra vitamin ekliyor zaten.


parazit tedaviniz bittikten sonra raw&barf besleme yapabilirsiniz. etin içerisindeki parazitler 2 şekilde ölür. yüksek derecede sıcaklık ve soğuk ile. ısı aldığında vitamin değerlerini kaybettiği için eti dondurup çözdürerek verebilirsiniz. ben genelde dana bonfile kullanıyorum ama hindi göğüs de kullabilirsiniz. etleri bıçak arası doğrayıp 25-30 gr lık poşetlere ayırdıktan sonra derin dondurucuda 1 hafta dondurun. servis edeceğiniz zaman 8-10 saat önce buzluktan çıkarıp buzdolabı kısmında bekletin ve çözününce verin. oda sıcaklığında çözdürmemelisiniz ve mama kabına koyduktan sonra 1 saat içinde tüketmezse çöpe atmalısınız. 2 ayda bir iç&dış parazit uygulaması olduğu sürece de hiçbir şekilde parazit sorunu yaşamazsınız.
ayrıca sürekli barf beslemektense her günün 1 öğününü barf yapsanız bile ciddi anlamda sağlıklı olacaktır kediniz için.
kuru mama olarak tavuklu değil de balıklı veya kuzulu kullanmanızı öneririm. eğer kediniz hareketsiz bir kedi ise tahıllı (proplan), hareketli koşturan bir kedi ise tahılsız veya düşük tahıllı (n&d, acana) gibi mamalar kullanmanızı öneririm

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Çiğ bir şekilde hepsini karıştırıp vereceğinizi düşündüm ben pisirecek misiniz? Pisirecekseniz sorun olmaz.

Pashaoglum
Pashaoglum

911

Tamaman barf beslemek için gerçekten mesai harcamanız lazım maddi ve manevi, ben bu yüzden vazgeçtim. Et zaten buzlukta beş kilo alır koyarım diye düşünenler var fakat evimizde kullandığımız dondurucularda et zaten belli bir müddet sonra besin değerini kaybedip neredeyse gaza dönüşüyormuş, çok dikkatli olmak lazım kaş yaparken göz çıkarabiliriz yani. Ben dana etini inceciksin kesip ince şekilde bir kaba serip beş gün kadar dondurup vermeyi denedim ama yemedi ara ara deneyeceğim, eğer yerse bende akşamları oyun oynarken ödül niyetine vermeyi düşünüyorum ama tamamen bu düzende beslemeye zamanım yok çok entegre olmak lazım gibi geliyor eti çıkarmayı/almayı unuttum şuradan idareten bir şeyler vereyim demek olmaz gibi geliyor bana.

edosh
edosh

686

Raw food’dan kastınız marketten alınmış hormon ve antibiyotik dolu dana eti, kuzu eti, tavuk eti mi vermek yoksa kirli denizlerden gelen katkı maddeli somon gibi balıklar mı?


Bende raw food yapmak istiyorum. Ancak doğal olmayan ürünler kafamı karıştırıyor.


Hormon tutmadığı için hindi eti ve kuzu eti nispeten daha masum görünüyor.


Kendi beslenmemde de, tavuk, somon ve bizim köyden olmayan dana etini tüketmiyorum. Dolayısıyla kedime de veremem.

Heyyooo
Heyyooo

30

@edosh eskiden sizinle aynı fikirdeydim, hiçbir insanın araştırmayacağı araştırmalar yapıldım. Mamanın içindeki ham maddelerin nereden geldiği , nerede üretildiği ve o ülkenin gıda güvenliğine verdiği önem. Antibiyotik var mı ki bu ette, hormonlu mi, ya peki gdolu mama mı yiyorlar vs. Lakin sonra bir şeyi anladım: Etikette yazan sadece etikette kalır. Misal Acana bir Kanada ürünü, Kanada’ da antibiyotik, hormon yok etlerde; gdo desen zaten ülkeye giremiyor ama bu hayvan maması ne de olsa oyunu kuralına göre oynamak zorunda değiller. Hayvan gıda sektörü için ucuz ve gdolu mal girişi gerçekleşebilir ülkeye çünkü bu kurallar sadece insanlar için geçerli. İçinde et var diyen mamalarda gerçekten et olup olmadığı bile meçhul varsa da iki başlı, uyutulmuş, hasta bir inekten gelmediği ne malum. Ben sizin saydığınız sebeplerden ve başka sebeplerden ötürü veganım ama kedim et yemeli ve organik ete (ki o da sadece etikette kalıyor gerçekten gözetiminiz altında yetişen bir hayvanın eti vs değilse) param yetmez. Ama yine de bu o kuru mamalardan çooook daha iyi. Buraya kadar okuduysanız thank u

Yaş mamayla beslemek ishale veyahut da diş hastalıklarına sebebiyet vermez. Et piştiğinde içerisindeki mineral, vitamin ve çeşitli amino asitlerin oranında kayıp yaşanır; bu nedenle melist35' in de dediği gibi yaş mama üreticileri, mamanın içerisine çeşitli eklemeler yapar. Eğer siz de bu tarz bir diyete geçmeye karar verirseniz sizin de evde bu eklemeleri yapmanız gerekir. Yarı yarıya kuru mamayla besleseniz bile sonuçta pişirilen gıda besin kaybına uğruyor ve hassas aminolar ısıdan etkileniyor yani yine de ekleme yapmanız gerekiyor.

Ayrıca kedilerin hareketlilik düzeyine göre mama belirlemenin doğru olduğuna inanmıyorum. Kediler "obligate carnivore" dur, yani zorunlu etçil. Millet barf yapadursun biz kuru mama kullanalım, bir de üstüne kuru mamanın tahıllısına yönelelim. Bu tarz düşüncelere kesinlikle katılmıyorum.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

@edosh kuru mamalar ha bu etten yapiliyor? Aynı eti hatta daha kötüsünü kullanıyorlar. Çoğu manada insan tüketimine uygun olmayan et kullaniliyor. Raw barf beslenmede en azından kullanılan et insan tüketimine uygun, kendimizin de tukettigimiz etler.

edosh
edosh

686

@Heyyooo O kadar emek verip, samimiyetle yazmışsınız. Okumaz mıyım hiç💐 Teşekkür ederim.


Haklısınız her anlamda kafalar karışık ve çıkmazdayız.


Büyük firmaların pazarıyız hepimiz. 🙄

ezobarol
ezobarol

4668

Merhaba 1 haftadır 50 gr kuru mama 50 gr (tavuk göğüs ciğer sebze) karışımı ile kedimi besliyorum ek takviye olarak diaparm macundan 1cm sıkıyorum haftaya vet kontrolümüz var dişleri bembeyaz ama tüy dökümü var o da her kedide olduğu gibi 👍🏻 sadece kakasının kokusu azaldı ekstra

edosh
edosh

686

@Zeynepulku Evet, biliyorum. Ancak bizlerin tükettiği etler de doğal, sağlıklı ve güvenilir değil.


@ezobarol Jackson Galaxy de hep raw hep dry ya da hep wet olsun demiyor. Değiştirin diyor. Siz pişiriyorsunuz sanırım?

schembri2
schembri2

2809

Bugun paylaştığım bir mama var umarım tr ye gelir
İnstinct - Raw & kibble

Ben de benzerini yapıyorum şu an. Çiğ beslenmeye kedim sakatattan nefret ettiği için ve hala aklımda birkaç soru işareti olduğu için geçmedik. Bu süreçte veterinerimizle yol aldık ve kedimiz için gerekli takviyeleri belirledik. (Taurin, lizin, esansiyel yağ asitleri ve vitamin eklemeleri gibi) Fakat sadece ev mamasıyla beslemiyoruz, bir öğün kuru bir öğün ev maması olacak şekilde besliyoruz. Gerekli takviyeleri yapsak da çiğ besleme yapmadığımız sürece bu diyetin tek başına yeterli olamayacağını söyledi hekimimiz :/ Şimdilik böyle devam ;)

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Merhaba,
Çiğ beslenmeyle kuru mama ayni zamanda yapılmaması gerek. İkisinin sindirim süreleri ve şekli farklı olduğu için sorun yaratabiliyor. Ya direk çiğ ya da direk kuru mama ile beslemenin gerekli.
Bir öğün olarak çiğ vermek yerine ödül niyetine küçük kuş başı şeklinde çiğ et sakatat denetebilirsiniz. Böylece çiğ etten uzakta kalmaz ve çiğ beslenmeye gececeginiz zaman sorun yaratması azalır.
Çiğ beslenme kedinizin ömrünu uzatacaği gibi bağışıklık sistemini de güçlendirecektir. Emin degilseniz ve yeni yeni arastiriyorsaniz Facebookta çiğ beslenme raw&barf grubuna katılmayı unutmayın. Deneyimli insanlardan yardım almak geçiş doneminde de ilerki zamanlarda da iyi olur.

ezobarol
ezobarol

4668

evet orta derecede eti ve sebzeleri haşlayıp yaş mama gibi vereceğim. ben günde iki öğün biraz kuru mamayla karıştırıp vermeyi düşünüyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1000 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80118 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR