Kedimi Kaç Hafta Da Yada Ayda Bir Yıkamalıyım? Daha Hiç Yıkanmadı

MiaPotter
MiaPotter

2222 Puan

Kendisi şuan 2 aylık ve biraz kokuyor ufak ufak su damlattık fakat yıkamadık. Sizce yıkamalımıyım yoksa nekadar Zaman arayla yıkamalıyım?

19 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Fıstık bize ilk geldiğinde o kadar pisti ki kendini yalamaya çalıştığında hapşuruyordu düşünün. Kömürlükte kalmış. Biz yine de asla su değdirmedik ona. Ben sadece çok kirli olan sırt bölgesi için Johnson's Baby yenidoğan parfümsüz saf su içeren ıslak mendillerinden aldım. Yapağı gibiydi tüyleri, burnunda siyah doğum lekesi var sanmıştık düşünün ki pislikmiş o :D
1 hafta sürmedi temizlemesi onca pisliği... Kedinin yarısı meğer beyazmış :P
Bunlar temiz hayvanlar... Perasu'ya katılıyorum kesinlikle.

ursaminor
ursaminor

116511

Toz olanlar çok saçma geliyor bana...
Bizde çocuk yok ya, kedi alınca bizim aileler sanki çocuğumuz olmuş gibi bir moda girip böyle abuk subuk şeyler alıyorlar kediye. Hatta babam bildiğin dedelik filan yapıyor. Çim yedirin, bir kere doğum yapsın, analığı tatsın, sebil alalım ona, ben ona yuva yapayım vs. vs. bak bak abartıya bak; şimdi yazlıkta bunlar İzmir'de. Babam diyor ki kedileri evin bahçesinde değil sokağın karşısında besliyorum ki torunum gelince rahat etsin, bahçeye alışmasınlar... Yuh :D
Bu durumda tabi nerede bi acaip ürün bulunsa biri alıveriyor. Heh o acaip ürünlerden biri de bu pudra. Bir kere bakayım dedim de zaten sürdürmez o ayrı ama yarappimm krize girdi kedi. Ben de boğuldum tabi pudradan :P
Mantıksız çok... hepsini yalayacak bu çocuk... hepsini :o
kimyasal, yalamak, yutmak?? kabus gibi... Rafta duruyor asla kullanılmayacak ıvır zıvırlarla birlikte :/

perasu
perasu

1497

2 aylık bir kediyi yıkamayın lütfen. Ne kadar sıcak bir ortam sağlasanız da üşütüp hasta olabilir. Kedi nezlesi de çok zor atlatılan hatta geçmeyen bir hastalık olabiliyor. Sıcak suyla da yıkarsanız ishal olabiliyorlar. İshal de özellikle yavrular için ölümcül olabiliyor. Biraz nemli bir bezle silebilirsiniz. Yalanmaya alışacaktır zamanla zaten. Hayvanları sık yıkamak derilerindeki yağ oranına zarar veriyor. Hele ki kediler için. Bence dediğim gibi bir bezle silebilirsiniz.

Denizzzzzz
Denizzzzzz

11066

Kesinlikle yıkamamalısınız .pudra yetişkin kedilere olabilir ama bebeğin burnuna kaçıp nefes borularını tıkayabilir çok tehlikeli köpükler var çok ıslatmadan ondan kullanabilirsiniz hem kötü kokuyu engeller hemde deri ve tüylerin temizliğini sağlarsınız..

sinemisinem
sinemisinem

1136

papatya çayının en önemli yararlarından biri de dostunuzun temziliğinde de oldukça sağlıklı bir çözüm olmasıdır.çeşitli sbeplerden kediniz kendi kendisini temizleyemiyorsa papatya çayı hiç zarar vermeden, eziyet etmeden ve en az kedinizin dili kadar sağlıklı bir temizlik sunacaktır. papatya çayı birçok cilt sorununa iyi gelmesinin yanında antiviral etkisinden dolayı bağışıklığını da arttıracaktır. tekrarlanan sorunlardan sizi uzun bir süre koruyacaktır. 
demlediğiniz ılık papatya çayını bir pamuk yardımıyla masaj yapar gibi kedinize sürün. sakinleştirici etkisi olduğu için kediniz başta dirense bile rahatlayıp kendisini size bırakacaktır. temizlik konusunda başka hiçbir şey aramanıza gerek yok. hele yıkamanıza falan hiç gerek yok!
buna da bir göz atabilrisiniz. 

sinemisinem
sinemisinem

1136

Ben attığım link ve yazidakileri uyguluyorm isterseniz deneyin ama yikamayin hasta edersiniz kediyi

kediler
kediler

2596

Ben çok kirlenince Bebek şampuanıyla yıkıyorum.

kedilikizzz
kedilikizzz

114987

Bir kere veterinere götürün onlar genel temizliğini yapsın tüylerine bakım uyguluyolar o tarıyolar temizliyorlar kulaklarını tırnaklarını heryerini baştan aşağıya mis yapıyorlar. Ondan sonra da kendini temizleme alışkanlıpı büyüdükçe iyice gelişeceği için hiçbir şekilde kokmaz merak etmeyin ama yıkamanızı hiç önermem bende. Kediler yıkanmaz :)

yasement
yasement

119858

Yikamayin kendini temizler o

MiaPotter
MiaPotter

2222

Teşekkürler ama biraz kokuyor ne yapmalıyım?

MiaPotter
MiaPotter

2222

Teşekkürler ama biraz kokuyor ne yapmalıyım?

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Pudra lar var onlarla yıkanıyor ama sağlıklı değil diye duydum

Havanese_Siri
Havanese_Siri

14906

toz olanlar pek sağlıklı olmuyor, ben köpeğimde köpük olanlardan kullanıyorum ama kediler için olanı var mı bilmiyorum

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Ben kullandım pudra. Öleyim ben ozaman . ;/ nerde saçma sapan şey ben orada.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1477 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR