Türk Kökenli Van Kedisi'nin Türkiyede Çiftliği Olmaması

georgestaub
georgestaub

4725 Puan

İnternette bir çok çeşit kedi satışı var iran kedisi, scottish fold, british shorthair, siyam kedisi vs ama birtane safkan van kedisi ilanı çiftliği yok, kendi köpeğimiz kangala sahip çıkarken neden van kedisine sahip çıkamıyoruz?

40 CEVAP

yasement
yasement

119858

Bu nasil duyar allasen. Tam tersi onlar da parayla satilmamali. Oldu bi de kendi kedimizi parayla alalim.d

georgestaub
georgestaub

4725

@Yorkiii


Kendi açımdan söyleyim, para vermek saçma ama anca şöyle para veririm, veteriner masrafları karşılama ve mama alma olarak para verebilirim.


bana kalırsa herkes böyle yapsa çok daha iyi olur, şahsen safkan kedi yada köpeğim olsa yavrulasalar ben böyle yapardım atıyorum 5 tane açk yavrum var verecem alacak kişinin misal 500TL lik mama ile gelmesini isterim en azından yavruların masraflarından kurtulup kendi köpeklerime belli süre mama parası çıkarırım yada ben alacak olsam bendende nakit para değil mama talep etsinler öyle isterdim.


kısaca nakit değil yardım olarak :)

georgestaub
georgestaub

4725

Arkadaşlar ben konuyu van kedisi ırk ı olarak açtım herkes kendine göre başka yere çekmiş, hayatımda petshoptan hayvan almadım almamda, şahsen petshopta hayvan satılması yasaklanmalı ama yasaklanmıyor.


konuda çatışmalar olmuş ben orta yolu bulmaya çalışayım :) benim oğlum tekir siyam kedisi iran kedisi falan değil örnek veriyorum bana en pahalı seçereli british shorthair getirip takaslayalım deseler yine vermem ben kedimi seviyorum, barınaktan hayvan almakta en az petshop kadar sıkıntılı aynı kapıya çıkıyor, barınaktada köpeklerin içinde binbir türlü hastalık var ayrıca köpeklerin psikolojisi bozuk, şahsen ben sokakta yürürken karşılaşıp alıp eve getirmeden yanayım.


bahçeli evim olsa sokaktan bir yavru köpek, oğlumada bir dişi kedi isterdim ama şimdilik imkansız.


harici olarak sokak köpeği çok iyi bir arkadaş olur orası baki ama iş koruma bekçiliğe gelirse sokak köpeği misal cane corso gibi etkili olamaz, kimisi para veririm diyor bu sebep olabilir.


ama şahsen köpek alsam, sevdiğim 3 ırk var kangal, açk ve rottweiler, birisi yavrulamış olup verirse isterim ama yinede sokaktan eve getirmek daha çok isterim sonuçta can kurtuluyor ve sana hayatı boyunca hep arkadaş can dostu :)

Denizzzzzz
Denizzzzzz

11066

Çünki piyasıs düşük cnm british 2000 tl ederken van veya ankara kedileri 700 tl ediyor .benim kedimde ankara kedisi yeni 3 tane yavrusu oldu ama satmayı hiç düşünmedim.Bakabileceğinden emin olduğum kedi severlere sahiplendirdim .bir canlı üzerinden ticareti doğru bulmuyorum ama ben nette gördüm site ismi aklımda deil ama ankara ve van kedisi vardı fiyatlarıda 500 -800 arasıydı.

georgestaub
georgestaub

4725

yanlış anladınız, safkan van kedisi bildiğim gözlerinin biri mavi biri sarı oluyor bembeyaz ben hiç görmedim.


yoksa parayla almaya bende karşıyım sevgiyi satın alamazsın :)

yasement
yasement

119858

Ya pardon neredeyse her gun satin almayi savunanlarla bir dialoga giriyoruz da yine onlardan sandim :) aslinda petlebi ilanlarda var safkana benzeyenler. Bir de orjinalinde gozleri mavi kehribar olabildikleri gibi mavi ya da kehribar da olabiliyor diye biliyorum ama emin degilim.

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Hiç bir kedi satın alınmamalı. Biz onlara fiyat koydukça petshop lar da kotu yerlerde pislik içinde ciftlestirilmeye devam edilir.

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Ben daha çok "satın alma, sahiplen" değil de "petshoptan alma; sokaktan, barınaktan veya ev ortamından al" diyorum. Kısacası bir petshop ücretsiz sahiplendirse de onun alınmasına karşıyım ama biri ev ortamındaki kediyi/köpeği satarsa bunun alınmasına karşı değilim. Çünkü petshoplardaki kedi köpekler berbat şartlarda bakılıyorlar, ücretli veya ücretsiz olmaları bunu değiştirmiyor; aynı şekilde ev ortamındaki kedi/köpekler iyi bakılıyor, ücretli veya ücretsiz olmaları bunu değiştirmiyor (ticaret için hayvanını sürekli çiftleştirenler buna dahil değil). Çiftliklere gelecek olursak, onlar da berbat şartlarda bakıyorlar. Ben sadece kedi/köpeklerin değil; kuş, tavşan, kaplumbağa gibi diğer hayvanların petshoptan alınmasına da karşıyım.

Denizzzzzz
Denizzzzzz

11066

Şimdi biraz gerçekçi olmamız gerekirse hayvan ticereti yapanlar genellikle kediyi senede 3 kez çiftleştirip doğan 15-20 yavrudan 20 milyar kadar para kazanmanın peşinde.Söylediğinize söyle katılıyorum bu işi ticaret amaçlı yapmamıştır kedisinin bebekleri olmuştur ki bunlar sahiplenene kadar ve hamilelik süreçlerinde oldukça masraflı oluyorlar en azından yaptığı masrafı yalep edebilir yada çok sayıda kedi bakıyorsa mama karşılığı sahiplendirebilir bu çok başka birşey

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Okey daha da diyecek bir söz yok zaten. Olsun önemli olan şu düşüncelerimizi insancıl bir şekilde tartışabilmek Siri. Anlaşamadık ama konuşabiliyoruz en azından :)

Ayşe fatma hayriye haydi kedi çiftliğine ne uzattınız yaaa van kedisi değilde ankara kedisi harbi güzel

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

bütün kediler güzel ama honey bearlar bi ayrı güzel :)

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Hiç bir hayvan ticaret amacıyla kullanılmamalı! Ben Siri'yi bir kez çiftleştireceğim. Yavruları satmayı düşünüyorum ama asla çiftleştirme amacım para değil.

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Valla helal olsun ne diyim. Ne güzel düşünceler. Yüzün güzel diye ailenin seni sevmesi gibi. Değerin yüksek diye sevilmek gibi. Para ediyorsun diye çiftleştirmek güzelsin diye bir kez doğursun demek. Para ile hayvan satan asla bir hayvansever değildir. Bunun aksini hiç kimse bana anlatamaz yani. Hoş zaten anlatmak zorunda değil. Herkesin doğrusu kendine diye bir şey yok bazı şeylerde tek doğru vardır. Hayvan satmakla insan pazarlamak birebir aynıdır ama bazı zihniyetlere bunu kabul ettiremeyiz. Büyüyünce anlarsın biraz daha büyüynce Siri.

yasement
yasement

119858

Lesi hayvan satmayi gecim kaynagi olarak gormemelisin. O senin torunun olmus oluyor artik, bence yavrular dogunca sen de paha bicemezsin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2453 Görüntüleme
  • 40 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80662 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR