Orijen Ve Acana'nın Neden Kısır Kedi Maması Yok?

georgestaub
georgestaub

4725 Puan

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim çok bilgi edindim kediler hakkında yalnız merak ettiğim sorum şu;


Kedi sahiplerinin %90 ı kedilerini kısırlaştırıyor, kaliteli mamalarda belli orijen, acana, royal canin, n&d başlıcaları, whiskas vs saymıyorum bile, en kaliteliler orijen ve acana iken neden bu markalar kısırlaştırılmış kedi maması çıkarmıyorlar, çünkü kısırlaştırdıktan sonra normal mama obez be idrar yolu sorunu yapıyormuş, e bu kadar kişi kedisini kısırlaştırdıktan sonra orijen ve acana ne kadar kaliteli olsada bir faydası olmuyor.


sizce sebebi nedir, kısır kediye kaliteli mama diyince neden royal canin ve n&d muhtaç kalıyoruz?

22 CEVAP

patili
patili

120470

aslında kısır kedi maması diye ayrı bir mama çeşidi yok. kediler doğal yaşam dengelerinde tahılsız ve sağlıklı hormonsuz et meyve sebze yemeliler. acana sağlıksız herhangi bir tahıl vs. dolgu maddesi barındırmadıgı için ve değerleri orantılı olduğu için kediler kısırlaştırılsa da sıkıntı oluşmuyor çünkü acana ve orijenin zihniyetinde bir kedi yarı vahşidir ve dışarıya da çıkmalıdır. birlikte yürüyüş yapmadıgınız doğal ortamlara götürmediğiniz bir kedi haliyle aldıgı proteini tüketemez ve böbrek sorunu ortaya çıkabilir. (bu da kısır erkek kedilerde böyle. kısır dişilerde bu tehlike yok denecek kadar düşük)
o yüzdrn erkek kedilere hele de kısırlarsa hele hele hareketsiz oyun bile oynamayan tiplerse böyle mamalar fazla gelir. ama kedisiyle ilgilenmeyip onu oyuna teşvik etmeyen (meşgulüm ayaklarına yatan) sahipler günah çıkartmak için acana orijen gibi mamalar alıp sonra sorun yaşayınca kabahati acanada orijende buluyorlar. halbuki sorun suç kendilerinde ve kedilerini alıştırdıkları yanlış hayat tarzında.

georgestaub, kesinlikle kısırlaştırılmalısın kedini. Sırf bunu söylemek için üye oldum siteye. Bilmeyen insanların yazmaması gerekir bu tarz şeyler. Kısırlaştırma her kedi için yararlı. Nedenleri:
Dişilerde:
-Kızgınlık belirtileri göstermeyecek, sürekli mutsuz ve sancılı olmayacak.
-Çiftleşme istediğine bağlı problemler; evden kaçma, atlama, düşme, cinsel yolla bulaşan hastalıklar (FIV, AIDS vb.) engellenecek.
-Araba çarpması, evin yolunu bulamama, insan tarafından zarar verilmesi gibi seçenekler de ortadan kalkacak.
-Meme tümörü, yumurtalık ve rahim kanseri riskleri elimine edilecek veya azaltılacak.
-Rahim ve yumurtalık enfeksiyonları ve kistlerin oluşması riskini tamamen ortadan kalkacak.
-Daha sağlıklı ve uzun ömürlü olmalarına yardımcı olacak.


Erkeklerde:
-Kızgınlık belirtileri göstermeyecek, spreyleme-işaretleme yapmayacak.
-Hemcinslerine karşı oluşan agresif tavırların ortadan kalkacak.
-Testis kanseri riski ortadan kaldırılıp, prostata ilişkin hastalıkların da riski büyük ölçüde azaltılmış olacak.
-Çiftleşme istediğine bağlı problemler; evden kaçma, cinsel yolla bulaşan hastalıklar (FIV, AIDS vb.), diğer hayvanlarla kavga, yaralanma, sinir hali engellenecek.
-Araba çarpması, evin yolunu bulamama, insan tarafından zarar verilmesi gibi seçenekler de ortadan kalkacak.
-Daha sağlıklı ve uzun ömürlü olmalarına yardımcı olacak.


Bazıları da önce doğurmaları gerektiğini söyler bu da yanlış bir bilgi. Gerçi kediniz erkek ama aklınızda bulunsun. Çoğu zaman onlar için çiftleşmek bir zevk değil içgüdüsel bir durum ve acı verici. Yani onun doğasına müdahale etmeyin gibi yorumları da lütfen dinlemeyin. Evcilleştirilmiş hayvanların zaten doğalarına müdahale edilmiş demektir. Ayrıca doğal ortamında yaşabilecek, insanlar olmadan hayatlarını idame ettirebilecek seçenekleri çok sınırlı hale geldiğinden bu savunma ile tek başarılacak şey sokaklarda daha fazla hayvanın ölüme terk edilmesi anlamına gelir. Sokakta yaşayan hayvanların yaşam süreleri herhangi bir kaza, ani ölüm olmadığı takdirde 3-5 yıl arasındadır. Oysa evde beslenen hayvanların ortalama ömrü 15 yıldır.


Evcilleşme sürecinde kedi ve köpeklerde üreme döngüleri de dahil olmak üzere pek çok değişiklik olmuştur. Evcil hayvanların eşleşme güdüleri duygulara ve hislere değil tamamen içgüdülere dayanmaktadır. İçgüdüleri onlara, kimyasal bağlantılar aracılığıyla türlerinin devamını sağlamak için üremeleri/çoğalmaları gerektiğini söyler. Yabani hayatta bir türün ne sıklıkta üreyeceğini de doğanın dengesi belirler. Ancak kedi ve köpekler artık yabani ekosistemin bir parçası değildirler, dolayısıyla bu temel içgüdü artık ne olması gereken ortamda ne de olması gereken doğal dengede gerçekleşmektedir. İşte bu dengesizlikten dolayı üreme dönemleri artık doğanın kontrolünden çıkmıştır.

yasement
yasement

119858

Yaş mama tarifine bayıldım tam gurme kedilere göre olmuş protein deposu:) carny ocean bıldırcın yumurtalı mamada ton balığı ikiye kesilmiş bıldırcın yumurtası havuç bezelye vardı bizimki bayılmıştı ona, bu tarifi de severler uskumruyla falan güzel olur gibi.

patili
patili

120470

nd düşük tahıllı balıklının protein değeri acananın protein değeriyle aynı: %36 - %37
nd kısırlaştırılmış kedi mamasının protrin değeri ise %46 çok aşırı fazla yani orijenden de fazla. ya nd düşük tahıllı alın ya da acana alın eğer %36 tamamsa. ama bana göre devamlı olarak %30 değerin üzerinde protein içeren mamalar kısır erkek kediler için uzun vadede bayağı sıkıntıya davetiye çıkartıyor.
o yüzden britcare bak dilersen. onda %32ydi sanırım kısır kedi maması. uzun vadeli bunu kullan. ara ara birkaç ay nd balıklı veya acana pasifica kullanırsın. nd nin mamaları erkek kedilerde kristalleşme yaptıgını da çok sık okuyorum bu da dip not olarak bulunsun burda

georgestaub
georgestaub

4725

Ama kısırlaştırmazsam bu seferde kaçacak, dışarda ölme riski yüksek araba, insanlar, kediler, köpekler vs


proteini az gelen tahılsız yada az tahıllı n&d var o zaman n&d almak en mantıklısı oluyor bu durumda öyle mi?

patili
patili

120470

evet nd nin de bazı mamaları yüksek proteinli. ksıırlaştırılmış olanını almanız daya uygun olur kısırlaştırdıktan sonra. öncesinde de nd veya orijen 1.5 yaşına kadar kullanmanız sıkıntı olmaz.

georgestaub
georgestaub

4725

o zaman şimdiden n&d başlayım hep n&d kullanayım.


brit care de güzele benziyor ama iyi değilmiş diyorlar.


ben bide şöyle düşünüyorum yaş mama almak yerine haftada 2 yada 3 gün dondurulmuş balık fileto alıp yağsız haşlayıp vermeyi düşünüyorum verirken içinede bir adet haşlanmış sadece yumurta sarısı ezip karıştırırım veririm yaş mamadan daha sağlıklı olur gibi

patili
patili

120470

gün içinde siz oynatmadıgınızda da kendinin sürekli uyuklamayan dinç hareketli bir kedi olması lazım. ben orijeni yetişkin kedilere önermiyorum. %42 protein çok fazla geliyor bana. hele ki erkekmiş kediniz.

patili
patili

120470

bir de erkek kedileri kısırlaştırmak çok sağlıklı değil. kararını etkilemek istemem ama yabancı bir vet forumunda, kısırlaştırma erkek kedilerin ömrünğ kısaltır dişi kedilerin ömrünğ uzatır yazıyordu. bunu çok yerde okudum benzer şekilde. erkek kedilerin kısırlaşması zaten direkt böbrek sorunlarına davetiye çıkartıyor. üstüne bir de agır proteinli mamalar demek direkt gel demek hastalığa. böbrek hastalıgının geri dönüşü yok bir de.


bu yazı üzücü olmakla birlikte bilgilendirici bir yazı;
https://kedikbhblog.wordpress.com/kedinizin-son-saatleri/


umarım böyle hastalıkları hiçbirimizin kedisi yaşamaz.

patili
patili

120470

gayet güzel olur yerse böyle verin yaş mama almak yerine. ama gimcat shinny cat çok güzel. ondsn da alabilirsin. 4.50 tl 4.70 tl civarı tanesi mamalarının.
britcarein de güzdl maması coco mesela. onun da protein oranı %40
o yüzden o da fazla gelebilir. ndnin balıklı portakallı mamasını öneririm tahılsız

georgestaub
georgestaub

4725

en iyi 5 kedi maması diye bir yazı buldum link veriliyor mu bilmiyorum ama yazıyı kopyalayım


1- Acana Kedi Maması: Acana Pacifica, tüm ırk ve yaştaki kediler için tahılsız kedi mamasıdır. Zengin deniz ürünleri içerir. Kanada’nın Kuzey Pasifik sularından yakalanan taze somonlar, dondurulmadan ve hiçbir katkı maddesi konulmadan mama haline getiriliyor. İçeriğine her gün taze olarak getirilen ringa balığı ile dil balığı da ekleniyor. Balık seven kediler için sağlıklı ve doğal bir mamadır. En büyük eksisi ise pahalı olmasıdır.


2- N&D Kedi Maması: Farmina firmasının düşük tahıllı serisi olan N&D Naturel delicious, en çok sevilen ve tüketilen kedi mamasıdır. Protein, magnezyum, kalsiyum ve fosfor oranları oldukça dengeli bir mamadır. N&D mamasının birçok çeşidi vardır. Kedinizin yaşına, ırkına, sağlık durumuna ve diet ihtiyaçlarına göre mama seçiminizi yapabilirsiniz. Özellikle kısırlaştırılmış kediler için tercih edilen mamalardandır.


Mamanın en büyük özellikleri ise; GDO’lu bir ürün barındırmaz. Koruyucu olarak doğal maddeler (biberiye özü, vitamin E ve C gibi) kullanılır. Sepiolit denen madde, bunların içerisinde bulunmaz. Bu mamada et kaynağı belli ve kalitelidir. Sebze ve meyvelerden gelen doğal vitamin ve minerallere sahiptir. Bitkisel destek mevcuttur. Şöyle ki mısır, mısır gluteni, buğday gluteni, kurutulmuş arpa küspesi gibi tahıllar kesinlikle içermez. Et çeşitliği vardır (balık, tavuk ve et). Taurin ve Lcarnitine ve önemli antioksidan maddeler içerir.


3- Farmina Cimiao Kedi Maması: Tahılsız ve %70 etli olan mama, %32 protein, %15 yağ oranı ve 2200-2400 taurin miktarı içerir. Birçok çeşidi vardır. Kedinize en uygun olanı seçmelisiniz. Farmina Matisse Kısırlaştırılmış kediler içinde uygun bir mamadır. Kedilerinizin ihtiyacına göre ürün çeşitleri vardır. İran kedileri için özel maması vardır. Tüy sorunu yaşayan kediler içinde özel maması vardır. Kedinizin ihtiyacına göre ve damak zevkine göre mama seçimleri yapabilirsiniz.


4- Brit Care CarniLove Kedi Maması: Acana kedi maması gibi kaliteli bir mamadır. Acana gibi kimyasal koruyucu madde içermez; doğal maddelerle korunur. CarniLove mamasının içeriğindeki et kaynağı belli ve kalitelidir. Mama, tahıl içermez; dolayısı ile tahıllara alerjisi olan kedilerin de tüketebileceği bir mamadır. Mamanın magnezyum, fosfor ve kalsiyum oranı düşük tutulmuştur. Bu sebepten dolayı idrar yolu taşlarına ve rahatsızlıklarına neden olmaz. Kaliteli bir mama olan Brit care carniLove, kediler tarafında da çok sevilen bir mamadır. Ayrıca kedi sahipleri içinde fiyat olarak daha uygun bir mamadır. Eğer bütçeniz Acana kedi mamasını almaya yetmiyorsa bu besleyici ve doğal mamayı tercih edebilirsiniz


5- Sanabelle: Alman markasıdır. Bildiğiniz üzere Almanya kedi maması ve ürünleri konusunda oldukça titiz. Sağlam ve güvenilir ürünler sunuyorlar. Mama, %31 protein, %16 yağ oranına ve 2000 mg taurin miktarına sahiptir. Çok az bir miktar tahıl içerdiği ve birazcık yağlı olduğu kaydedilmiştir. Sanabelle maması oldukça çeşitli ürünlere sahiptir. Her özellikteki kedi için maması vardır. Özellikle sindirimi kolay bir mama çeşididir. Kedi sahiplerinin önerdiği mamalar arasında yer alır. Kedilerinize, bu güzel mamaların tanıtım paketlerini alarak deneyebilirsiniz.


5 mama markası içinde brit care de var

georgestaub
georgestaub

4725

hatta adamlar acana ve n&d paranız yetmezse brit care muadili gibi demiş

georgestaub
georgestaub

4725

@yasement


havuçta olabilir, kılçıksız yağsız fleto haşlama bir yumurta sarısı bir parmak boğumu rendelenmiş havuç eklenebilir :)


haftada 1-2 en fazla 3 gün böyle ev yapımı özel yemek, kuru mama olarakta h&d tavuklu narlı mamayı alırsam güzel bir besin kaynağı olur :)


12 adet royal canin kitten yaş mama almıştım bunlar bitsin artık bu sisteme başlarım

yasement
yasement

119858

Bence de dengeli olur :) Bu arada size demedim o konuya yazmıştım bi soru işareti olmasın.

pongul
pongul

113342

ndnin balıklı portakallı mamasında düşük tahıllı olan versiyon kısırlaştırılmış erkek kediye uygun olur mu patili?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 21612 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR