Kedi Raw Besleme

sultansbutler
sultansbutler

12552 Puan

kedisini raw besleyenler varsa tecrübelerini acaba aktarabilir mi? bir kaç sorum var çünkü. inek yüreği, tavşan ön bacağı, inek, tavşan, koyun organları; tavuk kalbi, boynu, ayağı; bazı tür balıklar ve çiğ midyeler gibi gündelik marketlerde bulunmayan et türleri/vücut kısımlarını nerelerden buldunuz ya da bulabildiniz mi? birçok yabancı kaynak istenirse raw beslemenin ucuz ya da kaliteli kuru mamalarla aynı fiyatta olduğunu söylediler. ama burası Türkiye ona göre bakmak gerek. et ve ek vitaminler alma kısmında kaliteli kuru mamalarla eşit oluyor mu fiyatları? ve ilk kez başlayanlar için ya da süreci daha kolay hale getiren yararlandınız/önereceğiniz siteler/kitaplar/videolar neler? ingilizce kaynaklar tabiki sorun değil okuyabiliyorum ama türkçe kaynaklar daha iyi olur. sorularım genel olarak bunlar aklıma henüz başka birşey gelmedi. açıkcası raw hakkında en çok korkutan fiyat kısmı yoksa dondurmasıydı, hazırlamasıydı çok da dert değil.

17 CEVAP

oscarto
oscarto

2486

Ben hiç çiğ beslenme yapmadım ama buradan çiğ beslenmeyle ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

oscarto
oscarto

2486

İngilizce ve video var ama belki buraya da bakabilirsiniz.
https://www.jacksongalaxy.com/blog/how-to-switch-your-cat-to-a-raw-meat-diet/

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Büyük ırk köpekler için genelde koyun iç eti dana baş eti kullanılıyor. Daha uygun fiyatlı ama besin değeri normal et gibi olur mu bilemiyorum. Birde tavuk ayağı vs belki kasaplardan bulurusnuz ama genelde olmuyor bazı yerler anca toptan satıyor. Boyun tavuk corbalikta çıkıyor veya sadece boyun satanlarda var.

Barfı epey araştırdım ve geçmeyi düşünüyorum ama tavşan kürkü tavuk bacağı vs detaylarına girmenize hiç gerek yok kaldı ki bulamazsınız da zaten. O olsun bu olsun en iyisi olsun derseniz işin içinden çıkamıyorsunuz çünkü. İç organlar, kas eti ve kemik oranları zaten hep sabit, yardım almanızı gerektiren en mühim konu suplementler olur bunu da bir veterinerle görüşün derim. Gerçi çoğu desteklemiyor ama şansınızı deneyip birlikte kedinize uygun bir program yaparsanız çok güzel olur. Fiyat konusunda ise ne idüğü belirsiz, doğru düzgün kontrolden bile geçmeyen ve fiyatını bile haketmeyen mama sektörüne milyonlar kazandırmaktansa mahalledeki kasaba ya da et ve balık kurumuna kazandırmak hem kedicik hem de sizin için daha iyidir.

sultansbutler
sultansbutler

12552

suzionlineı takipteyim yazılarına bakıyorum tabi ama onun raw besleme yazısı taa 2019dan kalma. ben daha güncel fiyatlar ve ulaşabilirliği merak ediyorum. tabiki genel bir fikir için suzionlinea da bakılır. ve sanırım suzi daha raw yapmıyor kedileri için dönüşümlü olarak farklı kuru mamaları kullanıyor. o yüzden raw konusunda bi yazı geleceğini düşünmüyorum bloga. farklı konulara öncelik verir illaki.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Kediden kediye degişsede acana orijen gibi markalarla aynı fiyata geliyor. En az üç çeşit et kullanmanız gerkeli. kırmızı et beyaz et ve balık eti. Kırmızı ette 3 seçenek var Türkiye'de kolaylıkla bulabileceğiniz dana koyun ördek. Beyaz et tavuk hindi bildircin gibi. Tavsan bulamam raw yapmiyim o zaman demek saçma gördüğünüz gibi bir sürü secenek var.
Benim 6 kglik kedim için ortalama fiyat 130-160 arası tutuyor. Menüden menüye değişir tabii. Genelde kırmız et ağırlıklı beslenme önerilir bu arada. Ben raw yapmiyoeum ama uzun zamandır arastiriyorum.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

https://m.facebook.com/groups/173752129748632/?multi_permalinks=1204088383381663%2C1203968553393646%2C1203948626728972%2C1203494763441025&notif_t=group_activity&notif_id=1617026247762420&ref=m_notif
Deneyimli insanların olduğu bir grup katılmanızı öneririm. Türkçe kaynak çok yok raw barf beslenme ilgili. Olanlarda tam değil bence.bir çok şey eksik. Dr karen Becker'in yazı ve videolarını inceleyin. Catcenter Dr lisa'nin yazılarına bakabilirsiniz. Perfectlyrawsome dan da bir sürü şey öğrenebilirsiniz. Çok yardımci olacaktir. İngilizce olarak aratırsanız bir sürü şey çıkar. Farklı kaynaklardan bakmak en iyisi böylece kendinize en uygun bulmuş olursunuz bir kaynağa takılıp kalmayin. Birinde doğru olan diğerinde değil.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Dr lisa pierson her zaman bulamadığım etler olursa konserve mama veriyorum o et çeşidinden diyordum örneğin tavsanli konserve yaş mama gibi.

sultansbutler
sultansbutler

12552

facebook grup linki için teşekkürler katılmak için başvurdum. benim yaşadığım şehir küçük olduğu için farklı et türleri nerden bulunur onu merak ettim ve tek seçenek sanırım kendi etini kesen kasaplarda. ama diyelim bi tavuk boynu ya da ayağını verirmiler orasını bilmiyorum. ve amacım sadece egzotik etlerle besliyim değil ama insanlar tarafından sevilmeyen/atılan vücut kısımları evcil hayvanlar için ucuz ve sağlıklı bir raw besleme olabilir.

oscarto
oscarto

2486

Burayı buldum. Aynı zamanda normal mamaları da var, dondurulmuş çiğ etleri de var (tavşan, tavuk)

sultansbutler
sultansbutler

12552

instinct mamayı biliyorum ama yinede almam. bir ürünün rafta kalması için içinde mutlaka koruyucu olması lazım ya da farklı işlemlerden geçmeli. raw+kibble yapıcaksam gider kendim eklerim daha sağlıklı olur. ama önerin için teşekkürler 👍🏻

sultansbutler
sultansbutler

12552

Aslında benim komiğime giden bir durum var. Bu forum dışında soru sorduğum kişiler de tavşan eti bulmak zordur dedi. Bana en yakın ve en ucuz et tavşan eti xD arkadaşım yetiştiriyor isteyene kesip etini de veriyor. İstersem bütün halde bile alabilirim sanırım. Sormak istediğim birşey daha var (barf/raw hâlâ araştırıyorum öğreneceğim çok şey var) mesela ben üstte çok farklı etler kesimler söyledim ya her gün aynı menüyü yese sorun olur mu?

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

İçeriğinde farklı türden etler varsa her gün aynı menüyü yiyebilir. Beyaz et kırmızı et ve balık eti olmak üzere 3 çeşit et tüketmeli, kendi aralrinda da farkli çeşitler (tavuk hindi) gibi yemeli. Her etin vitamin, protein yağ oranı farklı.

yıllar boyunca aynı marka mamanın aynı aromasını yiyen kediler var, tabii çok sağlıklı bir durum değil ama mamaları kendiniz hazırladığınız için çeşitlendirmeniz daha kolay oluyor. Mesela bir aylık bir barf hazırlayıp buzluğa atacaksınız, yarısını dana eti bir kısmını da tavşan etinden yaparsınız beyefendi/hanımefendinin canı o gün ne eti çekmişse koyarsınız önüne. Haftada bir balık günü de yapabilirsiniz ama çiğ balık biraz ağız kokusu yapıyor gerçekten. Ve barfı sadece etle hazırlayan, kedilerin sadece etle beselnmesini savunan, bir de kedilerin az bir miktarda tahıla ve sebzeye de ihtiyaç duyduğunu ve barfın bunları da içermesi gerektiğini savunan iki zıt kesim var benim de orada kafam biraz karışıyor. Eğer sebze/ tahıl da konulacaksa çeşitlendirmek daha kolay olur çünkü

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 786 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR