Olacak Gibi Değil Sanki ?

Miril
Miril

5203 Puan

Daha öncede defalarca soru sordum bu konu hakkında kedilerim anlaşır mi falan diye ama çok kötü pati atıyorlar birbirlerine artık zarar verir tarzda yeni gelen kedi çok pati atıyor burnunu çizmiş kedimin yeni gelen kedinin keyfi yerinde ama benimki çok miyavlıyor o pati atınca falan mutsuz gibi yeni kedi geleli 3 haftaya yaklastik ne yapacağımı bende bilmiyorum sanki olacak gibi değil hiç ılımlı değiller birbirleriyle ilgilenmiyorlar normalde ve tek yaptıkları dovusmek her şeyi çok güzel hayal etmiştim oysaki :(

18 CEVAP

patili
patili

120470

2 ayda ancak alışıyorlar birbirlerine. bazıları 1 yıla kadar sürüyor. bi arkadaşın kedisi 3 4 ay boyunca arkadaşıma trip atmıi. yememiş içmemiş doğru düzgün ama 1 yıla yakın bir zamanda alışmış

Ozzge
Ozzge

7249

Kedilerin karakterleri birbirlerine uyumlu değil demekki .İkisi de uysal olsa 2 3 güne çoktan alışırlardı,ben en azından öyle tecrübe ettim.Önceki kediniz bunalıma girmez inş . Şimdi birinde üstünlüğü koruma diğerinde üstünlük kurma çabası var gibi. kokularını birbirine karıştırmayı denediniz mi , aslında çok yöntem var . başarılı olmanızı diliyorum

Puppy730
Puppy730

112805

Pes etmeyin hemen, daha uzun yolunuz var. Üç haftada olacak iş değil maalesef. Birbirlerine zarar vermemelerine çok dikkat etmek lazım kaşla göz arasında oluyor bunlar hep. İşiniz zor, kolay gelsin.

patili
patili

120470

yeni gelenin tırnaklarını kestirin veterinere veya kesebiliyosanız siz kesin. o zaman zarar veremez patileri.

Miril
Miril

5203

Kestim tırnaklarını 2. Kez kesişim hemen uzamış ne ara tirmaladi bende anlamadım dün kestim tekrardan bizimki hiç karşılık vermiyor ama yeni gelen gidip gelip pati atıyor bu hakimiyet kurmakla bir ilgisi var mı bizimki aslında çok tepki verirdi gelen Kedilere buna hiç öyle davranmiyor o izin verse sevecek başını falan yaliyor ama o arada izin veriyor çok nadir :/ benim için zor değil aslında ama psikolojilerini bozmak gibi bir şey olur mu diye korkum ben arkadaş olsun diye uğraşırken sıkıntıya girmesin yavrucaklar diye bir de eninde sonunda anlaşırlar mi yoksa hiç anlaşmayanlarda oluyor mu acaba ?

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Herkes şu an bu süreçte sanırım . Almonim de yeni gelenn kediyi dövüp hirpaliyor arkadan saldırıyo . O rahat bıraksa diğeri birşey yapmaz belki . Bide yeni gelen kocaman sen neyine güveniyorsun aslan yürekli kızım diyorum. Patilerini çıkarıyor vallahi.

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Dayanın biraz . Alışır lar bence . Ben öyle hayaller kuruyorum. :)

Miril
Miril

5203

Dovusmeleri normal mi kedim üzülüyor gibi görünce bende acaba yanlış mı yapıyorum diyorum yeni gelen kedi dovuyor onu çünkü çok kötü vuruyor patisiyle burnunu falan çizmiş Tüyünü patisinde buluyorum o zaman üzülüyorum psikolijisi bozulur mu diye :/

Puppy730
Puppy730

112805

Bence eninde sonunda anlaşırlar, nereye kadar? Bir süre sonra işlerine gelmez huzursuzluk, bir şekilde hallolur. Bizde öyle oldu.

Bende suan onu yapmaya çalışıyorum ve aynı korku bendede var 3 gündür 4 gündür de akşam aç bırakıp öğlene dogru birbirlerini görerek yemek yemelerini sağlamaya çalışıyorum 2 gündür tıslayyıp hirlamadilar ama bugun yemek yerken bi an bizim ki hirladfi o tislama gibi olan şekilde ve kapattık bende çok stresliyim bugün yine abimin kedisi aradan kaçtı yılan gibi zaten Balkona tutamadım sineklik taktirmistik allahtan benim ki icerdeydi balkondan içeriğin vajina gitti tisladilar yeni gelen pati atti ama gelmedi abimin kedisi olmasa sahiplendirmeyi düşünüyorum ama işte abim buna izin vermez ne yapıcamam bilmiyorum araca kaldım kavga edicekler cesaret edemedigimden artık dalıp ikisini biraraya getiremiyorum

Puppy730
Puppy730

112805

Stres yaptığınız sürece asla sonuç olumlu olmaz. Hissederler ve huzursuz olurlar, yan yana gelmezler. Daha sakin ve sabırlı olun.

Miril
Miril

5203

Ben çok stres yapmıyorum o kadar kendi hallerine bıraktım sadece olmaz mı acaba diye düşünüyorum o yüzden yoksa birbirlerine birşey yapacaklarını düşünmüyorum o kadar streslenmesin hayvanlar benim yüzümden diye yoksa ikisinide seviyorum yanyana uyuduklarında yatiriyorum o zaman ses etmiyorlar çok çoğu zaman birbirlerine bir şey yaptiklari yok bziimkilerde sadece arada kosusturup patilesiyorlar bizdede yeni gelen kedi tıslıyor kızıyor ama gidip takılıyor da pati atıyor kaçıyor kovalasın diye :)

Miril
Miril

5203

2 - 3 güne alışmazlar bir kedi bir eve 2 - 3 haftada falan anca alışıyor o kadar da bir şey beklemem zaten kimse beklemez..
Bende hayaller kurmaya devam umarım gerçek olur :)

pongul
pongul

113342

iki kediyi de aynı odada farklı kişiler oyun oynatsın, mesela olta tüylü kedi oyuncağı ile, sonra ortak oynatmaya çalışın, saldıran kedi saldırmaya çalıştığında ona mutlaka kızın - kızmaktan kastım net bir ses tonuyla hayır demek. bu şekilde üç kedim de 2şer günde alıştılar farklı zamanlarda. ayrıca eve misafir olan kediler de aynı şekilde oldu.

ndntmert
ndntmert

1742

geçmiş olsun

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1420 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.995 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR