Kısır Mama

baddem
baddem

4315 Puan

Anket

Royal Canin
(3 oy)
Virbac
(4 oy)
Unique
(1 oy)
Toplam (8 oy)

Merhaba kedimin son 4 maması farklı markalar oldu. Biri yavru maması, biri reçeteli virbac mama, biri proplan, şimdiki ise brit care. Proplanda iyidi ama doyurucu değildi kedim çok yiyordu. Brit care iyidir diye aldım fakat kedimi gazlı ishal yaptı ve 1 haftayı aştı geçmek bilmedi. Şimdi biraz daha iyi fakat hala gaz var ve dış kısının yarısı sıvı yarısı katı. Daha önce veterinere mama konusunu sormuştum ve internette satılan vs. tüm mamaların kötü olduğunu. Özellikle n&d iyi bilinirken berbat olduğunu, hypo-allergenic diye aldığım mamanın öyle olmadığını, yalnızca veterinerlerde satılan mamalardan almamı söyledi. Bunlar Royal Canin veteriner serisi, Virbac ve Unique sizce bunlar iyi mi gerçekten veterinerden mi almalıyım?Tekrar mama değiştirmem kedimi çok yorar mı? Şimdilik mamayı değiştirmesem ishali zamanla geçer mi?

28 CEVAP

Cakeyta
Cakeyta

17658

Veterineriniz resmen mamaları kendin alın diye ticaret uğruna bütün mamalara çamur atıp kedinizin sağlığını da kenara itmiş. İlk tavsiyem veterineri degistirmeniz, ikincisi de bütçeniz yetiyorsa acaba veya orijen biraz daha ucuz olarak nd mamayı kullanmanız olacaktır :)

Cakeyta
Cakeyta

17658

Ayrıca ben brit care mamayı çok severim fakat maalesef her mama her hayvana ayni etkiyi vermez. Mama degisiminizi kademeli olarak eski manasıyla yenisini karıştırarak daha sonrasinda tamamen yeniye geçerek verirseniz yavrunuzun midesi bozulmayacaktir

tyguler
tyguler

124312

Veteriner resmen kâr elde etmek için tüm mamaları kötülemiş, kendi elindeki mamaları önermiş. Kedinin sağlığı önemli değil ona göre, parası cebine girsin sadece.

Sselin1
Sselin1

122024

Tahilsiz Bozita mamayi tavsiye ederim. Ekstra Gimcatin gastro macununu kullanabilrsiniz. pro plani son care olarak gecin bence. Bozita kaliteli ve temiz icerikli bir mamadir. Indoor geyikli kisir mamasini alabilrsnz

LaLuna12
LaLuna12

1934

Sepsistbaykuş'un (bunun gibi bir şeydi) mamalarla ilgili uzun bir öneri listesi var oradan bakıp tercih edebilirsiniz. Ben şuan nd tahılsız tavuklu kullanıyorum, dışkıları biraz yumuşak ama onun dışında iyi. Bu arada ilk gittiğim veteriner de bana unique satmıştı ama gerçekten kötü bir mama fiyatını haketmiyor asla.

Cakeyta
Cakeyta

17658

Kendisinden**

baddem
baddem

4315

Ya maalesef yeni mama gelene kadar evdeki bitmişti mecbur ani bir geçiş yapmak durumunda kaldım ve geçmek bilmeyen bir ishal geldi başımıza. Veteriner konusu benim de kafamı karıştırıyor fakat ordan almamız gerekmediğini mama bitince evimize en yakın veterinerden de alabileceğimi söyledi. Şimdiye kadar 3 kere veteriner değiştirdim bir türlü tam yerini bulamadım açıkçası biri çok pahalı biri çok kalabalık oluyo vs. Peki Royal Canin gerçekten denildiği kadar kötü mü kedimin yavru maması oydu ve bir sorun yaşamamıştık.

Sselin1
Sselin1

122024

Ishal ne zaman basladi brit care ile mi? Ve kullandiginiz pro plan veteriner serisi mi yoksa nette satilanlardan mi ?

Veteriner benim de pek hoşuma gitmedi. Nd markası da veterinerlerin sattığı bir mama onu da kötülemiş büyük ihtimal elinde yoktur şuan. Mama seçerken içeriğine iyi bakın et (et unu değil taze et) olup olmadığı en önemli kriter. Nd ve diğer mamaları deneye yanıla göreceksiniz. Nd benim kedime dokundu ama belki sizin kedinize iyi gelir bünyeden bünyeye değişiyor. İçerik olarak fena değil. Öncelikli olarak acana ve orijen öneririm şikayet oranı çok az. Baktınız çoğu mama kötü geldi Proplan kullanabilirsiniz yine. Tahıl oranı diğer mamalara göre çok ama taze et var en azından ve kedinize iyi geliyorsa, tercih edebilirsiniz . Doyma konusuna gelirsek ölçülü ve zamanlı besleme yöntemini öneririm hangi mamayı kullandığınız kadar nasıl beslendiği de önemli :)

Her mama geçişinde ishal oluyorsa geçiş aşamanızda sorun var demektir. % 25 yeni mama % 75 eski mama şeklinde aşama aşama geçiş yapın. Belli ki sindirim sistemi hassas bir kediniz var bu aşamayı atlamamalınız bazıları için 2 haftayı buluyor bu geçiş dönemi. Umarım en uygun mamayı bulursunuz :)

baddem
baddem

4315

Evet geçişlerde sorun var maalesef ben mama seçip sipariş verip o gelinceye kadar evdeki bitmiş oluyor bidahakine erkenden sipariş vermem lazım. Bide kedimin alt diş etinde beyazlık var 2 tane veteriner p ile başlayan bir ad söyledi hatırlamıyorum ve alerji olabileceğini bir süre sadece mama vermemi ek bir şey vermememi söyledi. Ben yine ishal olduğu için ev yoğurdu ve haşlanmış patates verdim ondan mıdır bilmiyorum hala geçmedi mama değiştirsem sanırım en iyisi olucak

HillB
HillB

16165

Nd de tuz var fakat tuz değil sodyum klorür yazıyorlar algı oyunu yaparak. Tuz uzun vadede böbrek sorunları oluşturuyor. Bu da değiştirmek için önemli bir etken kanımca.

HillB
HillB

16165

Proplan geçecekseniz bile ki önermem. Kademeli geçin bu sefer en az 7 gün olacak şekilde ve VİYO alın, besin takviyesi olarak 7 gün boyunca onu da her gün olacak şekilde verin. Yine geçmezse klinik ağır bir sindirim sorunu var demektir.

DAMLAYMANAV
DAMLAYMANAV

3072

Brit care genelde bu sorunu yaratıyor kedilerde. Çok kişi bundan bahsetmiş. Fakat ben kullanmadım. Bizde bir çok mama denedik. Nd, proplan, unique, advance hiçbiri iyi gelmedi. Royal canin kısır kedi mamasını da bizimki sevmedi. Bize bu deneyimler içinde en iyi geleni royal canin british mama oldu. Kısır kedilere de uygun. Son gittiğimizde veterinerimiz royal caninin kısır kediler için olan veteriner mamasını da denememizi önerdi. (Kendisi satmıyor bu arada) bu mama bitince belki denerim. Ama hem sevdiği hem sağlık sorunu yaratmayan mama bulmak zor. O yüzden british mamadan çok da vazgeçmek istemiyorum.

LaLuna12
LaLuna12

1934

@baddem burada birisi british mamayla normal mamanın farkı olmadığını satış stratejisi olduğunu söylemişti ama ben araştırmadım siz bakın isterseniz. Bozita'nın içeriğine de bakmanızı öneririm. Ben nd'den sonra denemeyi düşünüyorum hem kaliteli hem de uygun bir mama.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 940 Görüntüleme
  • 28 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR