Sahiplendirme Sözleşmesi

Betulynl
Betulynl

235 Puan

merhaba kedi sahipleneceğim fakat takip şartı ve sözleşmeyi kabul edersem sahiplenebileceğim söylendi benim için sıkıntı yok fakat kendi düşüncemi belirtirsem rahatsızlık duydum sonuçta bir kedi bakmak büyük sorumluluk istiyor bunun düşüncesinde olmasam asla sahiplenmek istemem art niyetli insanlar var elbette fakat bu nedense benim o hayvanı ödünç almışım gibi hissettirir eğer sözleşmeyi doldurup o kişiyle iletişimi kesmek istesem ne gibi durumlar olur yardımcı olursanız sevinirim

18 CEVAP

mihriii
mihriii

119878

hiç hoş olmaz baktıkları canların güvende olduklarından emin olmak istiyor insanlar bağ kurmuş olabilirler ve haber alamayınca endişelenirler doğal olarak karşıysanız sözleşmeli beya takip şartlı sahiplenmeyin marttan yeni çıktık zaten sokakta da yavru kediler bulursunuz büyük ihtimal

CillininAnnesi
CillininAnnesi

103714

Bende sözleşme imzalatıp veriyorum. Adı soyadı adresi imzası aileden başka bir ferdin de telefon numarasını alıyorum yedek. O kadar çok sonradan dönen pislik insan var ki anlatmaya otursak yaza yaza bitiremeyiz.

simbakedi
simbakedi

136205

size guven sagladiktan sonra surekli fotograf isteyip sorgulanacagini dusunmuyorum. ne kadar sizin kediniz de olsa o kisiyle de bir gecmisi var o kedinin ve o kisi de gelecegi hakkinda endiselenmekte gayet hakli. kediyi sahiplendikten sonra size sahiplendiren kisiyi daha iyi anlayacaginizi dusunuyorum.

sultansbutler
sultansbutler

12552

ben sözleşme/takip yapanların arkasındayım çok da güzel yapıyorlar. ama sahiplendiren kişiyle iletişimde kalmak ya da bana birşey yaptığımda hesap sormasını istemem o yüzden sokaktan ya da köyden falan kendim almayı tercih ederim. bence ya kendiniz bulun sahiplenmek için ya da sözleşme ve takip şartına harfiyen uyun. çünkü oraya imza attıktan sonra iletişimi kesmek falan hoş olmaz.

Betulynl
Betulynl

235

Siz de haklısınız benim anlatmak istediğim kimse evine almak düzenli fotoğraf yollamak bildirim yapmak zorunda değil hesap vermek gibi geliyor sonuçta çok uzun bir süre hayatınızı o canla geçiriyorsunuz her süreçle ilgilenen siz oluyorsunuz sanki asıl sahibi o bana emanet edilmiş gibi geliyor

DoraFiko
DoraFiko

15662

Bence hiç öyle düşünmeyin. Can sahiplendirmek büyük sorumluluk ve vebal. Bende kedimi sahiplendiğim bayana o istemeden fotoğrafını atarım düzenli. Hep bilgi veririm. Bundanda hiç rahatsız olmam. Evet benim kedim ama yolumuzun keşişmesine o vesile oldu sonuçta ❤ bende bir can sahiplendirsem kesinlikle sözleşme ve takip şartı koyarım.

Esnzn
Esnzn

1430

palaspandıras sahiplendirildikten sonra hayvanların başına neler geliyor haberiniz var mı? Hiç sokak görmemiş hayvanı 'biz alışamadık yeaa' diyip sokağa atan mı ararsın, doğurtup doğurtup yavruları satan mı ararsın say say bitmez. Elbette sözleşme yapacağım siz kimsiniz ben sizi nasıl tanıyayım iki görüşmeyle? Muhtemelen cins bir hayvan mevzu bahis. Sözleşme şartlarını sağlayamayacağından emin olmadığım birine ben de bir can vermek istemem. Sözleşmeyi imzalayıp her yerden engellerim ne olacak ki diye düşünüyorsunuz sanırım ama hiç tavsiye etmem. Sözleşme mal sözleşmesi olarak yapılıyor ve kapınıza polisle bile gelebilirler hayvanı görmek için. Kendinize güvenmiyorsanız sakın o topa girmeyin.

Instagramda oldukça fazla kedi tedavi ettirip sahiplendiren hesaplardan biri yine bir kediyi sahiplendiriyo ve sahiplendirdigi kisiye yaziyor kedi nasil iyilesti mi fotografini atar misiniz diye yeni sahibi tabiki diyip fotografini atiyor. Sonradan bi sekilde anlaşılıyorki kadin kediyi cok ilgi istiyor diye sokaga salmis attigi fotografta 2 3 ay öncesinin fotografiymis kedi nerde noldu öldü mü kaldı mi goren yok. Siz kedi sahiplendiren biri olsaniz basiniza boyle belki de onlarca olay gelse napardiniz en basindan bir can bu insan kendini ne kadsr sorumlu ve suclu hisseder empati kurun. Sözleşme olayini kisisel almamalisiniz dakika basi sizden kedinin fotoğrafını isteyip kedi napiyo diye darlamayacak sadece guven ilişkisi kurulana kadar olacak bi sey.

yasminackz
yasminackz

13628

sahiplendirme sözleşmesi şart bence genelde ayda bir irtibat kurulması gerekiyor ki olması gereken de bu zamanda bu olmalı çünkü kimseye güven olmuyor sokağa atanlar vs oluyor ve ayrıca uzun bir süre geçtikten sonra arada güven oluşuyor ve görüşmeler seyrekleşiyor benimde sözleşmem var çok nadir fotoğraf atarım arada güvende sağlandı zaten

Emreee1
Emreee1

188

o kadar iyiliğini düşünüyorsa sahiplendirmesin. sahiplendirdikten sonra habire yok durumu ne? nasıl? fotoğraf atar mısınız? vb. şeylerle karşı tarafı darlamak yerine evcil hayvanına bakacağı ortamı ayarlasın. bence hiç bulaşmayın.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Bundan rahatsız oluyorsaniz sahiplenmeyin. Siz belki ömür boyu bakanı için alıyorsunuz ama alıp bakmayıp sokağa atan bir çok kişi var. Zaten belli bir süre geçince onlarda fotoğraf vs istemiyor

MOGU
MOGU

763

biz apartman sakinlerini olarak yaklaşık 5 senedir bahçede sokak kedilerine bakıyoruz, çoğu bahçeyi sahiplendi, yuva da yaptık, yiyip içip oynuyorlar. bu süre içerisinde onlarca ev kedisi geldi, direkt duruşundan anlaşılıyor terk edildikleri ve bunlar kısa sürede kayboluyorlar maalesef. sokak şartlarına uyum sağlayamıyorlar. onları görünce içim parçalanıyor. kişisel almayın konuyu, eğer sizi çok rahatsız ettiyse bu aralar sokakta çok yavru kedi var, onlardan birini sahiplenebilirsiniz. ben kedimi ölmek üzerekeyken sokaktan sahiplendim, ablam onlarca kedisi olan birinden sahiplendi, gerçekten hiçbir farkı yok.

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Kapima ac bilac gelen kediler var , ya da hasta haliyle beliren , annesinin doğumdan 10 gün kadar sonra bodruma getirdigi yavrular.Kedilere ilaveten kopekler de var.En cok emin ellere teslim edebilmeyi istiyorum.Kedi sahiplenmeye gelip köpek tekmeleyenini, ve daha baska ornekleri gördü bu gözler.Ve herkes en iyisini yapacağinin iddiasinda..Ilanlarima cok az yanit geldi ve her yanitta icim titredi , acabalar ile..
Kendimce her koşulda destekledigim, sevgi alisverisinde bulundum tüm canlar ile..Şimdi söyliyeceklerim sizin ile ilgili degil.Sizi okuduğumda düşündüm.Sahiplenmek isteyen birinin bu düşüncelerde olduğunu bilseydim , ne yapardim.Ver(e) mezdim.Yaşadiklarima ve onlarin iyi olma arzusu ile kendimce emin hissetme arzuma saygi duyamayan birine veremezdim.Bunlari size karsı söylemiyorum.Sadece sevgiyle emek veren sahipendirme cabasinda olanlarin gözlüğünden bakarak, bir daha değerlendirin diye söylüyorum.
Bundan sonrasi sizin empatiniz ve vicdaniniz ile ilgilidir.

mihriii
mihriii

119878

veya*

Betulynl
Betulynl

235

@Esnzn Hayır tekir bir kedi daha 1 aylık 1 ay sonra sahipleneceğim bu süre zarfında sık sık görüşüyoruz güven problemi yaşarsa sahiplendirmez bu kadar basit

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1445 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81763 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR