Scottish Fold'a Hangi Irk Eş ?

eypcnytmz
eypcnytmz

540 Puan

Hayırlı akşamlar
Benim 11aylık scottish fold bir kızım var doğduğu ilk günden beri bende yanına hem arkadaş hemde eş olabilecek bir erkek kedi almayı düşünüyorum,birçok kişi scottish foldların kalıtsal eklem,kemik tarzı hastalıkları olduğunu belirtiyor ancak buna ek olarak azınlıkta olsa bunun tam tersini savunan öyle bir durum olmadığını savunan insanlarda var. Sizce ben bu kedimin yanına yine aynı şekilde scottish fold bir kedimi almalıyım yoksa british bir kedimi almalıyım ?


22 CEVAP

MERQ
MERQ

2523

Püff gidin sokaktan bir kedi alın madem hayvan seversiniz ya! Şu ırk mevzusuna deli ayar oluyorum! Kraliyet soyundan geliyor sanki de British kedi alacakmış! Nedir bu seçicilik? Alayınız Anadolu'nun bağrından kopmuş köylülerin torunlarısınız. Siz hayvan sever falan değilsiniz kendinize süs oyuncak arıyorsunuz! Ben kedilerimi dardayken, sakatlarken sokaklardan topladım! Sizin gibi parayla satın almadım!

patipatili
patipatili

4478

O prensesi düşünüyorsanız o kadar doğacak yavrularının da hastalıklı olacağını düşünüyorsunuzdur umarım. Ayrıca soyu devam etsin nedir ya turşusunu mu kuracaksınız hayvanın? Ortalama ne kadar ücrete o prensese eş bulabilceğinizi düşünmek yerine sokaktan bir can kurtarabilirsiniz bu da bir alternatif :)
@okrenerde06 siz de yayıla yayıla cinsciliği ve hayvan satın almayı savunuyorsunuz hiç mi bir şeyler okumadınız araştırmadınız bu forumda?

Thekedi
Thekedi

4630

Scottish fold kedilerinin eklem rahatsızlığı olmadığını savunan kişilerin verebilceği bir kaynak yok, en azından ben karşıt bilimsel kaynak koyabilen görmedim öyle ki sağlıklı olacağını savunan kedi federasyonları ve yetiştiricileri karşıt kanıt sunamıyor. World Cat Federation(Wcf) ile birlikte Leslie A. Lyons bile sağlıklı olduklarını kanıtlama fırsatı sunulurken hiç bir cevap vermediler.
Sağlıklı olduğunu savunanlar kendileri scottish fold sahibi olan, çok sevdikleri kedilerine hasta yakıştırmasını yediremeyenler ve scottish fold üzerinden para kazananlar.

Thekedi
Thekedi

4630

https://www.researchgate.net/publication/13213299_Osteochondrodysplasia_in_Scottish_Fold_cats
Bu araştırmada açık bir şekilde tüm scottish fold kedilerinin osteokondrodisplazi, eklem rahatsızlığından muzdarip olduğu ve olcağı anlaşılır. Her kedi de farklı seviyelerde hastalık ilerler. Yukarda ki linkte 5 aylıkken fark edilen kedi de, 1,5 aylıkken fark edilen de, 6 yaşında ve hatta 11 yaşında fark edilen var.


Açıkça son paragrafta şu yazıyor: Tüm scottish fold kedileri bir dereceye kadar osteokondrodisplaziden muzdaripti, en iyi çözüm, üreme için kıvrık kulaklı kedileri kullanmaktan kaçınmak...

Scottish fold ırkından olan kedini çiftleştirme ne olur. Bu hastalık hepsinde var, malesef sizin kendinizde de var bunu kabul edin. Hepsinde farklı seviyelerde ilerliyor.


https://www.researchgate.net/publication/337467759_Osteochondrodysplasia_in_a_9-Year-Old_Scottish_Fold_Cat


Midesi hassas olanlar girmesin bu linke; 9 yaşında ki scottish foldun geldiği hallin fotoğrafı var. Umarım sizin kediniz bu şekilde olmaz tüm ömrü boyunca çok yavaş yavaş ilerler, işhallah fark edilmez düzeyde kalır.🙏

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Bir kedi icin fiyati uygun kelimesi kullanmak....

Zeeelis
Zeeelis

2876

scottish fold tekirle de çiftleşse eklem hastalığı genini yavru kedilere aktarıyor veteriner arkadaşım söylemişti bunu bil öncelikle.Kaldı ki yine cins bir kediyle çiftleştirmek istiyorsun muhtemelen görünüşü bozulmasın diye 2 cins kedi çiftleşmesi genetik hastalık yelpazesini de genişletir.yazık değil mi o yavrulara...sims mi oynuyorsun aile kursun kedim ne demek.

patipatili
patipatili

4478

Allahım neler okuyorum

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

Kediniz kısır mı. Ben erkek british aldım güzel anlaşıyorlar tabi british kediler daha baskın biraz daha kızım yazık pasif kalıyor biraz erkek kedim biraz daha dişli dişi kedime göre ama bu kişiliğine göre değişir. Karşı cinsten almanız dan yanayım ve british shorthair alın alacaksınız daha güzel uyum olur. Scotish foldlar da malesef kalıtsal rahatsızlık mevcut ama ben iyi bakılmayan bir aileden sahiplendim o yüzden içim rahat parayla alınmasına karşıyım acı çekmesinler en güzel şekil de bakmaya çalışıyoruz umarım hep iyi olurlar. 😊

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

British shorthair kediler genel de 2.5 4 bin civarın da şuan. Kesinlikle british almanız lazım zaten çiftleştirme düşünüyorsanız. Ben dişi kızım 6 aylıkken aldım erkek kedimi erkek kedim şuan 6 aylık oldu kızım da bir yaşına girecek güzel oldu böyle siz de düşünebilirsiniz 5 6 aylık alıp aslında sizin k biraz daha büyük çünkü.

emreovec
emreovec

12921

2000 ve üzeri ve ayrıca birazdan geliyorlar. Kolaylıklar.

Mahmet
Mahmet

775

Kırık kulaklıkların hasta olduğu bir söylenti değildir gerçektir. Dik kulaklı×scottish fold yavrusu sağlıklıdır diye bir söylenti var, ve yanlış bir söylenti hepsi hastadır. Kırkı kulaklı olmaları başlı başına hastalığın getirisidir. Hepsinde farklı ilerler. Şöyle bir örnek variyim.


https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.kursatozer.com.tr/dosyalar/uluslararasi/hereditary%2520osteochondrodysplasia%2520in%2520scottish%2520fold%2520cats.pdf&ved=2ahUKEwiwsI6ZvIzwAhW4hf0HHdwlCQ0QFnoECDkQAQ&usg=AOvVaw2fMBLDLUrw5uowLIfuC7kg&cshid=1618909645187


Bu çalışma İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nin. Burda 5 aylık bir kedidende 3,5 yaşındaki bir kedidende bahsediliyor...yani elinde sonunda bu kediler hastalığın avcuna düşüyor. Diyelim ki sizin kediniz şanslı olur ve sizde çok çok iyi beslersiniz ona göre vitamin verirsiniz 19 yaşından sonra çıkar(böyle bir örnekte vardı) ama siz bu kedinin yavrularının 5 ayda mı 4 yaşında mı ne zaman hastalığın avcuna düşeceğini belirliyemezsiniz. Düşünsenize daha 5 aylıktan hastalanıyor, tüm ömrü acı içinde geçicek ve hep ilerlicek; bu hastalığın tedavisi yok. 19 yaşında şanslı dediğim kedide ne kadar tartışılır, 19 yıl kedi olarak yaşamışsın zaten aşırı yaşlı bir kedisini ağrıların, sızıların var birde bu hastalık ekleniyor ömrünün son yıllarını ızdırap içinde geçiriyorsun. ❗Bu ırkı çiftleştirmeyin lütfen.❗
Umarım açıklayıcı olmuşumdur.

@eypcnytmz daha önce burada kedi aradığını belirten bir soru sormuş olsaydın sana bir mavi rusu ücretsiz sahiplendirebilirdim. Yine sokağımda gözleri masmavi bir Ankara kedim var, bir chincilla erkek kedim var hala bakmaktayım. Yabancılara karşı mesafeli olsalar da karakter olarak çok cana yakın kediler. Ben herhangi bir kediyi ücretli sahiplenip çoğalmasına karşıyım çünkü bu durum ticarete gitmekte ve senin yazılarında malasef bunu gördüm umarım amaç ticaretini yapmak değildir.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Eklem rahatsizligi olmadigini savunanlar saticilar veya bubisten kar elde eden veterinerler falandir. Cunku eklem rahatsizligi yaninda bagisikliklari falan da zayif oluyir, dogumlari zor oluyor. Veterinerler icin kazancli

eypcnytmz
eypcnytmz

540

Kedim kısır değil ve yavruları olmadan da büyük konuşmayayım ama kısırlaştırma niyetinde değilim çünkü ilk kedim kızımın annesiydi ancak bazı sebeplerden vefat etti ve sadece bana bu yavrucak kaldı ve bende soyunu devam ettirme mantığıyla elimde yavrusu olsun istiyorum sonrası Allah kerim.
Ben bu yavrucağın annesini Ukraynada okurken sahiplendim ve orda fiyatlar çok ama çok uygun 400/500tl gibi bir paraya istediğiniz türde bir kedi hemen hemen alabiliyorsunuz bende ne kadar karşı olsam da ücretli sahiplendirmeye maalesef kimse ücretsiz sahiplendirmiyor bu tarz özel ırkları,türkiye de acaba ortalama ne kadar bir ücrete bu prensesin yanına eş bulabilirim sizce

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1231 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR