British/Scottish Sahipleri?

crn66
crn66

194 Puan

merhaba. sorum british shorthair ve scottish fold gibi hastalıklara ve kilo almaya yatkın kedi sahiplerine. kedinizi nasıl besliyorsunuz? uzun vadede kullandığınız hangi mama markalarından memnunsunuz? tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

21 CEVAP

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

Hem Scotish & British Sahibi olarak tecrubelerimi aktarayım.
İlk kuru mamamız UNIQUE DI. Sonra içeriğini çok beğenmedim şeker kamışı vs vardı değiştirdik N&D Geçtik 6 ay kullandık son mama alışım da yememeye başladı. Sonra da Felıcıa Geçtik 3 Ay kullandık şuan da Acana first feast kullanıyoruz 1 2 gün burun kıvırdılar şimdi güzel bir şekil de yiyorlar.
Vitamin Takviyesi olarakta ; Amınosol & Gimcat multivitamin & Omega 3 somon yağı & Gimcatın taurınlı pastası ve malt kullanıyoruz. Ödül olarakta gimcatın karışık aromalı maması var onu veriyorum. Hepsinden de memnunuz bu vitamin gruplarını haftaya bölerek belirli periyotlarla veriyorum.

dilanuzn
dilanuzn

877

Proplan bence RC'den daha iyi bir mama. Ama karar sizin elbette. Herkesin aksine ND'yi önermiyorum, o kadar fazla şikayet var ki insanın gözü korkuyor.

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

sokaklar zavallıcık kedilerle dolu bende de var gelin anne babası olun para verip bu hayvanları almayın

dilanuzn
dilanuzn

877

British bir kedim var. Onu sahiplendiğimde daha 45 günlüktü, annesini doğru dürüst emmemişti bile. Ayrıca hasta ve sakat bir kediydi. İlk 4 ay Royal Canin Mother and Babycat mamasını kullandık. Daha sonrasında Proplan'a geçtik. Ama bu süreç esnasında bazen param olmadığı zaman Bonacibo aldım. Mesela bu ay biraz sıkışığım ve Bonacibo sipariş ettim bu sabah. Maddi bütçem olunca yine Proplan alırım.


ND ve Felicia denedim ayrıca. Ama ikisini de ağzına dahi sürmedi kedim. Tadını beğenmedi ikisinin de.

tyguler
tyguler

124312

Ben kedime bir kap belirliyorum (ben mesela 85gr.lık yaş mama kabından 1 kap sabahtan öģleden sonraya kadar akşam da 1 kap dolduruyorum gece de yiyor) o kap kadar mama veriyorum. Oyun oynatıyorum yani koşturuyorum zıplatıyorum. Öyle çok aşırı şeyler yapmanıza gerek yok kilo almaması için ölçülü vermeniz gerekli ve oynatmanız gerekli.


Proplan çok kilo aldırdı benim kedime bu arada ama o zamanlar ölçülü veremiyordum. Proplanı çok sevdiği için doysa bile bir daha istiyor yani proplan özellikle kısır kediyse kilo aldırıyor

dilanuzn
dilanuzn

877

Şunu da eklemek istiyorum benim kedim aşırı oyuncu aşırı hareketli bir kedi. O yüzden kilo problemimiz hiçbir zaman olmadı. Kısır olmasına rağmen ölçüyle mama vermiyorum, yine de hala ideal kilosunda.


Haftada 1 paket yaş mama veriyorum. Evde yapıldıkça da tavuk, ciğer gibi et ürünleri veriyorum. Onun haricinde ödül maması var, tırnak kestikten sonra falan ödül olarak veriyorum. Mart ayında 1 yaşına girdi, çok sağlıklı bir oğlan :)

emreovec
emreovec

12921

Scottish Fold kedim için günlük 70 gr kadar Acana Indoor Entree Hairball mama kullanıyorum. 1 yıl 2 aylık şu anda ve 8 aylık olduğundan beri 5 kiloyu aşmadan civarında geziyor. Hafta da iki gün malt ve Schesir yaş mama. Gün aşırı da Gimcat Sütlü Kedi Pudingi. Her gün ortalama da 45 dakika saklambaç/kovalamaca oyunu oynuyoruz.

tyguler
tyguler

124312

Bu arada ben şu an felicia kısır somonlu mama kullanıyorum. Kilo kontrollu olduğu yazıyor gerçekten kilo konusunda ben memnunum öyle gereksiz bir kilo alma ya da kilo verme olmadı.
Bazı kediler felicia yı hic sevmiyormuş, ama benim kedim neredeyse proplanı sevdiği kadar seviyor

dilanuzn
dilanuzn

877

Royal Canin'in veteriner özel serisi mamaları gayet iyidir kullanabilirsiniz. Hills markasının da veteriner özel mamaları iyidir. Sadece hani internette her yerde satılan mamaları pek iyi değildir o kadar.

Merhaba. Ben kedime 1 yaşına kadar proplan kitten kullandım. Ardından kısırlaştırdığım için somonlu proplan sterilised'e geçtim. 2 senedir hiç mama değişikliği yapmadan kullanıyoruz. Ek olarak yaş mamayı abartmadan çok az miktarda pro plan gourmet gold yaş mama ve düzenli olarak gimcat anti-hairball malt kullanıyoruz. Belirli bir kuru mama ölçümüz yok. Sürekli oyun oynatıp hareketlendirdiğimiz için 2 senedir sabit 4.5 kilosunu korumakta. Kısacası pro plandan memnunuz, tavsiye ederim.

emreovec
emreovec

12921

@Gulsumce, evet 1 yaşına kadar RC Kitten kullandık. Sonra ilk veteriner önerisi ile Royal Canin Neutered Young Male kullandık. Şimdi de Acana Indoor Entree Hairball kullanıyoruz.

crn66
crn66

194

teşekkürler :) british shorthair adult mama kullanan var mı? değerlendirmeleri çok iyi

alabalik32
alabalik32

13406

14 aylık kısır bir british erkek kedim var. 42 günlükten beridir proplanla besliyorum. Haftada 1 kere yaşmama veriyorum. Multivitamin kullanıyorum

ecewozcan
ecewozcan

3095

scottish straight cinsi kedim var genel bir sekilde dikkat edildigi surece hicbir problem cikmiyor oyle ozel bir dikkat gostermedim kedi kedidir bazilarina sadece bir tik daha fazla dikkat edilmelidir su ana kadar kedimde hicbir saglik sorunu olmadi kilosu gayet yerinde mamasini olculu bile vermiyordum burdakilerin fazla abarttigini dusunuyorum

Ixterene
Ixterene

13229

Scootish im var ilk 1 ay @dilanuzn gibi RC kullandım şu an pro plan dayım ve memnunum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 918 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR