2. Kedi??

tyguler
tyguler

124312 Puan

Bazı yerlerde 2 kedi bakmanın 1 kedi bakmaktan daha kolay olduğunu duydum. Sadece masraflar 2 katına çıkacakmış kumunu daha sık temizleyecekmişiz aşıya gidince 2 aşı ödeyecekmişiz mama da daha hızlı bitecekmiş ama 2 kedi birbirine kardeş olacak sıkılmayacaklar birbirlerine yoldaş olacaklarmış. Bu doğru mu?

19 CEVAP

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

Yavru olsun bence ilandan sahiplenin ev ortamın da doğmuş büyümüş sıkıntı olabilir fip VS parazit olabilir 1 ay gibi süre de karantina da kalması lazım sokakta aldığınız kedi bence ilanlara bakın size en uygun yavruyu sahip edinin 3 aylık falan olsun minimum. Ben olsam erkeğin yanına dişi alırdım bir erkek bir dişi daha güzel oluyor.

suuususu
suuususu

538

Evde kedi sayısından 1 tane fazla tuvalet ve kum olmalı.


Her tuvalete girdiğinde temizlenmeli


Aylık 200 TL mamaya gidiyorsa 400 TL gitmeli


Aylık 100 TL kuma gidiyorsa 300 TL gitmeli


Aşı masrafları 2 katına çıkmalı


Kısır değilse kısırlaştırması için 500-1000 TL para gitmeli


Her iki kediyede aynı sevgi gösterilmeli


Bunların hepsi ve daha fazlası yapılacaksa daha güzel olur.Özellikle sürekli evde olmayan kediler birbirleri ile ilgilenir.

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559


  1. Kedimi sahiplendikten sonra çok iyi oldu rutinleri hep birlikte gitti beraber uyuyor beraber uyanıyorlar. Hatta bizim oynamamıza bile gerek kalmıyor evde birbirlerini kovalıyorlar çok güzel oldu tuvaletlerini de günde 1 temizliyorum sıkıntı olmuyor sadece denildiği gibi aşı mama kum masrafları 2 katına çıkıyor ama tek kediye bakmaktan 2 kediye bakmak daha güzel ve kolay maddi açısını düşünmez isek. :) Birbirini bile avlıyorlar sabahtan akşama kadar işteyiz eskiden kızım eve gidince çok özlüyordu yalnız kaldığı için dış kapıda beklıyordu saatlerce şimdi o sıkıntımız çözüldü yine özluyor geleceğimiz zaman kapıda beklıyor ama eskisi gibi zorluk çekmıyor.

ailur0phile
ailur0phile

1709

Herkes kendi türüyle arkadaşlık kurmaktan hoşlanır. Benim tek kedim var ama keşke iki tane olsa. Mama kum aşı fiyatları bu şekilde yön biraz zor ama..

HepsiPati
HepsiPati

5144

2 kedi 1 kediden kesinlikle daha iyidir😀. Mutlaka 2. Kediyi sahiplerinin. En huysuz kedi bile bir süre sonra kabul ediyor. 2 taraf için de en iyisi.

tyguler
tyguler

124312

@Oqrenerde06 @HepsiPati peki tüy konusunda nasıl oluyor yani benim kedim zaten çok tüy döküyor 2 kedi ne olur bilemiyorum gerci her gün koltukları falan süpürüyoruz pek göze batmıyor ama aizce sıkıntı olur mu annemgil tüye alıştı artık sorun edeceklerini sanmıyorum.

suuususu
suuususu

538

Kaliteli bir mama kullanırsanız tüy dökümü fazla olmaz zaten

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

@tyguler Tüy konusun da düzenli taramanız lazım ve etrafa az dökulen kum tercih edin pumcat numune aldım ev kumdan geçılmıyor ona dikkat ederseniz sorun olmayacaktır. Biz iki kişi kalıyoruz evde mesela haftada bir temizliyorduk şimdi haftada 2 e çıktı malesef biraz daha kirleniyor ama bu da sorun olacağını sanmıyorum bence 2 kedi gayet konforlu biz bir tuvalet kullanıyoruz 2. Açmıştım ikisi de aynı tuvalete yapmayı tercih etti kaldırdım 2. tuvaleti.

ailur0phile
ailur0phile

1709

Yaşı cinsiyeti bence fark etmez. Zaten kısırmış ama genelde erkek-dişi daha iyi anlaşır. Benim kedim ikisiylede anlaşıyor. Ama dişilere karşı daha kibar.

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

Sokaktan kurtardığınız can da çok gurur onur verici olur bir can kurtarıyorsunuz sonuçta evinizi açıyorsunuz dediğim gibi karantina sürecini devam ettirip aşılarını kontrollerini yaptırırsanız şans eseri sokaktan bir yavru da alabilirsiniz. Kendi kedinizi de riske atmayın

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

Evde oldukça öğünlü beslemeniz gerekir önlenmıyor malesef ikisi birbirinin mamasını yiyor.

sforselin
sforselin

119776

Aklımda kalan sorulara cevap vermeye çalışıcam 🙃
Öncelikle fip hastalığının kendisi bulaşıcı kabul edilmiyor.(Teoride bulaşıcı ancak fip kediyle yaşayıp fip olmayan kediler var.) Fip, kedi koronavirüsünün vücutta stres, başka virüslerin varlığı vs. durumlarında mutasyon geçirmesiyle oluşuyor. Anladığım kadarıyla kediniz bizim "cins" dediğimiz safkan ırklardan. Üretim çiftliği ya da petshop benzeri bir yerden geldi veya atalarında böyle bir durum var. Yani kedinizin halihazırda korona pozitif olması muhtemel. Yaşı gereği de yine muhtemelen vücudu bunu tolere edebilmiş.(Bunlar varsayım tabii ki. Kedinize ya da evinize gelecek yeni kediye test yaptırabilirsiniz.)
Bana kalırsa kedinizin lösemi aşısı yoksa yaptırıp streslerini minimumda tutmaya çalışarak tanıştırdığınızda endişelenecek pek bir şey yok ilk kediniz için. (Lösemi virüsü ve fip yine birbiriyle ilişkili. Fip'li kedilerin büyük bir bölümünde lösemi virüsüne de rastlanmış.)
+İç parazit ve dış parazit gibi durumlar için sadece bir iki gün ayrı tutmanız yeterli. İlaçlar çok çabuk etki gösteriyor.
+Farklı cinsiyetlerde olmaları daha iyi olur deniyor.
+İnternette bir sürü kedi alıştırma taktikleri bulabilirsiniz. Kedinizin arası diğer kedilerle çok da kötü değilse sizi fazla zorlamayacaktır. Bol şans diliyorum şimdiden.

Orkun60
Orkun60

1867

Bence siz masrafı iki katına çıkarmak yerine bir buçuk katına çıkarın en kaliteli mama ve vitaminleri alın ve de kendinize daha çok vakit ayırın. Hem o hem siz daha mutlu olacaksınız emin olun.

tyguler
tyguler

124312

@Orkun60 evet öyle de yapabilirim hatta öyle yapmayı düşünüyordum ama ileriki zamanları da düşünmem gerekiyor. Pandemi bittiğinde kedim sabahtan akşama kadar tek kalacak (sabah 8 akşam 5-6ya kadar) ve şu an 1 saat evden gitsem ağlıyor o zaman çok zor olacak onun için. Ve şimdi artık yetişkin olduğu için alışması da uzun sürecek. Bence yanına arkadaş alsam daha iyi olur o da sıkılmaz zaten vitamini maltı falan alıyoruz aşıları düzenli yapılacak sadece mama olacarak felicia ya devam ederim ki felicia da benim şimdiki kedime veterinerimizin önerdiği diğer mamalardansa iyi geliyor.
Karışıkmış ya bu işler :)

tyguler
tyguler

124312

@suuususu korona yokken biz evde olamıyoruz pek sabah 8 akşam 5-6 okulum oluyor anne-babam işe gidiyor kardeşim de okula. Normalde alışmıştı evde tek kalmaya ama pandemi olunca işler değişti şimdi gece bile dayanamıyor. Pandemi bitince evde çok sıkılacak.
Kumunu alırız sıkintı deģil aşılarını da yaptırırız mamamız da hızlı biter ama kedim sıkılmaz. İkisini de eşit severim biri az biri çok olmaz zaten.
Bakalım annem dedi zaten bunu da merak ettim acaba öyle mi diye

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 595 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80379 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR