Kedim İçin Hangi Mamayı Kullanmalıyım?

Corapveben
Corapveben

643 Puan

2 hafta önce yavru bir British shorthair kedi sahiplendim. Sahiplendiğimiz yerde advance kitten tavuklu mama kullanıldığı için biz de 1,5 kg aldık. Ancak ben içeriğini pek beğenmedim. Hangi mamaları tavsiye edersiniz?


22 CEVAP

eceyilmaez
eceyilmaez

10512

Bu kedi biritish miymiş 🤣

shallwe
shallwe

1029

@eceyılaez şşş aman bir şey söyleme sokağa falan atarlar belli olmaz :d 🤭

Beyzaduman
Beyzaduman

10222

Advance içerik olarak feliciadan daha başarılıdır. Advance bırakıp felicia kullanmak mantıksız olur açıkçası.

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

Her kedinin kendi damak tadı var ama Advance ben memnun kalmadım. Proplan ve royal aromalı ama bu tarz kedilere veterinerler genelde proplan kitten öneriyor.Ben hilss kullanıyorum memnunum

Advance alabiliyorsanız bozita da alabilirsiniz. felicia ya düşmeyin. Applaws yavru mama da iyidir. Propolan da alabilirsiniz en kötü

Ixterene
Ixterene

13229

Ben proplan kullanıyorum ve emmnunum

Zeeelis
Zeeelis

2876

@mustafacelebi24
Cruelty free bir marka olup olmadığını felicia için de advance için de bilmiyorum ama feliciaya da advancetan iyi demek en iyi tabirle saflık olur.. Felicianın içinde gerçek et bile yok advanceın çoğu mamasında en azından %15-20 et var.Bir şeyi söylerken bi argümanınız olsun bonacibo desek burda çiş kaka diyecek insanların aynı içerikte olan feliciaya tapmalarını anlayamıyorum. Advanceı övmek için söylemedim bu arada ama feliciayla karşılaştırmanın bile yersiz olacağını düşünüyorum.

Bence de taze ya da kuru olması pek fark etmiyor, sonuçta hepsi kuru bir hal alıyor işlem sonrasında. Fakat Felicia, kurutulmuş et değil "et unu" içeriyor. Bu nedenle Advance, Felica' dan daha iyi diyoruz :D

Tamam da, et unu ile kurutulmuş et aynı şey oluyor. Felicia'da bulunan kurutulmuş tavuk hakkında direkt firmadan aldığım bilgiyi aktarayım. Türkiye'de hiçbir firma kurutulmuş et yazamaz çünkü, etiket kanunu gereği kurutulmuş tavuk proteini yazılması gerekiyor. Felicia'da kullanılan tavuk da yenilebilen kısımların kurutulması ile elde ediliyor. Human-grade yani.

Corapveben
Corapveben

643

Felicia önerir misiniz

simbakedi
simbakedi

136198

bozita kitten da gayet guzel ben kullaniyorum cok memnunum hem de tahilsiz

Geçen ay sokakta bulduğum yavru için veteriner hekimimiz Acana ve Orijene bütçem izin vermediği için Advance Kitten önerdi, kuru mamaya geçeli bir kaç gün olmuşken sahiplendirdim. Kuru mamayı ilk kez yediği halde sevdi. Ben içeriğini uygun buldum hatta kendi kedilerime de almayı düşünüyorum.

Save Ralph kısa filminin de gündemde olduğu şu günlerde, cruelty-free olmayan Advance, ProPlan falan nasıl öneriyorsunuz bilmiyorum ama acıyarak gülüyorum size :D Felicia, Advance'den daha iyidir. Advance yurt dışından ithal edilen bir mama olduğu için fiyatı bu kadar artıyor yoksa aslında Felicia'dan bile ucuz olabilir. İçerik olarak da Felicia daha iyi.

simal8
simal8

776

Benim kedimde geldigi yerde proplan yiyordu, 3 kg proplan aldim. Bitmek uzere bugun Bozita kitten siparis verdim. Severse hic dusunmeden icim rahat sekilde Bozita'dan devam edecegim. İcerigine bakin isterseniz.

@Zeeelis' in de dediği gibi içerisinde en azından taze et bulunan bir mamayı, et unundan yapılmış bir mamayla karşılaştırmak kesinlikle doğru olmaz. Belki bir f/p ürünü diyemeyiz Advance için ama kesinlikle Felicia' dan daha iyi bir tercih olacaktır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1047 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR