Yeni Bir İçerik Daha :)

tyguler
tyguler

124312 Puan

Bu içeriği nasıl buldunuz, kısır mama için.
İçindekiler: Kurutulmuş Somon Eti (%28),Karides Unu (%9), Hamsi Unu (%14), Baldo Pirinç (%18), Mısır, Hamsi Yağı (%7), Bira Mayası, Nükleotid Maya Proteini,Mineraller,Prebiotik Mannan Oligo Sakkaritler,Deniz Yosunu (%0,01) , Avize Ağacı Özütü (%0,01),Kızılcık Tozu (%0,01).


Analitik Bileşenler:Protein (%30), Yağ (%12), Ham Kül (%7), Ham Selüloz (%3), Omega 6 (%3,6), Omega 3 (%0,65).
Beslenmeye Bağlı İlaveler:Vitamin A (3a672a) 25000 IU/kg Vitamin D3 (3a671) 1500 IU/kg Vitamin E (3a700) 150 mg/kg Vitamin C (3a312) 25 mg/kg Taurin / Taurine (3a370) 1800 mg/kg Niyasin / Niacin (3a314) 50 mg/kg, Bakır (Sülfat olarak) 18 mg/kg, Çinko (Sülfat olarak) 95 mg/kg,Çinko (Şelat olarak) 20 mg/kg,Manganez (Sülfat olarak )30 mg/kg ,Selenyum (Selenit olarak) 0,30 mg/kg

22 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128183

bütçeniz varsa yaş mama deneyebilirsiniz

deniznergis
deniznergis

12866

un çok bu mamada karbonhidrat çok protein az

blue_hpood
blue_hpood

128183

temel olarak yaş mama verin, kuru ve diş temizliğini yapın:)
burada bir üye kedisi için bir kapta sürekli kuru mama olduğunu ve kedisinin yatmadan önce birazcık yediğini onun dışında daima yaş mama verdiğini yazmış, kendisini tebrik etmek istiyorum:)

tyguler
tyguler

124312

Evet zaten hep yaş mama 0 kuru mamaya para dayanmaz.
Evde yaptığım veya satın aldığım yaş mama da kedinin ihtiyaçlarını ne kadar karşılar ki zaten. Yani vitamin olarak.


Ha hep yaş mamayla beslersem ileride üriner bir hastalık yaşamaz orası ayrı.


Ben ikisinden de vermeyi düşünüyorum. Ki bence en mantıklısı bu.


@Szynll teşekkür ederim iyi niyetiniz için, benim araştırmadığım mama kalmadı heralde bütçeme göre😅

blue_hpood
blue_hpood

128183

evde yaptığınız mama kedinizin tüm ihtiyacını karşılar, doğru şekilde yaptığınız sürece:)

blue_hpood
blue_hpood

128183

çok güzel sormuşsunuz, yalnız artık kedi beslemiyorum, dolayısıyla nasıl yapılacağını araştırmıştım fakat artık aklımda değil maalesef. fakat eminim araştırırsanız nasıl yapılacağı ve saklanacağı konusunda çok şey bulabilirsiniz. ben merq kullanıcısının besleme şeklini beğendim, belki yazarsanız kendisi de size yardımcı olacaktır. ki kedileri oldukça büyük kediler, sağlıklı beslediğine eminim.

deniznergis
deniznergis

12866

selam arkadaşlar kedime günde 3 kutu yaş mama veriyorum ,bazen yedigim etten onada ayırıp haşlıyorum ,balık oldugu zaman sofrada ,onun balıgını buharda haşlıyorum .dönermi yiyecem yarım porsiyon onun zaten,mama kabında her daim kuru mama vardır akşamları yatmadan gider o kuru mamadan tırtıklar kıtlatır ,onu vermenin sebebi diş taşı tartar oluşmaması için agzını temizlemesi.günde 3 defa işer .1 defada kakasını yapar rutin olarak üriner saglık çıkacagını hiç sanmam bakıp ileride görecegiz.kedim 1 yaşında bu beslenme tarzına 45 günlük iken başladım ,1 defa vette gittik oda ben covid iken onada bilmeden virüs bulaştırdım ,kusma ateş şikayetiyle gittik 7 gün antibiyotik tedavi gördük şu an benden saglam @blue _hpood arkadaşıma teşekkür ederim .

blue_hpood
blue_hpood

128183

mama olduğu için özellikle kuru mama, bana yetersiz geliyor:)

tyguler
tyguler

124312

@blue_hpood
Şu an çiğ beslenme yapamam. O yüzden mecbur kuru mamayla besleniyor.

tyguler
tyguler

124312

Yani temel mama olarak yaş mama mı vereyim, kuru mama vermeden?
O zaman gerekli vitaminlerini falan alabilir mi yoksa kuru mamayla birlikte mi vermeliyim

blue_hpood
blue_hpood

128183

diş bakımını yaptığınız sürece sürekli yaş mama ile beslemenizi tavsiye ederim

Ekindegss
Ekindegss

1169

Sırf ıslak mama ile besleme OLMAZ. Yeterli minaralleri alamaz gelişemez onun yerine evde kendi haşladığınız ya da fırında pişirdiğiniz balık, tavuk, kırmızı et verin kuru mama vermeyecekseniz daha sağlıklı olur zaten sırf ıslak mamaya bütçe dayanmaz et alıp haşlamak daha uygun.

liawooz
liawooz

1112

Et alıp haşlamak ve vermek doğru değil.Sadece haşlama veya fırınlama et uzun vadede yetersiz.Gerekli besinleri vitaminler vs alamaz.Isıl işlem görünce kayboluyor çoğu

blue_hpood
blue_hpood

128183

et alıp beslemek doğru değil diyen arkadaşım, şurada uzunca bi yorum var, okuyuverin:)
https://sosyal.petlebi.com/soru-cevap/87750-surekli-sorulan-hangi-mamayi-almaliyim-sorusuna-istinaden
evde yapılan mama ile beslemek en doğru seçenektir:)

Sznyll
Sznyll

17537

Hep yaş mama vermek doğru olmaz. Veteriner hekimleride aynı şeyi söylüyor. Haftada 1-2 kere verilmeli. Çiğ beslenme dediğiniz şeyle hep yaş mama vermek farklı şeyler. İkisini aynı kefeye koyamayız. Çok yaş mama yiyen kedinin diş sağlığıda iyi olmaz. Kedilerin kuru mamayı çiğnemeleri kırmaları onların dişlerine iyi geliyor. Ayrıca yaş mamanın içerisinde kedinize yetecek kadar vitamin protein vs bulunmuyor. Bunlar benim bildiklerim. Belki bilmediğim yanlarıda vardır fakat ben hep yaş mamayla beslemenizi tavsiye etmem. Ayrıca verecekseniz kaliteli yaş mama vermeniz gerekir. Kaliteli yaş mamaların fiyatlarıda 10 liradan falan başlıyor. Günde 3 hadi 2 öğün verdiniz desek günde 20 lira eder. Aylık iste 600 liraya denk geliyor. Onun yerine 600 liraya çok kaliteli mamalar alabilirsiniz. Yani kısacası sadece yaş mamayla beslemek çok saçma. Kuru mamaya gelecek olursak bütçenizi belirtirseniz o fiyat aralığında sizin için bir şeyler araştırabilirim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 648 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR