Ne Sıklıkla Yaş Mama Veriyorsunuz

tyguler
tyguler

124312 Puan

Kedinize ne sıklıkla yaş mama veriyorsunuz?
Burada birisi bana her gün ver, hatta temel olarak yaş mama ile besle demişti ama bunu yapan az kişi var sanırım, bu şekilde temel olarak yaş mamayla besleyenler memnun musunuz, böyle her gün vermeyenler neden her gün vermiyorsunuz?
Ve hangi marka yas mamaları kullanıyorsunuz?

39 CEVAP

Gulsumce
Gulsumce

104398

@deniznergis hergün 3 kutu mu? Haftada 21 kutu yaş mama. Diğer günlerde cabası haşlama döner :)) Elon Musk mısınız mübarek :D

liawooz
liawooz

1112

Kuzenim kedisini yıllardır sadece yaş mama ile besliyor.Her gün 1 tane büyük konserve.Ayda 250 TL falan oluyır.Kedisi 7 yaşında.Hiç bir sağlık sorunu olmadı bu zamana kadar.Yaş mama idrar yolu problemi yapan diyen arkadaş kediler doğada ne yapıyor sanıyorsun.Zaten suyun çoğunu avdan almaları gerek,bol su içinde yaşamıyorlar.Kaliteli yaş mamada ishal yapmaz Bu eski fikirleri aklınızdan çıkarmanızı tavsiye ederim.O çok sağlıklı kuru mamadan önce kediler sadece yaş mama ile beslendi yıllarca bilgşnizeu

sultansbutler
sultansbutler

12552

@Lakis yahu adı üstünde KURU mama. ne demek böbrek sorunları kuru mamaya bağlı değil. bal gibi de tetikler böbrek ve idrar sorunlarını. kedilerin diyeti etten oluşur başka birşey değil. o yüzden kuru mama incelerken ilk baktığımız şey taze et oluyor. bu hayvanların et ve yağ yemesi gerekirken biz içinde et kırıntısı bulunan kuru mamalardan veriyoruz. nasıl kötü etkilemesin. 'yaş mama yiyen kedi daha az su içer' zaten olması gereken, doğal olanı odur! kediler su ihtiyacını avlarından karşılar. köpekler gibi dakika başı su içmezler! içinde su olan yaş mamayı yiyince tabi su içmez hayvan. herkes kendi maddi durumunu bilir ona göre davranır. mesela ben. isterim kedim olunca çiğ beslensin, yaş mamaları gömsün. bol bol vitamin, mineral alsın. ama biliyorum ki şu fakirliğimle olacak iş değil. valla aklı ve bütçesi olan kedisine bol bol yaş mama versin, çiğ beslesin. ödül maması yerine kendi et kurutsun ya da kalıplara et, et suyu gibi şeyler koyarak kendi hazırlasın.

aycylmz
aycylmz

14295

Sadece yaş mamayla beslemek yeterli olmaz bence. vitamin, vs az çünkü yaş mamada. Ben haftada 1 yaş mama veriyorum ikiye bölerek. Gimcat, bozita, felicia yaş mama tercih ediyorum genelde. Me-o da verdim ama pek severek yemedi, bir daha almam.

Hergün veriyorum özellikle 9 aylık kedime. Çünkü kuru mama yemiyor öyle isteyerek. Pişmanım çok alıştı hatta ondan bile sıkılmaya başladı. Felicia, nutri feline, Nd, arada gimcat. Miamor somonlu.

Sudeckmkc
Sudeckmkc

13515

Kaliteli markaların yaş mamaları çok pahalı (nd gimcat hills matisse gibi). Ama market mamalarını da içeriğinin kalitesi çok düşük ve aromalı olsun diye bol tuz yağ kullanıyorlar kediye zararlı o yüzden önermiyorum. Ben her gün iki yemek kaşığı evde kendi yaptığım yaş mamadan veriyorum bol sulu tuzsuz yağsız olarak. Böylece hem daha çok su içmiş oluyorlar hem de çok seviyorlar tadını

tugbaakalem
tugbaakalem

4961

Haftada 1 kez veriyorum

Bir kediyi kaliteli bir yaş mamayla doğasına biraz daha yakın beslemenin ne gibi bir zararı olabilir ki? Ben, her gün veriyorum. Kuru mama için ağlamasa komple ev tipi beslenmeye geçmek istiyorum. (Tabi ki çeşitli eklemelerle hazırlanan "dengeli" bir ev tipi diyetten bahsediyorum.)

deniznergis
deniznergis

12866

hergün 3 kutu veriyorum 85 gr kutulardan .pazartesi,schesir pollo manzo. salı nd kuzu etli yaban mersinli. carşamba felicia pate sıgır etli .perşembe kuzu haşlama.cuma somon buharda,cumartesi kutsal et döner.. kuru mamasıda akşam yatmadan kıtırdatıyor diş taşı tartar olmasın diye .

Yaş mama, tabi ki doğalarına daha yakın. En başta yüksek nem içeriyor. Ne gibi zararlı şeyler var mesela yaş mamanın içerisinde? Evde hazırladığım mamanın içine ne şeker ne koruyucu ne de tahıl, patates gibi gereksiz karbonhidrat giriyor. Aylardır bu şekilde besliyorum ve ağız sağlığında gelişme gözlemliyorum. Eskisi gibi kokmuyor, sararmıyor.

deniznergis
deniznergis

12866

@ gülsümce aslında degilim :) ama 1 yaşında 1 defa vette gittik 1 yıl içinde ,aslında oda bir aile bireyi sayılır kıyamıyorum. ben günde 2 paket sigaraya 50 tl veriyorsam onuda dandik bir beslenme formatına mahkum edemem .

Son kontrolümüzde veteriner son zamanlarda gördüğüm en sağlıklı dişler dedi. Hiç anne sütü almamasına rağmen. O zaman da her gün yaş mama yiyordu. Bakalım yakında tekrar gidicez değişmiş olucak mı

Yaş mama almıyorum ben. Şu zamana kadar 2 tane aldım. Hep kendim yapıyorum. 2 günde bir ya da 3 günde bir kendi yaptığım balığı, eti, tavuğu, ciğeri... veriyorum. Kuru mamaya bağlı olmak BENCE hiç doğru değil.

sultansbutler
sultansbutler

12552

kaliteli yaş mamalardan verebildiğim kadar verirdim ben. kedisini sadece yaş mama diyetinde tutanlar bile var. ama çoğunluk sonradan çiğ beslemeye geçiyor. kuru mamanın diş temizlediğine de inanmıyorum ben. gevrek büsküvi, kedi 2 3 yerinden kırıp yutuyor. sadece kuru mama verip susuzluktan böbreğini kurutacağıma bol bol yaş mama verip dişlerini fırçalarım daha iyi.

Ben buraya yazabilirim.
Tavuk göğsünü alıyoruz. Suyla birlikte haşlıyoruz. İsterseniz patates koyabilirsiniz ama bence gerek yok. Sonra plastik bardaklara yarısına gelecek şekilde doldurup buzluğa atıyoruz.
Balığı da tavada yağsız bir şekilde kızartıyoruz. Birazcık yağ katılabilir. Yağa da ihtiyaçları var çünkü.
Ciğeri de aynı şekilde. Eti de aynı şekilde yapıyorum. Haftada bir ya da iki haftada bir de yumurta haşlaması veriyorum. Kuru mamasını da zaten kendi gayet güzel yiyor :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1395 Görüntüleme
  • 39 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR