Reflex Kedi Maması Nasıl?

Edato
Edato

961 Puan

Kedime şuan royal canin kitten kullanıyorum ama internette reflex mamayla ilgili olumlu bir kaö yazı okudum fiyatı da uygun görünce sormak istedim . Kalitesi ne seviyede ?

23 CEVAP

DidemCan
DidemCan

3808

O değilde bir şey soracağım. Sokak kedileriyle evcil kedilerin ne farkı var? Onlar sokakta yaşıyo nasıl olsa kalitesiz mama versek bir şey olmaz düşüncesi çok saçma değil mi? Hayvanları düşünenler ve sevenler olarak her canlıya iyi mama vermeye çalışmalıyız diye düşünüyorum ama neyse...

Milahs
Milahs

1198

@DidemCan Sokakta yazın en az 15 kedi oluyor sitemizde, kışın ise bu sayı 25i buluyor. Ben sokaktakİ kedilere sabah akşam mama veriyorum. Evliyim, evim eşimin aldığı asgari ücretle geçiniyor. Evdeki kedilere elimden geldiğince iyi bir mama almaya çalışıyorum, sokaktakilere de aynı şekilde bütcemin yettiği en iyi mamayı almaya çalışıyorum ama tahmin edersiniz ki ben sokaktaki canlara aylık 10-12 kg civarı mama veriyorum. Haliyle çok fazla bütce ayırmam mümkün değil. Yani sizin dediğiniz gibi benim evdeki kedim için 1,5 kg suna 50 lira verdiğim mama ile sokaktaki kedileri beslemem mümkün değil. O mamanın 15 kg almaya da bütcem yetmez. Keşke iş sadece dediğiniz gibi düşünmekle kalsa.

ursaminor
ursaminor

116511

Reflex genelde fiyatı uygun olduğundan sokaktaki canlar için alınan bir mamadır. İçeriğini kolay kolay bulamazsınız yazmazlar sitelerde filan. Ama şöyledir:
İÇİNDEKİLER: İşlenmiş Hayvansal Protein, Buğday, Mısır, Hayvansal Yağ, Buğday Kepeği, Mısır Gluteni, Kurutulmuş Şeker Pancarı, Tavuk Ciğeri Aroması, Tuz, Keten Tohumu, Kuru Bira Mayası, Taurin.
Ne yazık ki hiç iyi değil. Et yok içinde (Hayvansal proteinin ne olduğunu tahmin edersiniz sanırım). Ama sokakta kediler bunu bile bulamadıkları için uygun fiyat nedeniyle tercih edilir.

havva00
havva00

2328

Royal canın ve proplan hiç iyi bir mama değil.içerik okumayı öğrenin mısır gluteni ve etten çok un var!!!

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Sokakta 1-2 kedi bakmiyoruz 10-15 belki 20-25 hepsini yetebiomrk için daha ucuz kalitede mama almak zorundayız.

Ball
Ball

315

Ben de reflex mama kullanıyordum fakat saatlerdir araştırıyorum ve sonunda değiştirmem gerektiğine karar verdim, bu zamana kadar ne yapmışım dedirtti bana. Meğer hiç bir besleyiciligi yokmuş içeriğine baktığınızda mısır unu,hayvansal protein ve aromalardan ibaret tam bir rezalet anlayacağınız.

HAY_DOST
HAY_DOST

11941

Didemcan
Herkes sosla kedilerine acana mi alsın?

Benim1kedimvar
Benim1kedimvar

16581

Bir ara bende almayi düşündüm ve buradaki arkadaslarin yardimiyla koseden dondum. Bence royal caninden sonra reflex kullanmaniz kedinize oldukca zarar verir
. brit care 'in da fiyati oldukca uygun geldi bana . sizde onu tercih edebilirsiniz.

Benim1kedimvar
Benim1kedimvar

16581

Sokak kedilerinin bagsiklik sisteminin ev kedisine gore daha guclu oldugu soyleyen hekim vardi . bilmiyorum dogru mu yanlis mi . ev kedime mama olarak verdigimin aynisini sokak kedime de veriyorum . mama zaten 5 kg ve yetiyor da artiyor beni sıkıntıya sokacak gibi değildi. Bende su anlik sartlar degisti.


Ama herkesin yasantisi bir degil . bunu da unutmamal lazim .

minnosumuz
minnosumuz

1501

Merhaba, kediniz 1 yaşından küçük ise tavuk (kümes hayvanı) içerikli mamaları tercih edebilirsiniz. Royal Canin ve Pro Plan (Bizim kullandığımız) gayet başarılı ve yeterli içerikli mamalar. En azından kullandığımızdan beri (Ağustos'da 2 yaşına girecek) tüy kusması ve tuvalet alışkanlığı gayet düzenli. Aylık vet. kontolleri de sağlıklı. Bunun dışında 1 yaşına kadar yaş mama vermedik. Yaşından sonra da haftada 1 paket (100gr.'ı üçe bölerek) vermeye başladık. Bunu ödül maması ya da tatlı niyetine gibi düşünebilirsiniz :)

Kedime sağlığı ve iyi olması açısından hangi mamayı vermeliyim

NURSENA123
NURSENA123

5159

bence çöp ama prochoice iyi içerik ve fiyat olarak

caplin
caplin

56

Çok kediye bakıyorum hem dışarıda yaşayan (köyde) hem içerde ve dışarda yaşayan, neredeyse tamamı kısırlaştırdığım kedilerim var. Reflex tavuklu mamayı uzun sure kullandım ancak tavuklu/balıklı mix vb olanı 7+ üzeri için uygun değil. Sürekli tavuklu verdiğim 11 yaştaki kedim arka bacak tuyleri tamamen döküldü. Mamayı degiştirip somonlu sterilizeye gectim. Somonlu pirinçli sterilize mamayı verince tuyleri tekrar çıktı, tum kedilerim somonluyu severek yiyor ve, istisnasız hepsinin kakaları normale döndü, tüyleri pırıl pırıl, saglıklılar. Sokak kedileri için reflex tavukludan, balıklıdan aşağı kalitede mama vermeyin onlarınki can değilmi. market maması da olacaksa bari friskies olsun...Enjoy mamayı ise 7+ üstüne kesinlikle vermeyin 7 yaşında kısır erkek bir kedim var sokaga çıkar enjoydan fena hastalandı kristal döktü 3 aydır anca toparladı çocuk s/d science hills ile. .. zaten hassas böbrek hastalığı geciren bu kedim şu an sadece c/d hills, royal canin urinary veya dietetik proplan urinary yiyebiliyor. Ortalama saglıklı 1+ yetişkin kedilere reflexin mamaları olur, gurme reflex de olur ama reflex mamalar henüz kediyi veterinerden uzak tutan kaliteli mamalar gibi değil örneğin, proplan, veya royal canin veya brit, ya da bir science hills mama sınıfında hiç değil malesef ama umarım birgün o da olur. Reflex kitten iyi ama asla royal canin kitten değil çünkü ishali kesmiyor. 2 aylık için Royal canin kitten bence 1 numara. Annesiz yavru çok büyüttüm. Hepsi ishalden royal canin kitten mama sayesinde duzeldi güçlendi kurtuldu. Annesiz Minik yavruya royal canin kitten verin hiç olmazsa 2 ay yerse çok iyi buyuyor. Enjoy mama acilen düzelmeli bir sorun var o mamada içeriği kalitesiz, taneler çok büyük taze ve guzel kokmuyor ...

emre536
emre536

3983

ben kendi adıma yorum yapmam gerekirse Reflex mamanın kalitesiz olduğunu asla düşünmüyorum lider markasının en iyi mamalarindan biri ve tavuklusu olsun baliklisi simonlusu hatta seçici kısır kediler için her çeşidi var kokusu tane yapısı vs oldukca iyi ama nedir kimi kediye iyi gelir kimi kediye iyi gelmez ve bu ithal mamalardada oluyor zaten ben kedilerimde hiçbir sağlık sorunu yaşamadım bu mamada , bir kedim için ithal mama kullanmak zorunda kalıyorum sadece ithal yada yerli mama ; fiyatına göre değilde bence kedilerimize iyi gelip gelmediğine göre değerlendirme yapmalıyız

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

reflex çok kötü bir mama. golosi o fiyata çok daha iyi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 100866 Görüntüleme
  • 23 Cevap
  • 6 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR