Acil Muhabbet Kuşu

Cook
Cook

119166 Puan

Arkadaşlar kuşumuz dünden beri kapı gıcırtısına benzer bir şekilde kısa kısa ötüyor ve gövdesi de ötmesiyle aynı anda atıyor.Biz odadan çıktığımızda susuyor ama öyle de sanki ağzında bir şey varmış gibi yapıyor.Tık tık ses geliyor devamlı ağzıyla mı yapıyor kalbinden mi geliyor anlayamadık.Çok korkak bir kuş,veterinere götürürken kalp krizi geçirir diye korkuyoruz.Nesi olabilir,acil bi durum mu?Daha önce başına gelen var mı?

8 CEVAP

Öncelikle kuş hakkında biraz daha bilgi verirseniz iyi olur kuştan anlayan iyi bir veterinere gittiğinizde kuşun korkmayacağını bilin. Bu yaptığı hareketlerden kursak mantarı olabilme ihtimali var üstünde ıslaklık var mı kusmuş mu Bi de dıskısına bakın dışkısında sindirilmemiş yemler var mı?

Dışkının fotografını atabilme ihtimaliniz varsa atabilirsiniz. Dediklerinize göre hava değişimi kaynaklı Bi soğuk algınlığı oluşmuş normalden fazla hapşırması var mı nefes alıp verirken burnundan ses gelir. Ama şunu da unutmamak gerekir astım da ve yağlanmada da nefes alış veriş zorlaşır. Gözde ve burunda akıntı varsa bronşit diyebiliriz.

Eğer bunlar varsa C ve B vitamini takviyesi yapabilirsiniz. Ya kuşlar için satılan vitaminler ya da eczanedeki polivit alabilirsiniz. Küçük suluğa 5 damla büyük suluğa 10 damla daha etkili olsun diyorsanız ağzına mercimek tanesi 1 damla kadar verebilirsiniz. 1 gün C bir gün multivitamin 6 saatte bir suluğunu değiştirin ya da 6 saatte 1 agzına 1damla. Yem için kızıl darı en etkilisi bulamazsanız da sarı dal darı. Kuş sıcak bir ortamda tutulur kafesın kenarlarını streç filmle üşümesin önleyebilirsiniz.

En güzeli bir veterinerin görmesi doğru yapmışsınız veterinerin vereceği vitaminler bizim dışarıdan alacağımız vitaminler den daha kaliteli olacaktır. Geçmiş olsun.

Cook
Cook

119166

Dışkısı normal,yemini de yiyor ama su az içiyor sanki.Kusması olmadı.Nefes alırken tık tık ses geliyor ve devamlı kısa kısa tiz bir şekilde ötüyor.Son birkaç gündür hava güneşliyken balkona çıkarmıştık,üşütmüş olabilir mi?Veterinerde değil de yolda bir şey olur mu diye korkuyorum,aracım yok,dolmuşla gidiyorum veterinere dolmuş da çok gürültülü oluyor.4 yaşında uçmayı bile tam olarak bilmiyor.Küçükken annesi dövüp yuvadan atmıştı,bir gözü tam görmüyor

Cook
Cook

119166

Hapşırması,gözde/burunda akıntı yok.Şimdi biraz gözlemledim o tık tık ses her geldiğinde kuyruğu da oynuyor.Yakındaki bir veterinerle konuştuk,bakıyormuş kuşlara üstünü kapatıp yürüyerek götürcem şimdi

Lakis
Lakis

2379

Solunum yolu sorunu olabilir sanki veteriner sonrası haber verin bize de

Minikmuezza
Minikmuezza

13161

Kekik suyu ilerlememis kursak mantarina cok iyi geliyor.kuar icin yazip nasil kullanilcagina bir bakin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 599 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR