Mamalarda İnsan Tüketimine Uygunluk

nato_
nato_

917 Puan

Kedi-köpek maması seçerken insan tüketimine uygun bir fabrikada ve insan tüketimine uygun hammadelerle üretilmesine dikkat ediyor musunuz?U konu hakkında fikirleriniz neler?

5 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128183

evet, zaten öyle olmalı. ben yiyebilmeliyim. hatta düşünüyorum, ben kedi olsam ne yemek isterdim? bu yüzden hiçbir mamaya güvenmiyorum. en sağlıklı yol olarak evde mama hazırlama ya da çiğ besleme olarak düşünüyorum.

nato_
nato_

917

Bencede en iyisi çiğ beslenme yada evde yapılan mama ancak sokak kedileri için bu pek mümkün değil,evde beslenen keidler içinde dengeyi kurabilmek önemli,zamanı ve bilgisi olan işlem görmüş mama vermemeli

Bu biraz karışık bir mevzu. Yani tabi ki et unu, yan ürün, işlenmiş protein tarzındaki içeriklerden uzak duruyorum ama bu unsurlar, o mamayı "human grade" yapmıyor. Bunun için ürünlerden tutun fabrikaya ve ulaşım kadar her unsurun insan gıda sektörüne uygunluk sağlaması gerekiyor ki çoğu firma böyle bir garanti vermiyor.

nato_
nato_

917

İşlenmiş protein yada xxx proteini bazen gerçek et oluyor.Mesela matisse mama kurutulmuş et yerine proteini yazıyor kural gereği, bonacibo mamada proteine gerçek etten elde ediliyor diyor.Bunu ayırt etmek bazen zor olabiliyor

Biz de yiyebilsek iyi olur hoş olur ama imkansız bu. Tepelere çıkarılan acana orijen bile kıkırdak kullanıyor hani. Hayvan bunlar, kürk, deri, kemik ve hatta gaga bile yiyebiliyorlar. Her mamada da var bu saydıklarım ama işte önemli olan ne kadar olduğu. Kilosuna 100TLye gelen orijen %1 et yan maddesi kullanıyorken bazı mamalar tamamını bu tür çöp şeylerle dolduruyorlar. @blue_hpood'un da dediği gibi, 'en iyi mama' diye bir şey yok. En iyisi evde hazırlanan barf, bir alt seviyesi pişirilmiş ev mamaları, piramidin en altı da kuru/hazır yaş mama:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 514 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR