N&D Kısırlaştırılmış Kedi Maması Sorunu.

ercan123
ercan123

763 Puan

Herkese Merhaba,
Kedimi kısırlaştırdıktan sonra ilk olarak iyi bir içeriği olduğunu düşündüğüm için felicia kısır mama kullandım. Başlarda sorun yaşasakta 2-3 günde severek yemeye başladı. Ancak sonrasında daha kaliteli bir mamaya geçiş yapmak istedim ve petlebi'den "N&D Tavuklu ve Narlı Düşük Tahıllı Kısırlaştırılmış Kedi Maması" siparişi verdim. Diğer mamaya azalan-artan oranlarla katarak vermeye başladım. Kedim N&D'nin oranı arttıkça mamayı yememeye başladı hatta kabındaki n&d mamaları dışarı atıp tek tük felicia mamayı bulup yemeye başladı. Sokaktaki kediler bile N&D mamayı önlerine koyduğumda severek yemiyor. Şimdi aldığım mamanın linkini ve içinden çıkan mamanın fotoğrafını ekliyorum.


https://www.petlebi.com/kedi-urunleri/nd-sterilised-tavuklu-ve-narli-kisirlastirilmis-dusuk-tahilli-kedi-mamasi-10kg.html


Sizin de gördüğünüz gibi mamanın rengi ya da şekli diğer kullandığım mama markaları gibi değil. Sanki bozuk, küflü, sıkıştırılmış saman gibi... Tabii daha önce N&D kullanmadığım için bilmiyorum ancak bu kadar kedilerin reddetmesi aklımda soru işaretleri oluşturdu. N&D markasına güvenmek istiyorum. Bozuk mama satmaz herhalde diye petlebi sitesine güvenmek istiyorum. Yeni internetteki N&D mama görsellerine de hiç benzemiyor. İşin içinden çıkamadım. Bilen arkadaşlar fikir paylaşırsa sevinirim. Hatta ola ki bozuksa nasıl bir yol izleyebilirim?


Şimdiden teşekkürler.


23 CEVAP

Beyzaduman
Beyzaduman

10222

Şöyle bir şey söyliyeyim. Petlebi güvenilir bir sitedir. Sahte ürün satmıyorlar inanın.
İçende tahıl olduğu için rengi kopkoyu değil. Renklendirici kullanmayan bir marka.
Ayrıca kediler nd, acana ve orijen gibi mamalara geçerken zorlanırlar. Sebep şu;
Üzgünüm ama diğer mamaların çoğu tatlandırıcı , bağımlılık yapıcı içeriyor. Kediler de tabiki bu tatlandırıcılı mamaları yiyorlar. Halbuki içlerinde gerçek et bile yok. Hep aroma hep aroma.
Yani yememe sebebi bu. Üstüne gidin, alışacaktır. Yavaş yavaş sakin bir geçiş yapmaya çalışın.

ercan123
ercan123

763

Buraya bir güncelleme ekleyeyim.



  • Farmina Türkiye ile görüşmemden sonra mamayı değiştirmem ve yeni mamanın adresime gelmesi aynı gün içinde çok hızlı bir şekilde gerçekleşti. O yüzden çalışanların çok özverili olduklarını söylemem gerekiyor.

  • Yeni mama bir öncekine göre daha sıkı, dağılmamış ve daha kahverengimsi renkteydi.

  • Kedim bu sefer mamayı yedi ve 2 haftadır düzenli bir şekilde sorun çıkarmadan yiyor.

  • N&D mamayı kullanmaya başladığımdan beri günlük neredeyse 1 kap suyu bitiriyor. Normalde 1 kap suyu 2-3 günde anca bitirirdi. Tabi bunda havaların ısınmasının da etkili olabileceğini düşünüyorum.

  • Dışkısında herhangi bir sorun gözlemlemedim.

  • 10 gündür tüy dökülme sorunu var ancak bu mamadan mı yoksa mevsimsel mi emin değilim. Takip ediyorum.


Kısacası mamayla ilgili benim yaşadığım gibi bir sorunla karşılaşırsanız Farmina Türkiye ile iletişime geçin mutlaka. Büyük üretici ya da büyük satıcı firma diye sorunu kedinizde aramayın.
Teşekkürler.

hugras
hugras

793

Merhabalar,
2 yaşındaki kısır kedim için biz de N&D düşük tahıllı tavuklu narlı mamasından kullanıyorduk, ocak başında aldığım partiyi bizimki kokladı kokladı gitti. Tahılsız bıldırcınlı balkabaklı kısır aldım onu da yemedi.
Daha sonra farmina ile iletişime geçtiğimde içeriklerde herhangi bir değişiklik olmadığını, dönemsel hammadde kaynaklı belki tat farkı olabileceğini belirtti.
Ben de yemediği için içeriği fena olmayan brit care urinary tahılsız tavuklu aldım mecbur ve onu iştahla yedi. Ancak kakasında inanılmaz koku ve yumuşama olunca tekrar N&D yi zorlama yoluna gittik.
Suan elimde 07.2022 SKT li tavuklu narlı düşük tahıllı kısır mamasından 2 paket var ve çok iştahlı yiyor. Ancak daha once aldığım parti 09.2022 SKT idi ve onu yemedi. Sanırım üretim esnasındaki dönemsel hammadde kaynaklı tat değişikliği dedikleri doğru..
N&D yi kötülemek tabiki isteğimiz değil ancak Bu durumda N&D de bu tarz tat değişikliği ya da yememe vs riskine karşı malesef alternatif şart gibi. Ben bütçeyi de zorlayıp Acana wild prairie , grasslands ve pasifica dan 340 gr lık denemelerini aldım. Tabi almadan önce veterinere de danıştım kısır kedilere uygun mu diye, tüm yaşam evreleri için olduğunu ve kullanabileceğimizi belirtti. Şimdilik pasifica harici diğerlerini iştahlı olmasa da yiyor. Soft bir geçiş ile sanırım yolumuza Acana ile devam edecegiz..
Saygılar

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

Farmina bir mesaj atın mail ile isterseniz ürün kodunu söylersiniz kontrol ettirin diyeceğim ama petlebi orjinal ürün satar öyle bir sıkıntı yaşamazsınız. N&D nin yeni çıkan serilerini kediler beğenmiyor ben 6 7 ay kullandım kitten olanını son aldığım mamayı asla yemediler karıştıra karıştıra başka mamalarla anca bitti. Mamanın üretimi ile alakalı olduğunu düşünüyorum zaten koruyucu katkı maddesi lezzet arttırıcı içermediği için kedileri çok cezbetmiyor.

Modele göre şekil ve görünüş değişiyor. Alerjisi çıkmadan önce biz de kümes hayvanlı kullanmıştık, onların taneleri şekildeki gibi daha kuruydu. Sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.

ercan123
ercan123

763

Teşekkürler yorumlarınız için. Ancak merak ediyorum. Aynı mamayı kullananların mama görünümü bu şekilde mi? Yani küf yeşili ve kuru biçimsiz şekil.

Lakis
Lakis

2379

Ben nd morina balıklı kullanıyorum normalde dün eski paketi bitti yenisini koydum şekil eskisi ile aynıydı yemedi kokladı kokladı gitti. Son okuduğum yorumlardan bunun olacağını tahmin ediyordum ve acana almıştım onu yedi. Nd ye son zamanlarda bi şeyler oldu galiba :/

sultansbutler
sultansbutler

12552

bence son zamanlarda nd kullanıp sorunla karşılaşanların (özellikle ishal/kusma) farminaya ya da şikayetleri kale alınacak mercilere e-posta atıp şikayetini bildirmeleri gerek. fabrikada bir sorun gerçekten varsa bir "recall" yapılması gerekiyor. farmina ayağını denk alsın .s bundan ayrı olarak sizin durumunuzda önceden içinde et oranı inanılmaz düşük benim tabirimle "abur cubur maması" bir mama kullanmışsınız. ndyi hemen kabul etmemesi gayet normal. eğer ishal, kusma gibi ekstrem etkiler görmezseniz kullanmaya devam edin feliciadan kurtulun tamamen. nd mamaya yaş mama, sıvı kedi ödülleri ya da çok az ton balığı koyup süreci biraz daha kolaylaştırabilirisiniz.

ercan123
ercan123

763

Felicia'nın sizin tabirinizle abur cubur maması olduğunu düşünmüyorum, N'D yi yaklaşık 15 gündür alıştırmaya çalışıyorum ancak diğer mamayı belirli oranlarda azaltmama rağmen asla N&D yemek istemiyor.


Sorun, mamayı yememesi ve mamanın şekil ve renginin şüphe uyandırıcı olması.


Ayrıca, insanlara ayağını denk aldırmadan, konuşarak sorunlarımızı halledebileceğimize inanıyorum. Farmina'yla görüştüm ve mail atmamı istediler. Gerekli görsellerle birlikte sorunumu açıkladım. Geri dönüşlerini bekliyorum.


Buradan bilgilendirme yapacağım. Yine de "aynı mamayı kullananlar" renk ve şekil açısından beni bilgilendirirse sevinirim.

sultansbutler
sultansbutler

12552

felicia tahıl ve pirincin kedi mamalarındaki yararını savunan, içinde taze et olmayan, ilk içeriği hidrolize somon proteini %23 olup diğer tahılların oranını yazmayan, o fiyata alınabilecek iyi olmayan bir yerli mamadır. sizin abur cubur olmadığını düşünmemeniz mamayı iyi yapmıyor. içine katılan katkı maddeleri, iştah açıcı kokular olmasa hiçbir kedinin ağzını sürmeyeceği bir mama 👌 ayrıca e-posta ile iletişim kurup derdimizi anlatalım dedim. farmina bayilerini basalım demedim 😳 şaka da yapamaz olduk .d

ercan123
ercan123

763

Durum güncellemesi: Farmina çalışanları çok ilgili davrandılar ve hammadde kaynaklı renk değişikliği olabileceği konusunda bilgilendirildim. Yine de ürünü değiştirecekler. Teşekkürler.

haticeseven
haticeseven

2826

ben de nd az tahıllı tavuklu narlı kısır mamasını kullanıyorum rengi fotograftakinden biraz daha koyu ama şuana kadar bir sorunla karşılaşmadım aksine koydugum an bitiriyor mamayı . kediniz cok aktif bir kedi değilse belki de ağır gelmiştir ve sevememiştir mamayı.

siriniko29
siriniko29

1399

Bende uzun zamandır bu mamayı kullanıyorum. Daha yeni aldık hatta yeni paketi. Bizdekinin rengi biraz daha koyu. Çok iştahlı yiyor kızım maşallah. Her kedi her mamayı sevmiyor. Ben mama kaynaklı bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

Merhabalar..
Bende ND’ninn kısırlaştırılmış tavuklu narlı mamasını kullandım fakat mamalar böyle değildii..
Küçük küçük top şeklindeydi..
Aynı siteden buradan da sokaktaki canlar için köpek maması aldım ve köpek maması da sizin fotoğrafını eklediğiniz şekildeydi ve hiçbiri yemedi

Aldığım mamada kepek kokusu çok yoğundu ve mamalar çok sertti.
İçinde sanki saman varmışcasına ele geliyordu.
zaten hiçbir hayvan yemedi 15 kilo mama çöpe gitmişti.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1627 Görüntüleme
  • 23 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR