Lütfen Bilen Birisi Yardım Etsin Kedi Maması Hakkında.

Batsy1
Batsy1

744 Puan

Yetişkin iki kedim var Mystic Gurme kullanıyordum fakat yememeye başladılar bi kedimin dişlerinde sorun var mama tanesinin boyutundan dolayıda artık yiyemiyor olabilir (mystic de son üretilenlerde mama boyutlarında ve renklerinde değişim var) Lütfen adı duyulmuş içeriği kötü mama önermeyin bilgili birileri varsa onların önerisini bekliyorum.


Kullandığım mamanın içeriğini ekledim bu mamanın içeriğini güzel buldum ama yememeye başladılar. Siz hangi mamayı kullanıyorsunuz hangi mama uygun ve kalitelidir?


8 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128183

size en kaliteli mama olarak evde yapılan mamayı ya da çiğ beslemeyi öneririm. ben hiçbir mamaya güvenmiyorum o yüzden size öneremeyeceğim. internetten ya da buradan çiğ besleme ya da evde mama yapma hakkında bilgi bulabilirsiniz. bütçenizi bilemiyorum, maliyetli bir şey fakat ben mama öneremeyeceğim maalesef.

Elliiiis
Elliiiis

13024

Sanabelle, golosi, bozita ( mystic bütçesine yakın olduğu için bunları yazdım )

Simurg1queen
Simurg1queen

1992

Merhabalar tek oğlum var öncelikle lütfen asla çiğ yiyecekler vermeyin iç parazite Allah korusun ölüme kadar gider...
Bütçe durumunuzu bilemem bu yüzden kendimizden örnek vereceğim..
Hills tuna balık kullanıyordum ancak sıkılmaya ve yemek istememeye başladı ve bütçemi de zorladı çünkü büyüdükçe aylık en az 2kg yiyor pro Choice kullanmaya başladım 4.ayımız somonlu tercih ediyorum aşırı derecede severek ve sıkılmadan yiyor ve yanınada N&D ıslak mama ilave kullanıyorum şükür hiç bir sorununu görmedim..
Diş sorunundan bahsetmişsiniz bunun için ıslak mama kullanmanızı öneririm biz öyle yaptık diş değişimi zamanında yiyemediği için kuru mama da versek yanında mutlaka ıslak mamada koyuyoruz hangisini yiyebiliyor ise onu yiyor 😻😻😻 maşallah ki iştahı açık hep bitiriyor hemen olmasada..
Evde ıslak mama da yapabilirsiniz 1 patates(tercihe göre pati dostunuzun büyük olmasını istiyorsanız)
1 tavuk göğsü
1havuç (tercihe göre) doğrayıp içine biraz su ilave edip kısık ateşte tavuklar tel tel dağılan kadar pişirin su az gelirse ilave edin içine başka hiç bir şey koymanıza gerek yok sonra bunları ezin biraz soğutun afiyet olsun yavruşa ara sıra yapıp veriyorum hatta fazla gelirse ki geliyor küçük kaplara koyup dondurucuya atıyorum hem ev yapımı hem pratik oluyor bunun dışında haşlanmış yumurtanın beyazını da verebilirsiniz bayılarak yiyecektir umarım yardımcı olabilmişimdir

Proplan Derma Plus kullanıyorum inanılmaz bir mama ayrıca tüylere çok iyi geliyor, yemeyecek kedi sayısı çok az diyebilirim.

Öncelikle çiğ et parazit yapar dedikodusuna kulak asmayın ve imkanınız varsa çiğ besleyin. Mama konusunda bütçenizi bilmiyorum ama mystic çok da iyi bir mama değil. Bütçeniz yeterliyse alınabilecek en iyi mama acana. Bunun bir alt segmenti ise brit care, naturea, sanabella ve bozita. Bu mamaların aşağısına pek inlemeye çalışın. Ama mystic ile aynı segment ve fiyat aralığında kullanabileceğiniz felicia ve golosi var. Fiyat performans mamaları ve kullanıcı yorumları hiç fena değil.

Batsy1
Batsy1

744

Yan ürün olarak yaş mama ödül maması yumurta yoğurt gimcatin taurin ilavesini vb. yiyebileceği şeyleri veriyorum yiyor, seviyor yazılan mamalara ve dediklerinize bakacağım. zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

sultansbutler
sultansbutler

12552

@Simurg1queen aynen çiğ besleme parazit yapıp öldürüyor o yüzden etçil olan kedimize tavşan gibi havuç verelim 😍 bilmediğiniz konular hakkında kulaktan dolma bilgilerle insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen 🤦‍♀️ mama tavsiyesi olarak da matisse, felicia, golosi, bozita gibi mamaları deneyebilirsiniz

Biz ND kullanmaya başladık . Bundan önce kullandığımız bir marka vardı biz 15 kilo almıştık onu ama sürekli onu yediği için tiksindi ve içeriği de hoşumuza gitmedi açıkçası . Ama şu an ND de sorun yok ve az az alıyoruz artık arada bir aynı markanın farklı tat mamasını kullanmaya dikkat ediyoruz . Tabii kediniz nasıl etkileniyor bilemem ama ND ve maddi durumunuz yeterse Acana markasını kullanmanızı tavsiye ederim 💗

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 382 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79601 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR