Yavru Kediler Kaç Ay Anne Sütü Emerler?

Kedilerim 3 aydır emiyorlar bazı sebeplerden dolayı anne sütünden ayırmak zorundayım sorun olur mu?

6 CEVAP

sultansbutler
sultansbutler

12549

hayır kesinlikle sorun olmaz hatta fazla bile emmiş. sütten kesilme yaşı 2 aydır. tabiki biraz daha fazla anne sütünden zarar gelmez.

ailur0phile
ailur0phile

1709

Fazla falan emmemisler. 2,5-3 ay gayet ideal. Anne bırakmaya meyilli değil mi? Tepki gösteriyor mu emerken, uzaklaştırıyor mu veya kendisi kaçıyor mu? 4 ay anne yanında kalmaları çok sağlıklı olur aslında.

@ailur0phile
Gün içerisinde emdirdiğine denk geliyorum reddettiği zamanlarda oluryor tabiki bende isterdim ayırmamak fakat mecbur kaldım iki tane dişi kedim var diğerinin yavruları 1 aylık ne annesine ne de yavrularına rahat vermiyor ne kadar ayrı ortamlarda da olsalar napıyor ne ediyor bı yolunu bulup bulaşıyor son zamanlarda daha ileriye gitmeye başladı biz de bi süreliğine aile dostumuz yanına göndereceğiz havuz falan var yavrular da baya hareketli olunca onların annelerinin yanında gitmesi pek güvenli olacağını düşünmüyorum sütten ayırmak zorundayım bende isterdim emmesi bu sefer diğer yavruların annesine mani olacak ne kadar doğru bir kadar bi kadar bilmiyorum

sultansbutler
sultansbutler

12549

@ailur0phile gayette fazlasıyla emmişler. 1 ay min süt almaları gerekiyor sonra 8 ila 10 haftalık olunca tamamen anne sütünden kesilebilirler. Anne emziriyorsa tabiki gidip içebilir bebekler zorla ayırmaya gerek yok fazla sütten zarar gelmez. fakat 3, 4 aylık bir kediye acıyıp anne sütü almalı diye telaş etmeye/ zorlamaya gerek yok. Bir süre sonra zaten annenin sütü de kesilecektir.

ailur0phile
ailur0phile

1709

4 aya kadar anne ve kardeş yanında kalıp sosyal gelişimini tamamlaması gerek. Annenin sütü varsa bakabiliyorsa 3-3,5 ay gayet ideal. 2 aylık yavru daha annesinden öğrenmesi gereken temel şeyleri yeni yeni öğrenmiş oluyor. Kulaktan duyma bilgilerle söylemiyorum bunları. Bir veteriner hekime sorarsanız 2 aylikken ayrilabilecegini ama en iyisinin 4 aylık olduğunu söyler.

ailur0phile
ailur0phile

1709

Bende zaten zorla ağzına memeyi dayayın demişim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 404 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR