Kedi Popo Sorunu

Merhabalar,
Yeni sahiplendiğimiz 2 aylık shorthair SİLVER yavrumuzun tuvalet sonrası poposu fotoğraftaki gibi ve kanlı olmaktadır. Veterinere götürdüm veteriner ameliyat sonrası mama yemeyen kediler için takviye verdi fakat bizim yavrumuz mamasını da gayet iyi yiyor. Mama olarakta mother&baby cat kullanıyoruz. Bu konu ile bilgi almak isterim.


22 CEVAP

Insan
Insan

12523

10 kişiden 9 u royal canin önerdi demişsiniz demekki o 9 kişi içerik okumayı bilmiyor.Gelin bakalım içeriklere


Acana:
Taze bütün pasifik ringa balığı (%16), taze bütün pasifik sardalyası (%13), taze bütün keskin dişli pisi balığı (%8), taze bütün ringa balığı eti (%8), pasifik morina balığı eti (%8), bütün bakalarya balığı eti (%8), bütün yeşil bezelye, bütün kırmızı mercimek, Bütün nohut, bütün yeşil mercimek, kömür balığı yağı (%6), taze bütün mezgit balığı (%4), taze bütün kırmızı şeritli kaya balığı (%4), bütün barbunya fasulyesi, bütün sarı bezelye, soğuk preslenmiş ayçiçeği yağı, güneşte kurutulmuş kaba yonca, kurutulmuş kahverengi yosun, taze kabak, taze balkabağı, taze yaban havucu, taze yeşil lahana, taze ıspanak, taze hardal yeşilliği, taze şalgam, taze havuç, taze kırmızı lezzetli elma, taze bartlett armutu, dondurularak kurutulmuş morina ciğeri (0.1%), taze kızılcık, taze yaban mersini, hindiba kökü, zerdeçal, süt devedikeni, dulavratotu kökü, lavanta, hatmi kökü, kuşburnu.


Royal Canin:
Bileşim: kurutulmuş kümes hayvanları proteinleri, pirinç, bitkisel protein izolat*, hayvansal yağlar, mısır unu, hidrolize hayvansal proteinler, buğday unu, mısır gluten, mayalar ve ilgili parçalar, pancar küspesi, bitkisel lifler, balık yağı, soya yağı, mineraller, frukto-oligo-sakkaritler (%0,38), fsilyum kabuğu ve tohumları, hidrolize maya (mannan-oligo-sakkarit kaynağı), maya ekstratları (beta-glukan kaynağı), kadife çiçeği özü (lutein kaynağı).


Etçil bir canlı için ne gerekli GERÇEK ET bu konuda hem fikiriz değil mi?Bakın royal canine “kurutulmuş kümes hayvanları PROTEİNLERİ” bu ne demek oluyor gerçek et değil demek oluyor.Bakın Acana ya et dolu.

Insan
Insan

12523

Kedinize ne olduğunu bilemeyeceğim.


Sanırım royal canin kullanıyorsunuz.En kötü mamayı yani bence değiştirin mamanızı kedininizin sağlığı için.Royal canin yerine
-Acana
-N&D
-Orijen
-Advance
-Sanabelle
-Bozita
-Instınct
-Bravery
-Taste of the wild
-Naturea
-Exclusion
-Brit Care
Bu mamaları önerebilirim

MERQ
MERQ

2523

"Ameliyat sonrası mama yemeyen kediler için mama" diye bir mama çeşidi yok. Verdiği mama ne? Kuru mama yemeyecek kediniz, kedinizin ne yiyebildiği bir önem teşkil etmiyor, sorun çıkışta. 1 hafta o yaş mamayı yedirin, sonrasında haşlama tavuk, buğulama yağlı balık falan verin kedinize. Bol yağ ve protein ile sindirim sistemi, çene yapısı gelişsin. Sonra hangi halt kuru mamayı vermek istiyorsanız verirsiniz.

İnsan,
Yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle fakat 10 kişiye sorduysam 10 kişiden 9 u royal canin önerdi. 2 veteriner de dahil buna. Tabiki herkesin düşüncesine saygımız vardır.

tugbaakalem
tugbaakalem

4961

Sizi korkutmak istemem ama bu durum pek normal değil gibi başka bir hekime goturmenizi öneririm eğer kanlı ishali falan varsa yavru kediler için çok tehlikeli olabilir

izel33
izel33

1041

İshalden dolayı poposu tahriş olduğu için veya yoğun iç parazitten ötürü olabilir diye düşünüyorum. Beslenmesini düzenlerseniz ishalini tetikleyecek yiyecekler vermezseniz bir süre düzelir belki özellikle ciğer vermeyin ekstra ishal yapıyor. Kuru mamasını hafif nemlendiririn yesin yaş mama falan da çok yememeli bence. Tabii ki iyi bir veterinere götürürseniz çok daha sağlıklı bilgiler alırsınız

izel33
izel33

1041

Veterinerinizin verdiği takviye büyük ihtimalle probiyotik takviyesi toz şeklinde ise odur. Düzenli kullanmanızı öneririm

blue_hpood
blue_hpood

128183

bu hiç normal gelmedi, lütfen başka bir veterinere danışın.

Elliiiis
Elliiiis

13024

Bence en acilinden iyi bir veteriner hekim bulmalısınız.

Palyaco
Palyaco

218519

Kediniz mamadan dolayi kabiz zeytinyağı verin 2 tatlı kaşığı haftada 3 sefer bide lütfen royal canin değiştirin veterinerler kar marji yüksek diye herkese royal canin öneriyor nedim bu mamaya guzel diyene veterinerinizi deyistirin

Palyaco
Palyaco

218519

Exclision kullanıyorum mükemmel tavsiye ederim naturea acanada guzel bu mamalar kaliteli

Ekindegss
Ekindegss

1169

Bu hiç normal değil daha önce sokakta ya da evde baktığım hiç bir kedide böyle bir şey görmedim farklı bir veteriner hekime danışın kanlı ishal olabilir mi? Eğer öyle ise bu durum yavru kediler için çok tehlikeli.

MERQ,
Veterinerin verdiği bir takviye imiş bir başka veteriner bunu dedi. Viyo recuperation diye bir takviye. Bu sorun olunca 2 günde 1 royal canin baby yaş mama veriyorum. Büyük tuvaletini yapınca böyle oluyor 1 saat sonra normale dönüyor. Birazda kan geliyor.

Insan
Insan

12523

Yaş mamada royal kullanıyormuşsunuz oh ne güzel!
-Animonda Carny
-Naturea
-N&D
-Felicia Konserve
-Schesir
-Me-o
-Natura
-Nutri


Öneririm

MERQ
MERQ

2523

@SILVERshorthair tamam kullansın onu bitene kadar. Takviye beslemek için değil, su kaybını önlemek ve bağırsak florasını düzeltmek için. 2 günde 1 beslenme az. O yaş mamada çok alerjen var, yapabiliyorsanız dediğim gibi ufak ufak doğrayıp sulu haşlama yumuşak etle besleyin takviyenin yanında. Kanda sıkıntı yok açık renk alt sindirim problemi sorun çıkışta.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2740 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR