Kısırlaştırılmış Kedimi Yetişkin Mamaya Beslersem Kilo Alır Mı?

Aylin9995
Aylin9995

1051 Puan

Merhaba arkadaşlar. Erkek kedim için şu an normal yetişkin maması kullanıyoruz ama kısırlaştırılmış kediler için olan mamalara geçmemiz gerekiyor mu? Yaşına göre hep küçük kaldı minyon kedilerden olduğu için. Tavsiyeniz nedir?

10 CEVAP

Esnzn
Esnzn

1430

Kısır kedi mamaları sadece kalori olarak düşük olmasından değil aynı zamanda içindeki magnezyum vs gibi böbrek sağlığını doğrudan etkileyen içeriklerin az ve kararında olmasından dolayı tercih sebebidir. Sadece zayıflık şişmanlık değil, kısır kedilerde böbrek sağlığı da çok önemlidir. İlla ki yetişkin maması kullanacağım derseniz bu oranları mümkün mertebe düşük olan mamaları tercih edin.

ailur0phile
ailur0phile

1709

Kısır mamalarda daha az kalsiyum fosfoe bulunur böylece böbrek ve idrar sorunları engellenmeye amaçlanır.

Hayır öyle bir şeye gerek yok. Kedim erkek kısır. Ben de yetişkin maması kullanıyorum. Eğer 'aşırı' bir kiloya gidiyor gibi olursa kısıra geçersiniz :)

Kısır kedi mamasıyla böbrek sorunlarının, sistitin bir alakası yok. Sorun kedilerin az su içmesinde. Doğaları gereği su ihtiyacının büyük bir çoğunluğunu yakaladıklarını avlardan alıyorlar. Eve gelince de av gibi bir olanak olmadığı için bu görev bize düşüyor. Çok su içmeleri önemli. Veterinere götürüyoruz bize yok bilmem şu markanın böbrek sorunları mamasını veriyor. Bir kerede çok su içmesi önemli demiyor (tanıdığım veterinerler kapsamında.) Zaten hayvanın içi kuru mamayla kurumuş, bize hâlâ falan mamanın filanca şeyini veriyor. Umarım anlatmak istediğim size doğru ulaşmıştır.

NSukun
NSukun

12394

Uzun vadede zarar verebilir elinizdeki mama bittikten sonra kısır mamaya geçin derim

sultansbutler
sultansbutler

12552

ben yurtdışındaki forumlara az göz attığımda çoğu kişi kısır kedi mamalarının saçmalık olduğunu yazdığını gördüm. zaten yavaş yavaş da aklıma yatmaya başladı benim yetişkin maması kullanmak. eğer kısır kedi maması diye birşey olsaydı neden acananın kısır maması yok? (indoor entrie yeni çıktı) neden all life stages yazıyor natureanın üstünde? kedim olursa kısır maması yerine yetişkin kullanmayı düşünüyorum. kısırlaştırma neden kilo alımı, böbrek hastalığı yapsın ki? (fazla proteinden dolayı diyecekler hiç yazmasın lütfen 🤠) hayvanın üreme yetisi kalkıyor sadece. tabi daha farklı fikirleri olan varsa yazsın ben de öğrenirim.

alabalik32
alabalik32

13406

Yetişkin ve kısırlaştırılmışı karıştırıp veriyorum. Biri hindili biri tavuklu

Ranayilmaz
Ranayilmaz

2734

Benim kedim de kısır ve dişi 4 yıldır yetişkin maması kullanıyorum çünkü kısır mamasına geçince şiddetli ishal oluyor mama bitene kadar da geçmiyor. Ama su içmeyi çok sever bir problem yaşamadık şu zamana kadar

Ozgcrn
Ozgcrn

20319

Kedimizi kısırlaştırdığımızda vet hemen kısır mamaya geçmemizin zorunlu olmadığını söyledi. Sadece içeriğine dikkat ederek almamız yeterliymiş. Kilo alması durumunda kısır mamaya geçebilirsiniz onun dışında 5-6 yaşına kadar yetişkin mama kullanabilir dedi (kedimiz 13 aylık ve 5 kilo). Ben de açıkçası şu anda kısır ve yetişkin mamaların içeriklerini kıyaslayarak mama bakıyorum.

Asliszgn
Asliszgn

953

Bende kısır kedimde yetişkin maması kullanıyorum zayıf bir kedi kısır mamaya geçince daha çok zayıflıyor. Bazı markaların kısır kedi mamalarının magnezyum değerleri daha bile yüksekti karşılaştırdığımda kullandığımız yetişkin kedi mamasından. Kedinizin bol su içmesini sağlamanız yeterli diye düşünüyorum idrar yolları ve böbrek sorunlarına karşı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 409 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR