Kedinizde Tahıl Alerjisi Olduğunu Nasıl Tespit Ettiniz?

Kedilerimden birtanesinde öksürme ve zaman zaman kusma mevcut. Birden fazla röntgen kan tahlili ve farklı veteriner ziyareti sonrasında en son gelinen nokta kedimin astım olduğu yönünde. Şimdi kedime belirli aralıklarla düşük doz steroid uygulanıyor ve bağışıklık güçlendirici yan ürünler kullanıyoruz steroidin negatif etkilerini bertaraf etmek için. Yabancı forumlarda gezerken kedilerde tahıl alerjileri belirtilerine takıldım. Burada maddelerle belirtilenlerden
-kusma
-iştahsızlık
-sık kaşınma
-soyulmuş patiler
-öksürme
Benim gözlemleyebildiklerim. Bu arada kedimin aşıları tam. Daha önce kedisine tahıl veya gıda alerjisi konulanlar sürecini paylaşırsa bizim için çok faydalı olur. Şimdi kendisine hypoallergenic tahılsız tavşanlı brit care mama aldım ama onun da iyi olduğu kadar kötü yorumları da var, tedirginlikle bekliyorum. Bayram sonrası elimize ulaştığı zaman kademeli geçiş yaparak gözlemlemeye devam edeceğim. Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler şimdiden ! :)


5 CEVAP

Tahılsız denilen mamalarda da tahıl olduğu söyleniyor. Evde kendi kuru mamanızı yapmayı deneyin bence, youtube da ve google da bir sürü tarif var, tabi önce hekime başvurun. Olur derse yapın. Kendi kuru mamanızda taurin ve vitaminler (Çoğu) olmayacağı için ekstra takviye almanız gerekecek, gimcat in macunlarını alabilirsiniz.

Evet bezelye nohut kinoa vb ürünler kullanılıyor çünkü %10 dahi olsa tahıla ihtiyaçları varmış sindirim sistemi desteği için. En güzeli barf gerçekten tamamen olmasa da vakit buldukça evyapımı doğal içerikli gıdalarla beslemek, doğrudan mamaya mahkum etmemek en doğrusu gibi görünüyor.

Rgms
Rgms

10809

@kedililililerle Merhaba, geçmiş olsun. Brit Care’e başlayabildiniz mi? Şu anda durumu nasıl?


Benim kızımda da kısırlaştırma sonrası boyunda egzama ortaya çıktı. Bir hafta oldu. Bugün üçlü iğne yapıldı. Hemen tavuk, yüksek protein alerjisi olabilir denildi. İlerleyen haftada eleme diyetine başlayabiliriz.


Bu forumda mercimek alerjisi okudum. Yazdığınız belirtileri yazmamışlar gerçi. Benim kullandığım mamaların da hepsi mercimekli. Açıkçası tahılsız/ kuru baklagilsiz mamaya şans vermek iyi olur diye düşünüyorum. Sizin işinize yarar mı bilmem ama paylaşmak istedim.

Brit Care ile yıldızımız barışmadı iştah olarak yendi ama ishale varır derecede kaka yumuşaması yaptı ve uzun tüylü kedim için çok sıkıntı oldu. Zaten ishali giderek artınca yemek istemedi mamayı. İade yaptım.
İçeriğine güvendiğim yaş mamaları ağırlıkla tüketmeye karar verdim ben de kuru mamayı ikinci plana atacagız zaten artık bilinçli olan herkes raw>yaşmama>kuru mama demeye başladı

alabalik32
alabalik32

13406

Bizdede kısırlaştırma sonrası somonlu mama alerji yaptı.Hindili tavuklu mamaya geçtik. Üç yerinde kızarıklık kaşıntı var. Kortizonlu krem sürüyoruz. Kremi temizliycem diye yalanmasa geçecek.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 420 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR