Yaş Mama Azaltmak

Slp
Slp

4401 Puan

Kedilerime her gün yarım paket yaş veriyordum. Azaltma kararı aldım. Zaten kullanmak zararlı biliyorum ama bırakmıyorlar. Günde 10-15 gram versem(bir yemek kaşığı kadar diyelim) bir sorun olur mu? Yoksa tamamen mi kesmeliyim?

16 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128183

kediye hiçbir zararı yoktur. eğer diş bakımını yaparsanız hiçbir sorun yok, her gün verebilirsiniz. kaliteli bir yaş mamaysa kuru mamadan daha sağlıklı olur. ben mamalara güvenmiyorum, yapabiliyorsanız evde hazırlayın.

Sznyll
Sznyll

17537

Whiskas, felix, friskes (aklıma bunlar geldiği için bunları söylüyorum) gibi yaş mama kullanıyorsanız vermeyin derim gerek yok. Haftada 1 yeter eğer o tür alt segment bir mama kullanıyorsanız. Ancak kaliteli bir yaş mama kullanıyorsanız her gün az az vermenizin bir sakıncası yok.

blue_hpood
blue_hpood

128183

veteriner neden kullanmayın dedi? veterineri dinlemeyin, çoğunlukla işlerine geleni söylüyorlar. yaş mamayı kesmenizi tavsiye etmem.

pompompurin
pompompurin

16763

azaltmayın. eğer kaliteli bir mamaysa tam aksine kuru mamadan daha faydalı. fakat felix vermeyin. nutri, gimcat, schesir, nd, me-o, bozita, naturea, felicia yaş mamalarda kaliteli markalar. yaz geldi havalar ısındı et oranı yüksek yaş mamalar onların su ihtiyacını karşılamak için çok iyi bir seçenek. ben sabah akşam birer tatlı kaşığı veriyorum her gün. kuru mamasını da güzel güzel yiyor gün içinde. yazık bisküvi gibi kuru mamayla ömür mü geçer. bir gıdım su içiyorlar zaten, sırf kuru mamayla beslenen kedilerde ileride böbrek sorunu olur. su alımı hayati.

Ixterenett
Ixterenett

1331

Haftada 2 kere gimcat veriyorum

Esnzn
Esnzn

1430

Yaş mama her gün verilmeli FAKAAAT içinde ÇEŞİTLİ ŞEKERLER bulunan ÇİN ZAMKI vs gibi maddeler içeren MARKETLERDEN KOLAYCA satın alabileceğimiz türde olanlar DEĞİL.


Ya evde kendiniz hazırlayın (tarifler var) ya da yüksek oranda et içeren temiz içerikli markalardan alın. Ben bozita, schesir ve animonda gibi markalardan dönüşümlü olarak her gün yarım paket (Ort.42-50gr) veriyorum. Dişlerinde ve tahlillerinde hiçbir sorun çıkmadı çok şükür.

Esims
Esims

4926

Lütfen verdiğiniz yaş mamanın kaliteli olmasına dikkat edin. Whiskas, Felix vs. gibi yaş mamalar yerine içeriğinde daha çok et olan ve daha besleyici olanları tercih edin. Mesela N&D, Schesir markaları gibi. Yaş mamayı da direk haftada 1 kere tam paket olarak verebilirsiniz:)

simbakedi
simbakedi

136159

kedisine her gun yas mama veren de var ben bilmiyorum yani hangi kediye nasil zarari var anlayamadim pek. benim kedim de ilac ictigi icin 1 ay falan her gun yas mama yiyordu hep de istiyordu ama bir anda kestim su an haftada 1 veriyorum sorun yasamadik

Yumosi
Yumosi

1832

size kalmış, azaltabilirsiniz. benim iki kedimden biri hep yaş mama yiyor sağolsun, diğeri de hep kuru mama. kedilerim 2 yaşında. şimdilik beslenme nedeni ile bir sorun yaşamadık.

Slp
Slp

4401

Veteriner kullanma dedi. Felix kullanıyordum ama şu an proline kullanıyorum. Birden kesemem azaltarak keseyim dedim. Sonrasında da haftada bir vermek yerine her gün 10-15gr vererek haftada 100gr tamamlarım diye düşündüm. En azından onlar da her gün yediğini düşünerek daha rahat dururlar.

Pashaoglum
Pashaoglum

911

Her gün vermenizde hiçbir sakınca yok. Hekiminiz mamanızın markasını baz alarak tavsiye vermiş olabilir.Ben naturea ve gimcat veriyorum. Hekimimiz yiyebilirse 1 paket yemesinde sakınca yok dedi ama 1 paketi 2 günde yiyor. Zaten mamayı açtıktan sonra 2 günden fazla kalırsa vermeyin, 100 gramı 1 haftada verme fikrinizi anlamadığım için söylüyorum. Naturea 12’li karma paketleri oldukça uyguna geliyor. Ama diş bakımıda çok önemli imkanınız varsa dişlerini fırçalayın, Trixie dental care Ağız bakım suyu var sularına karıştırıyorsunuz, tartar oluşumunda oldukça etkili.

Slp
Slp

4401

Veterinere mama markamı söylemeden bırakmamı söyledi. Kullanman hata dedi yani. Bir paketi bir hafta derken aynı paketten bahsetmedim :) biliyorum iki günde tüketilmeli. Evde çok sayıda kedi olduğu için zaten bitmiş oluyor ben sadece gram olarak baz aldım ve söyledim :) teşekkür ederim

Kullanmanızın sakıncası kaliteli yaş mama kullanırsanız olmaz. Kalitesiz yaş mama kullanırsanız tâbi ki zararı olur. Benim buzluğumda balık, ciğer,tavuk, et haşlaması olur. Daha dün balık aldım bir güzel haşladım, 7 tane yarım karton bardak geldi. Yağ,tuz,şeker hiçbir şey yok içinde. 2 günde bir veriyorum. Bazen her gün. Şu zamana kadar sadece 1 tane yaş mama aldım hazır olarak.

Slp
Slp

4401

Yaş mama ilerde kronik rahatsızlıklara sebep oluyor dedi. O yüzden bir an önce bırakmamı söyledi. Ben de sadece diş sağlığı açısından sorun olduğunu biliyordum. Marka olarak da şu an çok sayıda proline var o bitince anca değiştirebilirim. Sanırım birçok kişi kullanmamın sakıncası olmadığını düşünüyor

Slp
Slp

4401

Teşekkür ederim hepinize :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 621 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR