Kedilere Verilmemesi Verilen Sebze Ve Meyveler Ve Baharatlar Neler?

Dilaracopurr
Dilaracopurr

2392 Puan

Bazı yabancı kaynaklarda avakado verilir diyor bazı yerlerde verilmez diyor
Bazı yerlerde kekik biberiye mercanköşk gibi baharatlar az verilebilir diyor limona bazı yerler zararlı demiş bazı yerlerde yararlı olarak kabul etmiş tam bir bilgi kirliliği

5 CEVAP

kabak, havuç, kereviz sapı, brokoli, salatalık, maydanoz (?), marul (?) verilebilir. (?) yazdıklarımdan emin değilim. Baharat olarak tek bildiğim zerdeçal var, bir de tuz ama bi tuz çeşidiydi, hangisi olduğunu hatırlamıyorum.

Ekindegss
Ekindegss

1169

Baharatlar uzak dursanız daha iyi onlardan vermeyin. Portakal ve limon da asitli olduğu için mide ph ını bozuyor o yüzden zararlı diye biliyorum ben.

Sznyll
Sznyll

17537

Baharatlar kediler için zararlı. Sebze meyve vermesenizde olur. Gerek yok onlar sonuçta aramıyor meyve sebzeyi. Bugün elma olsada yesek demiyorlar o yüzden en iyisi sadece mama yemesi. Ara sıra ufak kaçamaklar yapabilirsiniz fakat çokta gerek yok. Ufak kaçamaklardan bahsettiğim haftada 1 ev yoğurdu, yağsız tuzsuz haşlama tavuk göğüsü falan filan.

yasement
yasement

119858

Kabak havuc verilebiliyor eskiden arastirmistim bizim kucukken kabak-havuc-tavuk, kabak-hindi favorimizdi. Bir oneri ile kuru maya da serpiyorduk faydali bir madde varmis icinde, simdi biri onerse serpmem ama o zaman cesurmusum.

simbakedi
simbakedi

136202

ben de baharat olarak sadece zerdecali faydali olarak biliyorum. evde yas mama yaparsaniz ekleyebilirsiniz. kalanina gerek de yok zaten. onun disinda kuru uzumun cok zararli oldugunu okumustum. portakal gibi seyler de verilmiyor diye biliyorum. elma ve cilek yiyorlarmis sanirim tabiki abartilmadikca. ben muz da verme taraftari degilim cok sekerli gelir gibi hissediyorum. kedim de hicbir meyveyi yemiyor zaten sadece yas mamasina eklersejiz diye belirttim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 398 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR