Erkek Kediler Kaç Aylıkdan İtibaren Kısırlaştırılmalı ?

X_cansu_60
X_cansu_60

405 Puan

Kısırlaştırılma yaşı

28 CEVAP

sultansbutler
sultansbutler

12552

@Esnzn her cins kedi sahibi üretim yapıyor demek doğru değil. saygılı olmak lazım. boşu boşuna insanlara saldırmayın. @Pashaoglum kısırlaştırma ücretsiz olursa mı haklı olur hekimler? babalarının hayrına açmıyorlar herhalde o klinikleri. ödenmesi gereken kira ve çalışanlar var. hadi sahipli köpeklerin hiç yavru alınmamak şartıyla kısırlaştırılmamasını anlarım da kedileri kısırlaştırmamak yok yani aklıma yatmıyor. kediler için yararları saymakla bitmiyor. hele erken/kızgınlıktan önce yapılan kısırlaştırmalar kanserler için oldukça faydalı. kedinize kısır kedi maması kullanmak zorunda değilsiniz. normal mama da kullanılabilir. yurtdışında kısır kedi maması genelde kullanılmayan bir şey. mama firmalarının piyasaya sunduğu satış stratejileri veterinerlerin suçu mu? ayrıca kediniz kısırlaştırma yüzünden su içimi azalmaz 💀 kediler zaten az su içen canlılar fıtratları gereği. kuru mamayla sürekli beslersek tabi kurur gider o böbrekler. yani tam araştırmadan, bilmeden konuşmayalım ki insanlar da sizin gibi yanlış düşünmesin. ayrıca sana kuru mama göndereyim, 1600 lira su pınarımız var falan demeniz nasıl seviyesiz bir boomer olduğunuzu ortaya koyuyor 🤡

Pashaoglum
Pashaoglum

911

Ben sağlık durumu buna itmedikçe kısırlaştırılması taraftarı değilim. Bir kedi traş edildiği zaman insanlar elini beline koyup kediye sordun mu diye tepki veriyor fakat konu kısırlaştırma olunca kedinin fikrinin önemi yok. Her kedi illada koku bırakır diye bir kaide yok. Zaten kısırlaştırma çok doğal bir operasyon olsa “kısırlaştırılmış kedi maması” diye bir şey olmazdı. Evet hekimler doğrusu bu diyor ama tavsiyelerinin hükmü bu operasyonları ücretsiz yaptıkları zaman geçerli olur. Bir çok kedi kısırlaştırıldıktan sonra yeterli su tüketmediği için ölüyor ve beni asıl endişelendiren konu bu, tabi illa kısırlaştıracağım derseniz, en doğrusunun hekiminiz bilir.

Esnzn
Esnzn

1430

Lütfen burada kendi fikirlerini paylaşanları ya da kedi üretiminden gelir elde ettiği için kendine yontanları değil bilimi dinleyiniz ve kedinizi her gün çiftleşememe acısıyla ve depresyonuyla yaşatacağınıza en mümkün zamanda kısırlaştırıp mutlu ve uzun bir ömür sürmesini sağlayınız.


Su içemediği için kısırlaştırılmamalılaaaarr diyenlere MÜJDE: 200 liraya otomatik su pınarı alıyorsunuz ve şakır şakır su içiyorlar.

mrcasper
mrcasper

13636

kedinize bağlı işaretleme yapmaya başladıktan sonra kısırlaştırmalısınız en erken 6 ay ama ideal olan 1 yaş

ezginiko
ezginiko

2727

Veteriner önerisiyle Önümüzdeki ay 8 aylık olacak sağlığı ve kilosu idealse kısırlaştırcaz

sultansbutler
sultansbutler

12552

@Pashaoglum sizin saçma sapan yorumunuz üstte olunca tabiki de beğenirim yazdığımı nedir yani utanılacak bir durum yok .s hala gelmiş mühendisim vaktim yok diyor. olay sizin boomer değil seviyesiz olmanız ama işte anlayana 🤡🤡

Insan
Insan

12523

En erken 6 ay

Esnzn
Esnzn

1430

Aşıları biter bitmez kısırlaştırdım. 7 aylık. Çok hareketlenmeye başlamışlardı, vetimiz olur verdi ve operasyon gerçekleşti. Bence bunu vetinize sorun. Dostunuzun sağlık durumunu en iyi o bilir.

orhdoner
orhdoner

135444

Haklısınız hepsine uzun sağlıklı ömürler dilerim ben de en yakın zamandasın pınarı almayı düşünüyordum zaten alacağım faydasını görenler var sizin gibi ben de alacağım bu arada 1 yaşını beklememizi veterinerimiz söyledi benim kedim astım hastası diye çok hastalandı bu zamana kadar bir türlü uygun olamadı

Esnzn
Esnzn

1430

@orhdoner zaten bu tür kararlar her canlının gelişim durumuna özel olarak verilmelidir. Bizimkiler 7 aylıkken uygun oldular, sizinki belki 1 yaşını geçince ancak uygun hale gelecek. Bunu vet bilir. Smokin ebeveyni olmak da bir başka, öperim onu

orhdoner
orhdoner

135444

@esnzn Ben de sizinkileri öpüyorum çok tatlılar smokinlere bayılıyorum zaten çok teşekkür ederim sağlıklı uzun mutlu bir hayat diliyorum paticiklerinizle 🥰🙏

Esnzn
Esnzn

1430

@Pashaoglum Neden üretici kısmını üstünüze alındınız anlamadım? Gerilmeyin lütfen, kendinizi savunabilmek için cüzdanınızı fırlatmışsınız ortalığa bir de. Yazık. Çok para verince iyi bakım sağladığınızı düşünmeniz çok acınası. Herkes imkanları dahilinde en iyi şartlarda bakıyor çocuğuna. 200 lira orada sembolik bir rakamdı ama öfkeden anlayamamışsınız. Sağlıklı günler dilerim.

simbakedi
simbakedi

136202

@pashaoglum su pinarindaki elektrik kesilince kedi susuz kalmiyor sadece su dongusu kesiliyor bu ilki. ikinci olarak sunu soriyim o zaman siz de kedinizi eve alirken sordunuz mu? belki sokakta yasamak maceralara atilmak istiyordu? olum korkusu yoktu belki? boyle sacma sapan argumanlarla gelecekseniz hic yazmayin yani. saglik acisindan da mantik acisindan da kisirlastirmak en mantiklisiyken kediye sordunuz mu gibi sorularla gelmeyin lutfen. uretici degilmissiniz buyuk marifet tebrik ederiz sizi. beklediginiz bu sanirim.

Pashaoglum
Pashaoglum

911

@simbakedi mantık açısından en mantıklısı ne anlatıyorsun sen çocuğum? Bi fikrinizi söyleyip geçmeyi öğrenemediniz, akıl dağıta dağıta aklınız kalmayacak! Bu arada sordum, yanıbaşımda lüks hayatı seçti.

Pashaoglum
Pashaoglum

911

@simbakedi çocuğum sen adresini yaz ben sana mama göndereyim. Buranın gediklisi olana bedava mama vermiyorlar puan toplayacağım diye kasma, düş yakamdan.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 885 Görüntüleme
  • 28 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR