Veteriner Tavsiyesine Uymalı Mıyım

Komorebi
Komorebi

717 Puan

Ben bir hafta kadar önce annesiz kalmış iki yavru kedi buldum sokakta ve onlarla ilgileniyorum yasaklardan ötürü veterinere götürememiştim. İlk başlarda sadece sulandırılmış süt verdim ama ek gıda yediklerini keşfedince tavuk veya ciğeri haşlayarak çok çok minik doğrayarak azar azar yediriyordum çünkü süt ile doymuyorlardı (inek sütünün zararını da düşünerek). Bugün veterinere götürüldüler kabızlık başladığını söylemiş yavru kediler için olan kuru mamalardan vermiş (mamayı ücretsiz vermiş) o mama ve süt ile beslememizi söylemiş 15 güne kadar. Kuru mama haşlanmış tavuktan daha sert su ile ıslatıp vermem lazım sanırım ve sade inek sütünün de kedilere zarar verdiğini biliyorum ama veteriner başka birşey dememiş mamayı da ücretsiz verdiği için açıkcası biraz şüphelendim ürün tanıtımı için öne sürülmüş birşey olabilir mi kuru mamanın da kabız yaptığı doğru mu açıkcası veterinerin tavsiyeleri pek kafama yatmadı :( siz ne dersiniz?

7 CEVAP

Sznyll
Sznyll

17745

Mamanın markası ne? Eğer markasız ya da bilinmeyen bir şey ise yavrucaklara kullanmayın derim. Süt tozu verebilirsiniz. İnek sütünü kediler sindiremediği için eve zararlı. Ama laktozsuz süt alabilirsiniz. Laktozsuz sütle mamayı ıslatıp verebilirsiniz. Ama büyüyene kadar yani eğer çok küçüklerse büyüyene kadar süt tozu yapıp biberonla içirebilirsiniz. Kaç aylık olduğunu biliyor musunuz?

Lils
Lils

125528

Ben güvenirdim vete bu konuda

BeyzaDemirtas
BeyzaDemirtas

5027

Ben olsam ben de güvenirdim. Aklıma yatmazsa bir hekime daha danışırdım. Ama süt kesinlikle zararlı verecekseniz laktozsuz bir de 3te 1 oranında sulandırılmış vermelisiniz.

Pofupof
Pofupof

16210

Eğer size mamayı parayla satsaydı şüphelenirdim ama şimdi güvendim. Siz de güvenin bence

Komorebi
Komorebi

717

@Sznyll tam bilmiyorum ama tahminimce bir ayı doldurmuşlar geldiklerinde kendi başlarına tuvaletlerini yapabiliyorlardı peynir gibi yumuşak şeyleri yiyorlardı bende süt peynir vermektense haşlanmış tavuğu daha sağlıklı buldum ama yanlış düşünmüşüm sanırım :( mamayı 15 günlük verdiği için şeffaf bi poşete koyup göndermiş markası nedir bilmiyorum yani aşırı endişeliyim :(

indovf
indovf

13426

Bence veteriner süt derken kedi sütünü kastetmiştir. Veterinerde toz şeklinde satılıyorlar. Kuru mama ise zararlı değil merak etmeyin. İçiniz rahat etmezde yanında yaş mamada verirsiniz

indovf
indovf

13426

Petshopta*

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 392 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.355 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR