Yavru Kedi Bakımı

dollfacepersian
dollfacepersian

132611 Puan

Arkadaşlar merhaba. Sokakta bulduğum yavruya şuan için ben bakacağım.
Yavru 1,5-2 aylık ve 500gr ağırlığında. Kemikleri elime geliyor maalesef. Bebeğin çabuk toparlanması için neler yapabilirim?
Mama olarak Royal Canin baby cat sipariş ettim. Çok iyi bir mama olmadığını biliyorum ama vitamin değerleri ve tane boyutu açısından yavru kedilere uygun bir mama. Birde 400gr satılması bütçeme uyuyor.
Vitamin olarak Beaphar junior pastle vardı evde ama yemek istemiyor.
Bunun dışında natur vitta c ve beaphar top 10 var evde. Bunları yavruda kullanmayı düşünüyorum. Çeyrek olarak vermeyi düşünüyorum. Uygun olur mu? Ne kadar süreyle vermem iyi olur?
Ev yapımı yoğurt severek yiyor,vermem toparlamasına yardımcı olur mu? Ne kadar vermeliyim?
Yavruya dün iç ve dış parazit yapıldı. Bu gün 2 tane ölü pire gördüm yattığı yerde. Tüm parazitler ölmüş mudur?


Yavru çok kötü kokuyor ve sokaktan geldiği için temiz değil. Bunun için bio pet Active şampuanı ile yıkamak istiyorum. Nasıl yıkamam daha az strese girmesini sağlar?


Kilosuna göre günlük yemesi gereken miktarda kuru mama doymasını sağlar mı? Öğünü bölerek mi yoksa tamamını direk mi versem daha iyi olur?
Sorularım bu kadar. Yardımcı olursanız sevinirim

25 CEVAP

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Siyahlar yumurtadır evet :( beyazlar da olabilir ama dediğiniz gibiyse olduklarını sanmıyorum

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

CotontzuSiri
2 defa taradım ve çıkan herşeyi çöpe attım. Umarım beyazlar pire değildir. Veterinere en en erken pazartesi gidebilirim.Taşıma çantası en erken o zaman gelir diye düşünüyorum

Benim1kedimvar
Benim1kedimvar

16581

Ögüne bölerek verin .


yogurdu 7 gunde bir defa yarim yemek kasigi olarak ve sulandirarak verin.


Kana karistiysa pireler ölür . ama ic parazitleri cikarsa 2. Ic parazit yapilir.


Bence yikamayin. Kokusu zaten gidiyor uzun surmuyo gitmesi .

yasement
yasement

119858

Bence de yikamayin ama veteriner yikayin dediyse pet sampuan ile olabilir. Yogurt gunde 1 tatli kasigi verebilirsiniz faydasi olur. Diski cok civik olursa daha az verirsiniz. Rc baby cat iyi, zaten baby cat mamalarda cok secenek yok. Vitaminleri mutlaka veterinere danisin uygun olup olmadigini miktarini hep sorun cunku vitamin, yetiskin kediye bile, kullanirken dikkatli olunmali

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Benim1kedimvar ve Yasement
Veterinerime sorduğumda yıkayabileceğimi söyledi.Sokakta her şey ile temas etmiş olabilir ve 3 gündür koku geçmedi.Pet şampuanı ile yıkayacağım.Parazit sonrası dışkıda bir şey göremedim.Sadece ölü pireler buldum ama tamamı ölmemiştir diye endişe ediyorum.
Yoğurt konusunda ikiniz farklı şeyler söylemişsiniz,nasıl versem bilemedim.

KedimVar
KedimVar

119251

Bence royal canin kotulense de bebekler icin olani gayet iyi. Insanlar icin olan bit taraklarıyla tararsaniz olu pireleri de varsa canlilari da toplarsiniz. Ben bir ara usta olmuştum pire toplayıp öldürmede. Yıkarken suyu ılık olarak ayarlayıp büyük bir kovaya doldurun sonra daha küçük bir kovayla alıp alıp kedinin üzerine dökün. Hiç ses olmuyor. Ben kendi kedimi öyle yıkadım. Bütün yıkama boyunca kucağımda durduğu hatta sırtıma falan zipladigi icin ben de banyo ettim diyebiliriz :D Ama benim kerim sesten çok korkar ve bütün yıkama boyunca kucagimda yatması gerçekten çok kolaylaştırdı işimi

KedimVar
KedimVar

119251

Yoğurdu her gun bir cay kaşığı ılık bir şekilde verebilirsiniz.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

KedimVar
Tarayıp bakayım o zaman.Umarım sadece ölü pireleri toplarım.Banyoyu dediğiniz gibi yapacağım.Yoğudu her gün vermeyi düşünüyorum.Cevabınız için teşekkür ederim

KedimVar
KedimVar

119251

Sanmıyorum hepsinin öleceğini baya belalı bir iş. Ben 1-1,5 ay boyunca her hafta ensesine pire damlası damlatıp her gün taramıştım ve taraga gelen pireleri yakalayıp öldürmüştüm. Ama biz biraz geç fark ettik. Ev kedisi olduğu için ihtimal vermemiştik ama benim yüzümden (dışarıdaki yavru kedileri beslememden dolayi) olmuş. Dikkat edin diğer kedinize bulaşmasın. Sizin araciliginizla çok kolay bulaşabilir.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

KedimVar
Taradım ve birkaç ölü pire dışında bir şey çıkmadı.Yavru kaşınmıyorda,yavruyu kedimden ayrı tutuyoruz ve yavruyla ilgilenirken farklı kedimle ilgilenirken farklı kıyafetler giyiyoruz.Elimizi bol sabunla yıkamadan kedimi sevmiyoruz ve kedimin aşı ve parazit uygulamaları düzenli yapılıyor.Yinede kedime geçebilir mi pireler? Ve yavrunun üzerinde kepek gibi çok ufak beyaz şeyler var. Ne olabilirler?

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

pire yumurtası olabilir mi o beyaz şeyler

KedimVar
KedimVar

119251

Büyük ihtimalle geçmez o Zaman. Zaten canlı pire de bulamamışsınız.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

CotontzuSiri
Hiç bilmiyorum.Daha önce hiç pire yumurtası görmedim.Dış parazit damlası yapıldı.Ölmemişler midir?Şuan kötü oldum umarım yoktur bir şey.
KedimVar
Umarım hiç birşey bulaşmaz,endişelendim şimdi

KedimVar
KedimVar

119251

Şimdi internete pire yumurtası yazdım da çıkan görsellerde siyah gözüküyor. Ama yumurtadan çıkan pireler ilk önce beyaz kurtçuk gibi oluyorlar galiba. Minicik minicik. İsterseniz internete yazıp bakın.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

KedimVar
Tararken bir sürü siyah aşırı küçük şeyler çıkmıştı,Onlar yumurta olabilir belki.Beyaz olanlar toz tanesi gibiler,3 boyutlu bile değiller

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1374 Görüntüleme
  • 25 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80341 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR