Arkadaşlar, merhaba,evdeki yavrunun oğlumun psikolojisine etkisi hakkında sorularım var.Bebek geldiği ilk gün kardeşimin oğlumu kapıdan uzaklaştırmaması ve kargaşa sonucu yavruyla eve girer girmez oğlumla burun buruna geldim.Elimde bebeğin olduğu taşıma kabı,4,5 saat boyunca yavruyu kovalamaktan aç ve yorgunluktan bitkinken nasıl bir ruh halindeysem pat diye taşıma kabını oğlumun önüne koyuverdim. Yaklaşık 15 dakika kargaşa bitene ve benim beynim normal çalışmaya başlayınca hemen odalarını ayırdım.
Sonra yavrunun bulunduğu odanın kapısınında bağırıp beklemeye başladı.Ben yavruyla ilgilenmek için odaya girerken kardeşlerim oyun oynayarak ilgisini dağıtmaya çalışıyorlar.2 defa da yavru içerdeyken kapıdan gördü.Yemeğini yiyor,uyuyor,oyun oynuyor ama yavru geleli 5 gün oldu hala kapısının önünde bekleyip arada bağırmaya devam ediyor.
Oğlumun normalde kapalı kapılara karşı fobisi var.Sadece 1 odanın kapısı kapalı,diğer tüm odaların kapısı açıkken gider kapılı odanın kapısında bekler ve bağırır.Öyle bir kedi,bu alışkanlığı 8 aylık iken sahiplendiğimde vardı ve maalesef vazgeçiremedik.
Bu durum beni gerçekten germeye ve üzmeye başladı.Bazen yavrunun kapısının önünde uyurken buluyorum onu.
Yavru oğlumun sesini duyuyor,onun kokusu ve tüyleriyle dolu bir odada ama hiç sorun etmiyor.Çok mutlu bir şekilde yaşayıp gidiyor.
Oğlumun bu durumunu kedisinde yaşayan var mı? Varsa nasıl çözdüklerini anlatırlarsa çok sevinim. Önerisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
kontrollü bir şekilde ikisini yavrunun odaaında buluşturabilirsiniz. biraz vakit geçirebilir, merakı en azından biraz geçer. bu kadar yoğun yaşamadım ben ama evet kapıda bekliyorlardı yeni geleni, günde sınırlı süre 1-2 saat odanın kapısını açıp diğerlerinin yavruyu ve odayı tuvaleti koklamalarına izin verdim.
odada ilk olarak tıslarsa normal, bariz saldırmadığı sürece sorun yok.
ben yukarısıyla tam tersi düşünüyorum ne kadar erken görüşürlerse o kadar olumlu sonuç aldım şimdiye dek. kediniz merak ediyor ve merakı biraz giderilmeli odanın kapısı açılarak. siz başlarında durun kontrollü olsun.
benim de evde kim varsa kapıda dizilirdi eve her yeni kedi gelişinde. odaya alırsanız eğer ikisini oyun oynatmaya çalışabilirsiniz olta tipi bir oyuncakla.
belirttiğim gibi merak duygusu hakim, dediğimi denemenizi tavsiye ederim. ayrıca neden unutsun ki? beraber yaşayacaklar.
ikisine testleri yaptırdıktan sonra rahatça tanıştırırsınız.
Bende benzer bir durum yaşadım. Sanırım kediniz kıskanç bir yapıya sahip o yüzden kendisinden başka bir kediyle ilgilenmenizi istemiyor olabilir. Benim kedim de üstümde başka bir kedinin kokusunu alınca tıslıyor, bağırıyor. Kedinize yavru kediyi unutturmaya çalışın. Birbirlerine göstermemeye gayret edin
ispiroglusena
Yavruyu gördüğünde sadece baktı,biz yavruyla ilgilenmiyorken de kapının önünde oturuyor.Yavruyu çok merak ediyor gibi.Günde en az 3 defa yavruyla ilgilenmek için odaya girerken yavruyu nasıl unutturacağım?
Pongul
Yavrunun aşıları yok ve oğlum veya yavru sağlıklı görünselerde virus taşıyıcısı olabilirler diye düşünüyorum.
Hava yoluyla bir şey bulaşmıyorsa yavruyu taşıma kutusuna koyup oğlumun koklamasını ve birbirlerini görmelerini sağlayabilirim.Birde birazdan yavrunun odasını temizleyip,onun için daha iyi hale getireceğiz.Bu sırada yavruyu taşıma kutusundan odadan çıkaracağım.Çünkü ayak altında dolaştığı için zarar geleblir.Oda dezenfekte edilip temizlendikten sonra oğlumun odaya girip yavrunun kokusunu almasını sağlayabilirim
tamam, bu iyi fikir oda temizlenince de rahatça dolanır odada koklar. taşıma kutusuyla havadan bir şey geçmez, koklarlar bir uzaktan görürler hiç olmazsa. pire sorunu bitti değil mi?
Pongul
4-5 defa insanlar için olan bit tarağıyla taradım yavruyu.Sadece 2 defa taradığımda ölü pireler ve yumurtalar çıktı.Diğer taramalarda beyaz kepek gibi şeyler dışında bir şey yoktu.Onlar ne olabilir bilmiyorum
emin olamadım ben de şöyle bir link var.
Pongul
Bana kepek gibi geldi.Birazdan beyaz şeylerin resmini çekip atmaya çalışacağım
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor