Kedimde Maya Alerjisi Var Uygun Bir Mama Öneren Olur Mu?

kedinane
kedinane

166 Puan

Merhaba,
Bir süredir kedimde öksürük problemi vardı, alerji testi yaptırdım sonucunda dana eti, balık, mayaya karşı gıda alerjisi çıktı. Bunun yanında çimen, meşe, söğüt, mantar çeşitleri gibi alerjileri de çıktı fakat bunlar için bir ilaç yaptırıyoruz. Fakat gıdada problemimiz var. Kedim normalde virbac somonlu kısır mamayı severek yiyordu. Fakat test sonrası veteriner hills z/d önerdi ve mamayı aldım. İçeriğinde maya yazmıyor bu iyi fakat kedim asla yemiyor. Islak mamasını aldım aynı ürünün ondan da hiç hoşlanmadı. Özellikle maya ile ilgili alerji problemi yaşamış ve kendi deneyimini paylaşabilecek biri var mıdır?
Alternatif bir ürün alabilir miyim?

3 CEVAP

Rgms
Rgms

10809

@kedinane Geçmiş olsun. Bol şifalar dilerim en acilinden🙏🏻 Nasıl alerji oluyordu ve testi nerde/ne şekilde / ne kadara yaptırdığınızı öğrenebilir miyim?


Benim kızımda da alerji varmış. “Eozinofil saydım tek tek, besiyerde üreme olmadı mantar değil, egzama değil bu alerji” diyor veteriner. Atopik dermatitmiş. Her şeye alerji olabilir. Protein, toz, akar, bitki, koku…vs 🤷🏻‍♀️ Sırtı traşlanıp, yapışma ile test ediliyormuş ve dört bin liraymış🤦🏻‍♀️ maliyeti bir test😢


Hills z/d’yi iki gün aç kaldı ağzına sürmedi. Geri verdim veterinere. İade alınıyormuş. Proplan hipoalerjenik yiyor. Ancak kafamı karıştıran bunun içinde de hidrolize bile olsa balık var, soya proteini var.


Öze gelecek olursam, hemen mama değişimi öneriliyor da kum, evde kullanılan deterjan, peluş oyuncak, polar battaniye vs gibi şeyle hiç konuşulmuyor. Yurtdışı kaynaklarda en çok bunların üstünde durulmuş.

Gerçekten alerji testi o kadar mı? Bu ücretler nereye gidiyor böyle😑

Royal canin hypoallergenic veya anallergenic lere baktınız mı? Farmina'nın da vet life serisi var. Brit care 'n var. Maya olup olmadıgı nasıl anlasılıyor? direkt maya mı yazıyor yoksa mannan oligo sakarit filan denilen seyler maya mı oluyor? Eger bunu açıklarsanız bakarım. Ama gerçekten zor yani maya olmasa balık yagı olur bişe olur yani içinde. Hepsini birden içermeyen mama bulmak zor gibime geldi. Benim kedim de öksürüyor. Alerjik astım'ı var. Bizim veterinerimiz mama değişikliğine gitmedi çünkü alerji testi de yapmadık. İki tane ilaç kullanıyor Bricanly ve Cetmont. Bunlarla öksürükleri rahatladı. Size ilaç ne verildi?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 296 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR