Kedime Kullandıklarım

KedimVar
KedimVar

119251 Puan

Merhabalar, kedime Dr. Clauder's ın malt macunu var. Ama işe yaramıyor anladığım kadarıyla. Haftada 3-4 gün vermeme rağmen tüy yumağını kusarak çıkardı. Ben de ya gimcat in ya da Beaphar ın malt macununu alacağım. Sizce hangisi almalıyım? Hangisi daha iyi? Başka bir sorum ise kumla ilgili. Şu an Pisipisi nin pudra kokulu ince tanelisini kullanıyorum. Ama daha iyi/en iyi topaklanan ve kokuyu daha iyi tutan bir kum istiyorum. Sizin kullanıp memnun kaldığınız markaları öğrenebilir miyim? Ayrıca kedimin tarağı konusunda bir sorum olacak. Aşağıya da fotoları koyacağım. Benim kullandığım tarak daha kalın (fotodakiyle aynı marka değil ama şekli benzer) ama furminatorler daha ince. İkisi arasında Nasıl bir fark var? Tüy toplama konusunda diğeri daha iyiyse ondan alacağım. Son soru olarak şu an yavru kedime royal canin mother&baby Cat kullanıyorum. Doğduğundan beri onu yiyor vet önerisi üzerine. Şu an 4 kg lık bir paket bitmek üzere. Bundan sonra 4 kg lık bir paket daha var. İkisi de bitince belki mamasını değiştirebilirim. Kedimin severek yiyeceği kaliteli bir mama önerir misiniz? Ama aklıma takılan tek şey kedimin kendi mamasından farklı bir mama yiyince kusması. Kademeli olarak geçiş yapsam yine kusar mı? Aynı şekilde büyük kedim için de royal canin british shorthair kullanıyoruz. Kedim bayılıyor buna. Hatta bazen küçük kedim bile bu mamadan yemeye çalışıyor gerçekten lezzetli buluyorlar. Ama daha kaliteli bir mama yemelerini istiyorum. Büyük kedim için de lezzetli ve kaliteli bir mama önerir misiniz? Ya da şu an kullandığım mamalar Nasıl?


Not: Büyük kedim 4 yaşında, küçük kedim 4 aylık.
Ayrıca lütfen her mamayı her kedi sevmez ne kadar kaliteli ya da başka kedilere göre lezzetli olursa olsun. Her mamayı deneyip görmeniz lazım demeyin lütfen. Biliyorum ve önerilenleri deneyeceğim işte :D

23 CEVAP

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155


  1. Gimcat

  2. Everclean ve sanicat. Şu an kedim olsa Everclean ince taneli ile Sanicat kalın taneli bentoniti karıştırarak kullanırdım.

  3. Fotoğraf koymamışsınız

  4. Kademeli geçiş yapın. Royal canini hiç beğenmiyorum. Kuru mama olarak yavru için orijen six fish, yetişkin için acana pacifica öneririm; bunlar haricinde acana ve orijenin diğer çeşitleri, nd, petcurean now/go; uygun fiyatlı olarak bozita, golosi, felicia, matisse; kısır kediler için naturea. Royal canin alacağınıza yakın bir fiyata nd düşük tahıllı alın. Yaş mama olarak ikisine de naturea, schesir, animonda carny, brit care konserve içindekiler, gimcat shiny cat öneririm.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

KedimVar
Kısır değilse ve koltuk minderi gibi bir kedi değilse bence önerdiğim tüm mamaları kullanabilirsiniz. Bence denemeye Hills ideal balance düşük tahıllı tavuklu veya Brit Care Monty ve Lucky ile başlayın. Uzun zamandır tavuklu ve tahıllı bir mama yediği için tahılsız mamaları beğenmeyebilir

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Malt macunu olarak ben gimcat ve bio pet Active kullandım şu ana kadar ve ikisinden de memnun kaldım. Beaphar mı gimcat mı konusunda Gimcat derim. Çünkü beaphar ın bir müddet sonra tüpün içinde kuruyup çıkmadığı söylemişti kullanan biri.
Kum konusunda şuan uzun zamandır sanicat kullanıyorum.Memnunum ama Tigerino denemek istiyorum. Hakkında kullananlar hep çok iyi olduğunu söyledi. Canada çeşiti biraz pahalı ama diğer çeşiti daha uygun ve yanlış hatırlamıyorsam sadece ******* ta satılıyor.
Mama konusunda benim kızım bir müddet rc baby cat ile beslenecek. Rc nin yavru kedi mamasının iyi olduğunu düşünüyorum ve yavru kedilerde mama değişimi çok önerilen bir şey değil. Çünkü yavru kediler çok hassas bünyeli oluyorlar genelde. Bu yüzden bence en azından 10-11 aylık olana kadar rc ye devam edin. Sonra daha kaliteli bir mamaya geçersiniz.
Büyük olan için mama değişimi yapmalısınız bence.Daha fazla kimyasal koruyuculara maruz kalmaması için. Kimyasal koruyucu içeren mamalar uzun vadede etkisini gösteriyor ve özellikle yaşlılıkta çıkan hastalıkların sebebi olabiliyorlar. Tabi bir ömür boyu kimyasal koruyucu ile korunan mamaları yiyip hiç hastalanmadan uzun yıllar yaşayan kediler var. Bu mamanın zararsız olduğu anlamına gelmiyor tabi,sadece bu kedilerin çok dayanıklı oldukları anlamına geliyor.
Mama önerisi olarak doğal koruyucular ile korunan kaliteli mamalardan herhangi biri olabilir.Hareketli,kısır ve kilo almaya meyilli değilse Acana,N&D tahılsız.Hills ideal Balance tahılsız,Now ve Go
Kısır,çok hareket etmeyen veya kilo almaya meyilli bir kediyse Brit care,N&D düşük tahıllı,Hills ideal Balance düşük tahıllı,Naturea önerebilirim

ursaminor
ursaminor

116511

Fırça ile furminator farklı şeyler.
Furminatorler, kopmuş ama düşmemiş, kopmak üzere olan sağlıksız tüyleri topluyor. Ama ne toplamak :D
Böyle ikinci bir kedi çıkarıyor kedinin üzerinden (ve tabi köpeklerin de)...
Ancak sık kullanmak sağlıklı değil. 15 günde 1 kullanılması ideal.


Diğer fırça gündelik kullanım için. Her gün taramak iyidir mutlu oluyor kediler.
Bu arada sizin kedişler kısa tüylü. Furminatorun kısa tüylü (short hair) olanlarından almalısınız. Açık mor renklidir.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

KedimVar
Kedim için uzun zamandır ******* tan alışveriş yapıyorum. En sevdiğim pet alışveriş sitesi. Güvenilir,fiyatları uygun ve çok çeşitli markalar var. Ayrıca her hafta kampanyalar var. İlk alışverişe %10 indirim ve alışveriş yaptıkça para yerine kullanılan zoopara kazanılıyorsunuz

KedimVar
KedimVar

119251

Cotontzu_Siri
Evet fotoğraf koymayı unutmuşum. Link atarım. Orijen siz fish de kitten yazmaması aklıma takıldı ama tabi yazmak zorunda değil. Acana pacifica balıklı mı? Tüy dökmesi açısından balıklı mamalar tercihim. Uygun fiyatlı olması önemli değil. O zaman ilk dediğiniz mamalara bakayım. Yaş mama olarak da schesir ı duymuştum daha önce ona bakayım. Aslında biz yaş mama kullanmıyoruz ishal gibi olduklarından dolayı ama umarım bunda öyle bir sorun yaşamayız.
Dollfacepersian
Sizin önerdiğiniz mamalara da bakacağım. Eğer aralarında kaldığım mamalar olursa sorarım yine. Benim de tercihim tahılsız.

KedimVar
KedimVar

119251

Bende aynı marka değil ama bunun benzeri var https://www.*******.com/Bobo-Kedi-Kopek-Plastik-Sapli-TarakIgne-UcluMedium,PR-20197.html


Ama bu daha mı etkili? https://www.******.com/FURminator-Long-Hair-deShedding-Large/dp/B0040QQ07C

KedimVar
KedimVar

119251

Teşekkürler farklı şeyler olduğunu biliyordum fakat aralarındaki farkı bilmiyordum. Hemen bir furminator alacağım. Koyduğum link alacağım fırça değil sadece görüntüsü açısından onu koydum. Kısa tüylü kedilere uygun olanını bulacağım. Teşekkürler Ursaminor :))

ursaminor
ursaminor

116511

KedimVar, furminator biraz pahalı bir ürün olduğundan taklidi çok oluyor. Fubrimator filan gibi abudik isimler koyan mı ararsın furminator yazdığı halde taklit ürün yollayan mı ararsın...
Yani güvenilir bir siteden alın furminatorü. Sizin alacağınız modelin fiyat bandı 120 ila 160TL arasındadır genelde (Küçük boyunun elbette SMALL olanın yani). Ben S almanızı öneriyorum, L ile bacaklar ve kafa bölgesi zor oluyor.

(Avrupa'da da kedi ürünleri arasında nispeten pahalı bir ürün 20€ en ucuzu orada da).

KedimVar
KedimVar

119251

http://urun.***.com/kedi-bakim-ve-saglik/furminator-short-hair-kisa-tuylu-kedi-taragi-s-P140804311
Bunu buldum. Baktığım sitede hiç 120-160 arası göremedim. Ama bunun yorumlarında orijinal ürün olduğu yazıyordu. Bunu alayım mı?

ursaminor
ursaminor

116511

Bu ürün sizin almanız gereken:
https://www.petlebi.com/kedi-urunleri/furminator-small-cat-kisa-tuylu-kediler-icin-tuy-toplayici-tarak.html
Petlebide eskiden varmış, fiyatı da uygunmuş ama artık yok ne yazık ki...
******* linki:
http://www.*******.com.tr/furminator-tuy-alici-kucuk-boy-firca

ursaminor
ursaminor

116511

Satıcıya güveniyorsanız alın elbette güzel fiyat :D

ursaminor
ursaminor

116511

Kilo kısmına takılmamak lazım. Önemli olan genişliği. Genişliği 4,5cm yeterli oluyor bize şahsen. Ama Large da alabilirsiniz siz dilerseniz.
******* en güvenilir sitelerden biridir. Ayrıca paketlemesi çok özenlidir. Kum bile alsanız TV almışsınız gibi sarıp sarmalayıp gönderirler :)

KedimVar
KedimVar

119251

Teşekkürler :))

KedimVar
KedimVar

119251

Hiç önerisi olan yok mu? :((

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3480 Görüntüleme
  • 23 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR