Çip Ve Evde 3 Hayvan Sınırına Çözüm

Meltemmx32
Meltemmx32

4224 Puan

Arkadaşlar biliyorsunuz ki çip taktirmak zorunlu oldu bununla birlikte evde 3hayvan sınırı var daha kabul edilmedi tabiki yasa cikacaginida pek sanmıyorum ama olurda çıkarsa 5 kedim var bu çip işi bana yararlımı olur zararlımı diyelim eve kontrol için geldiler 2 kedimi sakladım üstündeki çiple yerini test edebilirler mi eğer edemezlerse sadece çip üzerindeki iletişim aile bilgisi üzerinden kimde kaç kedi var diye kontrol edilir ise 3 tanesinin çipine benim bilgilerimi 2 sinin çipine annemin bilgilerini işletmeyi düşünüyoruz böyle birşey çözüm yolu olabilirmi sizce veya hiç çip taktırmamalımıyım bu yasayı düşünerek

16 CEVAP

Ahmetemind
Ahmetemind

13756

bu kadar saçma bir düzenlemenin yasalaşacağını, yasalaşırsa da uygulanabilir ve denetlenebilir olacağına inanmıyorum. Daha şimdiden endişeye hiç gerek yok bence

Umarım bu kadar saçma bir yasayı onaylamazlar. Onaylasalar bile kimsenin kapı kapı gezip hayvan sayımı yapacağını zannetmiyorum. Korkmayın

pablopicasso
pablopicasso

117031

Kısırlaştırırken taktırdım. Yırt dışına çıkmanız gerekirse birlikte şart. Diğer amacı ise sahiplenilen canlar sokağa salıverildiğinde çip sayesinde sahiplerine ulaşılacak ve yaptırım uygulanacak. diye biliyorum. Ayrıca kayıp olduğunda da bu sayede veterinerinizi bilgilenmiş olacak ve canımıza ulaşma şansınız artacak.

Rapisa
Rapisa

13115

Benimde kedime cuma günü belediye tarafından çip takıldı. Konu hk yeterli bilgim yok fakat oradaki görevliyle konuştuğumda "kedinin yerinin tespit edilemediğini, çipi okuttuklarında kedinin aşılarını, sahibinin bilgilerine ulaştıklarını" söyledi. Birde sahiplenince belediyede ücretsiz işlem yaptıramıyorsunuz

Phoenix3
Phoenix3

18333

Ne kadar saçma ya insanların durumu varsa isterse 10 20 hayvan besler evde onlara ne

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba;
Telefon şebekelerinden birinde çipi okutarak hayvaninizin yerini siz tespit edebiliyorsunuz.Yoksa çiplenmiş hayvanlarin nerede olduğunu veterinerler de bulamiyor.Cip icinde hayvanin kimlik bilgileri , sahibi ve veteriner hekiminin de bilgileri var.Örneğin kedinizi biri buldu en yakin veterinere götürdü.Size ulaşamazsa kendi hekiminize ulasip , sizin hastaniz olan şu bilgide kedi bulunmustur.Sahibine iletebilir misiniz ya da ne biliyim klimiginize teslime geliyoruz diyebiliyorlar.Yoksa gps gibi olduğu yerin konumunu bulamiyorlar.Şu anda böyle.
Benim evlatta çip var.Kanun bahane tasinmam gerekiyordu , büyük sehirde kaybolma riskine karşi yaptirdim.
Ben bir cok aciklamaya katilmiyorum.Ülkemizde daha bir cok sahiplenilmiş hayvanin kimliği çikartilmamiş ya da cikartilamamisken yok terk edilirse sahibi bulunucakmiş.Ben sokak hayvanlarinin telef edileceginden çekiniyorum
Yasadigim yere yillar sonra veteriner getirildi.Canla basla kisirlastirma ve cipleme yapti.Ancak zehirlenme oldu.Neye yaradi cip ?
Ha bu arada halk arasinda kimlikli / çipli kedi ya da köpeklere dokunmaktan çekinenler var.Devlet güvencesinde diye.O da goz gormedigi yerde yapiyor ne yapicaksa.
Ayni evde 3 kediden fazlasi yasak degil simdilik.Fakat para toplamak icin ihbar üzerine bir süre hayvan severlere ceza kesmeye baslarlarsa şaşirmam.Hayvanlara saygi duyup emin eller sunanlar ile uğraşmaktansa , hayvanlarin tümünü yasal güvenceye almalilar gereken her türlü yaptirim ile.Çünki cezadan çekinen bir zihniyet var.Allahtan korkmayip da alicagi cezadan korkan zihniyet ile ugraşsinlar önce.
Yerinizde olsam yine de bir kismini kendi uzerime bir kismini da ailenin baska bireyi uzerine almayi denerdim.
Çip icin ise nano çip öneririm.

Thekedi
Thekedi

4630

3 hayvan sınırı kedi için değil köpek için. Bir evin içeresinde maksimum 3 köpek bulundurulacak.
Emin değilim ama ben böyle biliyorum.

Renklipati
Renklipati

140143

Bence en mantıklısı ne olur ne olmaz belkide böyle saçma yasa çıkar,en iyisi 3 kedi sizin üzerinizde gibi 2 kedide anneninz üzerinde gibi olursa en azından teklike kalkar ortadan . sonuçta sizin 3 annenizin 2 oluyor

Yani mantığı yok problem burada. Geniş bahçeli bir evim olsa 20 tane köpek beslerim kime ne? Vallahi batıyor, hayvanlar adına yapılan her güzel şey bazı insanlara batıyor.

tyguler
tyguler

124312

ıyy cidden yasa istiyoruz diyoruz da hayvan hakları yasası diyoruz adamlar bizdeki hayvanı alıyor biz diyoruz hayvanları eve alalım diye yasa olsun onlar elimizden alıyor cidden pes yani bu zihniyet oldukça biz asla gelişemeyiz hatta gerileriz.

HillB
HillB

16165

Evde 3tane dört ayaklı sınırı getirmeyi teklif edenler ilk önce iki ayaklıların aile plânlamasıyla kontrollü üremesiniz sağlasın. Çocuk ziyânlığı.

psabrk
psabrk

116634

Yayınlanan yasa teklifinde ben böyle bir madde görmedim, sadece bir tane gazetenin böyle bir haberi var yasa teklifi yayınlanmadan görülen her şeye inanmamak gerekiyor.

Meltemmx32
Meltemmx32

4224

Bende öyle okudum ama bu devletin işi belli olmaz destek olacaklarına köstek oluyorlar hep

diablerose
diablerose

119757

bunun mantigi ne arkadaslar? amaç ne? mantik yurutemedim

Maulex
Maulex

1028

Tek tek eve gelip denetleme diye bir şey yok

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1057 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR