Kedi Sahiplendirme Sözleşmesi Hakkında

Prisonbreak
Prisonbreak

678 Puan

Merhabalar. Arkadaşlar kedi sahiokendirirken sözleşme yapanlar var bu sözleşme nedir, be içindir, gerçekten bize sağladığı haklar nedir bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi

3 CEVAP

Ahmetemind
Ahmetemind

13756

Aynı zamanda bir avukat olan, HAYTAP'ın yönetim kurulu başkanı tarafından hazırlanmış bir sözleşme. Detayları hakkında pek bilgili değilim açıkçası. O yüzden yanlış yönlendirirsem affola, hatam varsa mutlaka düzeltin


Yeni hayvan hakları yasasıyla değiştirilmesi planlanıyor ancak şuanda hayvanlar Türk Ceza Kanununa göre mal, eşya, niteliğinde. Bundan dolayı hayvanlara karşı bir suç işlendiği zaman aslında suç değil, kabahat işlenmiş oluyor. Kabahat denilen şeye de hapis cezası verilmesi mümkün değil tabi. Bu yüzden sürekli hayvanlara karşı suç işleyip serbest bırakılan kişileri görüyoruz haberlerde.
Bu sözleşme bu durumu çözmüyor tabi ki, ancak olayı biraz yumuşatıyor. Sözleşmede hayvan yine bir malmış gibi nitelendiriliyor ve hayvanı sahiplenecek kişi bu malı tüm sorumluluğuyla beraber ödünç aldığını belgelemiş oluyor bu sözleşmeyi imzaladığında.


Bu sözleşme ile sahiplendirme yaptığınızda hayvanı karşı tarafa devretmiş oluyorsunuz. Karşı tarafında bu hayvanla ilgili bütün sorumlulukları yerine getirmesi gerekiyor. Bu sorumluluklar zaten yer alıyor sözleşme içerisinde.


Sözleşmenin hukuki geçerliliği bir tartışma konusu. İnanmayan, güvenmeyen çok insan var. Fakat bu sözleşme sayesinde hayvanlara karşı işlenen suçun kabahat değil suç sayıldığı dava örnekleri de mevcut.


Bana kalırsa mevcut hukuk sistemi içerisinde gayet yerinde ve uygulanabilir bir sözleşme. Ancak bu sözleşmeden rahatsız olan kişi sayısı da baya çok. Çok fazla yükümlülük içerdiğini ve güvenilir olmadığı düşünüyorlar.


Eğer bu sözleşmeyi imzalayarak bir hayvan sahiplenecekseniz buraya tıklayarak sözleşmeyi inceleyebilirsiniz. Eğer bu sözleşmenin ağır olduğunu düşünüyorsanız tavsiyem hayvanı sahiplenmemenizdir. Hayvan bakımı sorumluluk ister. Bu soru cevap platformunda bile defalarca görüyoruz. En klasik örneği; bir kişi kedi sahipleniyor, kedi camdan düşüp hayatını kaybediyor, kişi bu olayı yaşamasına rağmen camlara koruma taktırmayıp yeniden kedi sahipleniyor vb.
Bu sözleşmenin olayı da işte bu tarz durumlarda bu kişinin yerine getirmediği sorumlulukların cezasını alabilmesini sağlamak. Tabi her zaman bu şekilde işleyebiliyor mu, bilemiyorum.

Anonymus998421
Anonymus998421

100041

Sözleşme şartları ileri bir zamanda gerçekleştirilmezse dava açılabiliyor diye biliyorum ama çoğu kişi hiç bir işe yaramadığını söylüyor maalesef.

Palyaco
Palyaco

218519

Bende sahiplenirken sözleşme imzadim 3 aylık yavru sahiplendigimde 8 ay oldu sahipleneli

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 673 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR