Kediye Felix Mama Mı Haşlanmış Tavuk Mu Daha Faydalı Olacaktır?

onur190707
onur190707

3069 Puan

kedime 100gramlık poset mamalardan her gün veriyorum, zaten sadece kuru mama+poşet yaş mama ile besliyorum. ama bu aralar haşlanmıs tavuk vermeye başladım her gün felix mamamı daha faydali olur kediye yoksa haşladığım tavukmu? kedi 9 aylik bu arada.

16 CEVAP

noface
noface

1170

Tabi haşladığınız tavuk daha faydalı.

dilanbulent
dilanbulent

17253

Sakın o hatayı yapmayın. Felix, Whiskas gibi mamalar kedilerde bağımlılık yapıyor. Ben inanmıyordum, başıma geldi. Kedim Felix haricinde hiçbir yaş mamayı yemiyor. Kendi evimde yaptığım tavuğu ciğeri falan da yemiyor. Sadece ve sadece kuru maması ve yaş mamasını (Felix) yiyor.


Aklınız varsa Felix gibi market mamalarından vermeyin kedinize. Gidin kendi evinizde yapın, bin kat daha sağlıklıdır.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Her gün yaş mama vermek kedilerin diş sağlığını olumsuz etkiler ve kedi kuru mama yemek istemez. Yaş mama ana bir besin değil, tamamlayıcı bir ek gıdadır. Bu sebepten ötürü haftada 1-2 defa vermek daha faydalı olacaktır. Felix berbat bir içeriği sahip, onun yerine haşlanmış tavuk vermek çok daha mantıklı. Ayrıca Whiskas, Felix gibi market aş mamaları bağımlılık yapıyor, üstteki bir arkadaş yaşadığını anlatmış.

dilanbulent
dilanbulent

17253

Elbette tavuk daha faydalı.

onur190707
onur190707

3069

kedim felix mamayı havada kaparken haşlanmış tavuğa burun kivirarak ac kalmamak icin yiyor sanki.

Phoenix3
Phoenix3

18389

9 aylık bir kediye her gün yaş mama vermenin sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. İshal olma ihtimali çok yüksek haftada 1 2 defa vermeniz daha iyi olucaktır. Haşlanmış tavuğu da aynı şekilde haftada 1 2 kez vermeniz daha sağlıklı olur.

simbakedi
simbakedi

136205

felix haftada 2-3 verin sonra giderek azaltin. tavuk daha yararli tabiki. ayni zamanda et, balik (kilciklari ayiklanmali), hindi fln da haslayabilirsiniz. sonrasinda daha guzel icerikli yas mamalari verirsebiz daha yararli olur

Lils
Lils

125528

Tavuk çok yararlı. Ciğer de ekleyebilirsiniz hazırladığınız mamaya. Felixten uzak durun bence içinde %4et var.

AdaCoco
AdaCoco

14912

Her gün yaş mama vermeniz kedilerin sağlığını olumsuz etkiler. Bunu haftada 1-2'ye indirmenizi öneririm. Ve @dilanbulent zaten anlatmış, Whiskas, Felix gibi markaların bağımlılık yaptığını. Tabii ki tavuk daha faydalı. (kedinizin alerjisi yoksa)

Seymaaacaan
Seymaaacaan

123863

tavukla birlikle havuçla haşlarsanız tam yaş mama gibi olur

Leon23
Leon23

2420

Tabiki tavuk verirseniz daha iyi ama tabii bunu da sürekli vermeyin bence ve mümkünse felix kullanmayın. Tavuk çok daha iyi

Phoenix3
Phoenix3

18389

Felix bağımlılık yapıyor falan diyorlar ama bence kediye göre değişen bir şey bu. Benim kedim kolay ********** seçmez ne bulursa yer. Yaş mama haftada 1 veriyorum felix kullanıyorum ve her çeşidini iştahla yiyor bazen deneme amaçlı farklı markalardan alıyorum farklı lezzetler yesin diye aynı şekilde onu da iştahla yiyor

Zehranazz
Zehranazz

114269

Tavuk verirseniz daha iyi olur tabiki ama hergun yaş mama kedinin dış sağlığına da baya olumsuz

CalicoMinos
CalicoMinos

20466

Felix, Whiskas bunlar çok kötü bir marka içeriği vb çok araştırma yapmıştım herkes Whiskas kötüledi içinde birşey vermış ne bilmiyorum ama o bağımlılık yapıyormuş gereğinden fazla yemek yeme isteğini cocutuyormuş onun dışında kediye her gün yaş mama verilmez sıkıntılar ortaya çıkar yaş mama iyi bir şey değil 1 ayda bir ver benim kedim emziriyor takviye amaçlı haşlanmış verdik sürekli istedi mama yemedi alıştırmadan ver.

CalicoMinos
CalicoMinos

20466

Kaliteli orta segment mama al alamıyorsanız da veteriner den markalı açıktan al baya uygun

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 693 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82147 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR