Acana'nın Vitamin Ve Taurin Değeri

duman_cat_world
duman_cat_world

131269 Puan

Anket

Vitamin takviyesi yapılmalı.
(2 oy)
Taurin takviyesi yapılmalı.
(7 oy)
Hem taurin hem de vitamin takviyesi yapılmalı.
(2 oy)
Toplam (11 oy)

Tekrardan selamlar arkadaşlar. 🐾🐾 Acana'yla derdim bitmedi 😁😁 Ben içeriği ilk incelediğimde çok güzel bulmuştum, ve önceden açtığım postları gören arkadaşlar bilirler, N&D den sonra Acana deneyimlemek istedik. Yanlış anlaşılmasın, ND den çok memnun kaldık, kedim tadından sıkılmasın diye deneyimlemek istedik. Mamayı çok beğenmiştim, bir de taurin oranına bakayım dedim, ve gözlerime inanamadım. Taurin oranı 400 mg idi. Bana bu oran bayağı az geldi açıkçası, Felicia gibi orta segment mamalarda bile 1200-1800 mg taurin mevcut. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu mamayı kullananlar, taurin takviyesi yapıyor musunuz? Bunun dışında vitamin takviyesi yapılmalı mı? Cevaplarınız benim için önemli. Ankete de oy verebilirsiniz. 😊😊


NOT: Homestead Harvest serisini kullanmayı düşünüyorum, bütçe bu kadar ;)

16 CEVAP

Poncimin
Poncimin

116364

@duman_cat_world


Bana göre Homestead Harvest, Bountiful Catch, Indoor Entree alt seri. Kitten olan maması yavru kediler için tercih edilebilir ona lafım yok, mama boyutu içeriği güzel. Ama diğer saydıklarım bana göre alt seri kalıyor. Protein oranları idare eder seviyede, Taze et oranı olarak geride kalıyor. Taze et oranı 1/3, üst seride 1/2. Tabiki burada "alt seri" diyorum ama Acana mamasının alt serisi olarak diyorum. Yoksa kesinlikle alt segment bir mama değil. Tabi bütçe olursa ben Pacifica, Wild Prairie, Grassland öneririm. Hem içeriği daha iyi ve dengeli hem de tüm yaşam evreleri ve kısır kediler için de uygun.


Acana Homestead Harvest Kalori İçeriği:


• %36 Protein'den
• %28 Karbonhidrat'tan
• %36 Yağ'dan


Acana Bountiful Catch Kalori İçeriği:


• %37 Protein' den
• %27 Karbonhidrat'tan
• %36 Yağ'dan


Acana Indoor Entree Kalori İçeriği:


• %38 Protein' den
• %22 Karbonhidrat'tan
• %40 Yağ'dan


Acana Pacifica Kalori İçeriği:


• %38 Protein' den
• %23 Karbonhidrat'tan
• %39 Yağ'dan


*Tüm değerlere Acana orjinal kanada sitesinden ulaştım.


Yani baktığımızda alt seriler içinde en iyisi Indoor Entree gibi gözüküyor. Acana Pacifica ile içerik olarak olmasa da kalori değerleri yakın. Mamanın içeriği de güzel geldi. Bunun dışında Homestead Harvest ve Bountiful Catch protein olarak geride ve karbonhidrat oranları daha yüksek. Bu yüzden hiç kullanmadım etkisi nasıl olur bilmiyorum ama alt seri içerisinde Indoor Entree alırdım ben olsam.

Poncimin
Poncimin

116364

Multivitamin takviyesine gerek olduğunu pek düşünmüyorum ama isterseniz yapabilirsiniz. İçeriği zaten gayet güzel, gerekli tüm vitaminler yeteri kadar var. Taurin konusunda katılıyorum. Bana da az gelmişti taurin miktarı. Ama şöyle bir şey var ki içerisinde tavuk ve hindi sakatatları var. Karaciğer ve kalp. Bunlar taurin olarak çok zengin gıdalar diye biliyorum, bolca taurin içeriyor. Ayrıca etten gelen doğal bir taurin de var içinde. O yazılan değer ilave eklenen taurin miktarı. Etten ve kullanılan sakatatlardan gelen taurin kedinize yeterli gelecektir. Ama ben Acana alt seri kullanılırken taurin takviyesinin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü taze et oranı üst seriye göre az kaldığı için yapmakta fayda var. Multivitamin ise isteğe bağlı yapılabilir, ileride üst serisinden mamaya geçerseniz bence o mamalarda taurin ve Multivitamin takviyesine hiç gerek yok.


Ben kendim Acana alt seriden Bountiful Catch kullanırken, hem Multivitamin hem de Taurin takviyesi yapmıştım. Üst seri Pacifica geçince gerek duymadım hiç.

simbakedi
simbakedi

136205

aslinda burda nd yi sorgulamak gerekiyor. cunku o kadar et kullandigi halde disardan 4000mg taurin ekliyor. o zaman icindeki etten hic mi taurin cikmiyor? cikmasi gerekirken cikmiyorsa etle ilgili sorun mu var? benim de aklimi ndde bu karistiriyor acikcasi. @noface katiliyorum. bence yas mamalarla desteklersiniz icinde taurin bulunam daha iyi olur

Zehranazz
Zehranazz

114269

Evt taurin oranı baya az bence de taurin takviyesi yapılmalı

Poncimin
Poncimin

116364

@Oqrenerde06


Acana Homestead Harvest diye belirtmiş soru kısmında.

noface
noface

1170

O 400 mg, mamaya eklenen sentetik taurin miktarı. Analiz değerlerine bakacak olursak total taurin değeri, AAFCO ve FEDIAF standartlarına uygun. (Tam sınırda, ne eksik ne fazla.) Yaş mamayla da desteklerseniz sıkıntı olacağını düşünmüyorum ;)

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

Çoğu takviye yapılmasına gerek yok diyebilir ama ben olsam yapardım zaten bir ara acana da kampanya üzeri taurın macunu gönderiyordu yedirmiştim o yüzeysel oran içeriğin de gerçek taze et ve et oranı yüksek olduğu için sanki 400mg den fazla gibime geliyor taurin oranı mamanın.

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

@PONCİMİN Evet ya görmemişim onu :(

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Sizin gözünüzde Homestead Harvest alt seri mi (örn: Bountiful Catch) üst seri mi (örn: Pasifica) ya da orta mı :)

pompompurin
pompompurin

16763

n&d vitamin ve taurin konusunda şişirme bir mama. organları yoracak şekilde aşırı fazla eklenti var. acanadaki 400 mg içindeki etten gelem taurin hariç fazladan eklenen miktar diye biliyorum ben. acana yiyen bir kedinin ne taurin ne vitamine ihtiyacı var inanın. fazla fazla vitaminler iç organları yorar. veterinere danışmadan kafamıza göre vermemeliyiz.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Peki vitamin değerleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce yeterli midir? Ben içerikten anlıyorum ama vitamin değerleri vs. anlamıyorum maalesef :D

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

Hangi serisini almayı düşünüyorsunuz ?

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

@Poncimin teşekkürler cevap için, ben N&D yle kıyaslayınca vitamin değerleri çok düşük kaldı gözümde o yüzden sordum. 🐾 Cevap veren herkese de çok teşekkürler.

Lils
Lils

125528

Yaş mamayı taurinli alırsanız dengelenir. Acana yerken vitamin takviyesine hiç gerek yok bence.

Salihaylmz
Salihaylmz

20783

Ben acana mamaya takviye gerek görmüyorum çünkü zaten içeriği baya iyi
Taurini yüksek desteğe ihtiyacı yoj

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 889 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80971 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR