Merhaba;
Herkes kullandığı mamayi ankette doldurdun bakalım kimler hangi mamayi neden kullanıyormuş hem bilmeyenlere yardımcı oluruz hemde konuyu tartışırız =)
Anketteki mamalardan kimlerin hangi secenege oy verdigini tahmin etcek kadar siteye çökmüş olmam
Acana ile yerimi aldım :)
BARF, kedi ve köpeklerde en uygun beslenme şeklidir. Kediler ve köpekler vahşi doğada çiğ et ve kemikle beslenen etobur hayvanlardır. Köpekler tüm ihtiyaçlarını büyük miktarda et ve kemikle karşılar. Diğer karşılayamadığı vitamin, mineral v.b gibi besin değerleriniyse beslenmesinde az yer kaplayan meyve ve sebzeyle tamamlarlar.
Köpekler sebzeden aldığı ihtiyacı olan besin değerlerini avladığı otobur hayvanların midesini yiyerek tamamlarlar. Köpeklerde tahıl v.b gibi bitkisel besinleri sindirebilecek sindirim enzimi olmadığından bunları çiğ olarak yiyemezler ancak otobur canlıların midesindeki besinlerin sindirimi için gerekli enzimler salgılandığından bitkisel besinlerdeki besin değerlerini kolayca monomerlerine ayrıştırabilmektedirler.
Tüm köpek türleri gri kurtlarla aynı DNA'yı taşımaktadırlar. Köpekler, ataları olan kurtlarla aynı beslenme şekline sahiptirler. Tüm bilimsel standartlar nedeniyle köpekler, evcilleştirilmiş birer kurt olarak da tanımlanabilir.
Köpekler, protein ve yağ gibi temel besin ihtiyaçlarını et ve kemiklerden sağlamaktadırlar. Karbonhidrat ise köpekler için önemli bir rol oynamaz. Çünkü "Karbonhidratlar" yazısında da bahsettiğimiz gibi köpekler beslenmelerinde karbonhidrat olmadan da yaşayabilmektedir. Hücreler için ihtiyaç duyulan karbonhidratı aminoasitlerden sentezleyebilirler.
Barf diyetinin dostlarımıza saymakla bitmeyecek pek çok yararı vardır. Ancak yararları olduğu gibi zararları da olabilir. Barf diyetinde et çiğ olarak verildiği için saklama koşullarına ve alınan yerlere çok dikkat edilmelidir. Barf diyetinde çiğ etten geçebilecek virüsler ve bakteriler olduğu öngörülmekte; veterinerler gibi bazı kesimler tarafından önerilmemektedir.
E-coli, salmonella gibi mikroplar çiğ ette görülebilecek risklerdendir ancak bu mikroplar kuru mamalarda da ortaya çıkabilmektedir. Dolayısıyla titiz ve dikkat edilen bir barf diyetinde bu zararlar en aza indirgenmektedir. Barf diyetinde olduğu gibi kuru mamalarda da bu risk bulunmaktadır.
Barf diyetinde tahıl olmadığı için köpeklerde meydana gelen alerjik reaksiyonlar da en aza indirgenmektedir. İçeriğinde tahıl bulunan mamalara bakacak olursanız %20 - %30 gibi et oranları bulunmaktadır. Etten çok soya, tahıl gibi gereksiz ve köpekler için zararlı ürünler bulunmaktadır. Ayrıca yiyecekler piştiğinde besin değerlerinin de düştüğü bilinmektedir.
Barf diyeti, kuru mamaya göre pahalı olabilir ancak küçük dostunuz için hem lezzet olarak hem de zengin besin değerleri olarak köpeğinize maksimum düzeyde yarar sağlayacak bir beslenme şeklidir. Barf diyetinin kuru mamalardan dolayı oluşan tartar, ağız kokusu gibi problemleri de yok ettiği bilinir.
Barf diyeti; sakatat, löp et, meyve, sebze, yumurta, karkas ve iç organlar gibi besinlerden oluşmaktadır. Miktarı ise köpeğinizin enerjisine göre değişkenlik göstermektedir ancak ortalama olarak köpeklerinizin ağırlığının %2'si olacak şekilde bu oranı öğünlere bölebilirsiniz.
Barf diyetinin nasıl hazırlandığını ise daha sonraki yazılarımda detaylı bir şekilde açıklayacağım. Barf diyetine uygun olarak kuru mama firmaları tahılsız kuru mamaları çıkartmışlardır. Eğer barf ile beslemek hem maddi hem de zaman açısından sıkıntı yaratıyorsa tahılsız kuru mamalar da tavsiye edilebilir.
Bunun neresi terbiyesiz ve aşağılayıcı anlayamadım açıkçası.
Burda olduğumu çıtlatıyorum.d öyle ortaya.d
Tamam o zaman :D
Biraz ekleme yapayım listeye
Instinct
Go
Goody/whiskas/pedigree/bonnie/champion
Pro line
Pro choice
Micho/kucho
Felicia
Naturea
Brit, yaş
Schesir, yaş
Naturea, yaş
Hills, yaş
Instinct, yaş
Gemon, yaş
Chefs choice, yaş
Applaws, yaş
Sapphere, yaş
Animonda, yaş
RC, yaş
Diğer, yaş
Aç bırakıyorum
Hayvanım yok, merakımdan basıyorum
Barf diyeti tabii ki. Ödülü bile kendim yapıyorum. :))
Oğlum için N&D düşük tahıllıya geçiş aşamasındayım. Önceden Brit Care Coco kullanıyordum. Kızım için Royal canin babycat kullanıyorum.RC nin çok iyi bir marka olmadığını biliyorum ama kedinin tahıl ve tavuk alerjisi yoksa yavru kedi mamasının kullanılabileceğini düşünüyorum. Kimyasal koruyucular ile korunuyor ama bu koruyucular uzun vadede kullanılırsa zararlı diye biliyorum.
Zaten ben geçiçi bir süre için kullanacağım
ayselkuss
''N&D" düşük tahıllı morina balıklı mamayı daha önce kullanmıştım ve alerji yapmamıştı diye hatırlıyorum. Bana kalsa hipoalerjenik mama kullanmaya devam ederdim ama 3 farklı Brit Care çeşidini de iştahlı yemedi. Bende tekrar N&D düşük tahıllı morina balıklı mamaya geçmeye karar verdim.
Kedinizin tam olarak neye alerjisi olduğunu biliyorsanız ve bunların içinde N&D düşük tahıllı mamada olanlar yer almıyorsa alerji yapacağını sanmıyorum.
Birde Brit care Lilly den memnun değil misiniz acaba?
Barf diyeti nedir?
Ne.d
Oğlum acanayi severek yese de protein seviyesi maalesef ona gore degildi çok kasiniyordu britcare geyik etli alıyorum cok cok memnunum deli gibi yiyor hemde denemediğimiz mama kalmadı en iyisi bu
Orijen hic almadım Nd aldim hic sindiremedi komple kustu proplan sevmedi zorla yedirdim acanayi seviyordu ama o kadar kasiniyordu ki suratıni parcalamisti hills ile karistirip bitirdim koca mamayi hills daha iyi geldi ama britcare geyikliyi çok seviyor birde secici irklara bile verince yiyor ben cok memnunum
AYNEN
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor