Kefir, Yoğurt

Marslipati
Marslipati

13398 Puan

Herkese merhaba sürekli görüyorum da Bursa herkes kefir veriyor kedisine bende denemek istiyorum fakat hangi kefiri alacağım yada marketlerde fln satilanlardan mi ve hangi marka alıyorsunuz merak ettim açıkçası :) birde ev yogurdumu vermemiz gerekiyor market yoğurdu da oluyor mu

24 CEVAP

Marslipati
Marslipati

13398

Evet doğru söylüyorsunuz aslında ama yinede ev yapımı bir tık daha sağlıklı

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Yoğurt, şekersiz ev yoğurtlarından olmalı.


Kefir de, şekersiz meyvesiz laktozsuz sade kefir olmalı. Tam marka bilmiyorum.

koalandalago
koalandalago

13193

Kefir olarak biz Altinkilic laktozsuz kefir kullaniyoruz, memnunuz :) Kefirin de ev yapimi hali daha iyi olacaktir tabii ama bu da bir alternatif.

Poncimin
Poncimin

116364

• Kefir markası olarak İçim alıyorum. Bazı kefir markaları kolaylık olması açısından kefir kültürü ekliyor. Oysa asıl faydalı özelliği mayasından da gelir. Ev yapımı kefirler maya ile yapılıyor. İçim kefirde ise hem maya hem kültür var. Bu güzel bir şey. Ayrıca şeker ilavesi içermiyor. Bu da artısı. Ekstra olarak kefir prebiyotiklerinin yanında ilave mikroorganizmalar(bifidobacterium, lactobacillus acidophilus) da var. Bildiğim kadarıyla Sütaş ve eker kefirde ilave mikroorganizmalar yok. Olması güzel bir şey, faydalı bağırsak florasını destekliyor, sindirilemeyen besinlerin rahat sindirilmesine destek oluyor, kabızlık ve ishal gibi şikayetlere iyi geliyor. Son olarak içerisindeki bakterilerin koloni miktarı yani ne kadar yer kapladığı da belirtilmiş. Bazı firmalar belirtmiyor bunu, yanlış hatırlamıyorsam yine Sütaş ve eker kefirde yazmıyordu. Yani işin özeti bence içim sade kefir uygundur. Karbonhidrat ve şeker değeri diğer kefirlere göre de daha düşük. Altınkılıç kefirde olduğu gibi tuz içermiyor, sıfır tuz. Alacaksanız tazeliği bozulmasın diye küçük paketleri var onları tercih edebilirsiniz. Biz öğün aralarına günlük 1-2 kaşık içim kefir ekliyoruz, çok faydalı oluyor. Ayrıca ben de yatarken bir bardak içiyorum, bizlere de faydalı :)


• Bu arada laktozsuz kefir tercih etmenize de gerek yok çünkü laktozu azaltmak için şeker oranını attırıyorlar. İçim laktozsuz kefirde 100 gramında 11.7 gr şeker var. Laktozlu kefirinde ise 100 gramında 2.4 gr şeker var. Kefiri zaten laktoza hassasiyeti olanlar bile tüketebiliyor, laktozsuz tercih etmek daha iyi olur. Zaten içerisinde yok denecek kadar az bir laktoz var. İnternetten alıntı: "Kefir laktozsuz bir süt ürünüdür. Bazı süt ürünlerinin tüketiminden sonra gaz, şişkinlik, bulantı gibi laktoz intoleransı belirtileri yaşanırken; kefir aksine bu şikayetlere iyi geldiği bilinmektedir. Laktoz intoleransı olanlar kefir içebilir. Yararlı bakteriler, yani probiyotikler sayesinde sindirim sistemine iyi gelir."


• Yoğurt markası olarak da evde yapmak tabiki daha iyidir ama her zaman yapamıyoruz biz. Bu yüzden çoğunlukla evde Sütaş yoğurt kullanıyoruz, arada Torku da kullandığımız oluyor. Çok fark etmez ama güvenilir, bilindik markalar olursa iyi olur.

Marslipati
Marslipati

13398

@duman_cat_world teşekkür ederim kefiri bugün alacağım yoğudu yapmayı biliyorum öğrendim ama maya si için market yoğurdu kullansam sorun olmaz dimi

Marslipati
Marslipati

13398

Çok teşekkül ederim içim i denedim kedim de yedi :)

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Yoğurt, ev yoğurdu olmalı. Ama kefir i bilmiyorum. Ben de denemek isterim acikcasi. Benimki yogurdu yemiyor cunku.

Marslipati
Marslipati

13398

Peki ev yoğurdunu nasıl yapmamız gerekiyor şu mayalama şeysini anlayamadım tam sütun içine normal market yoğurdundan koyup mu mayalamam gerekiyor

Lils
Lils

125528

Ben market yoğurdu veriyorum kedime.

Marslipati
Marslipati

13398

Market yoğurdu sağlıksız diyorlardı pek bilmiyorum yanlış da olabilir ama merak ettim açıkçası bende vermek istiyorum kedime :)

Snzlc
Snzlc

17502

yanı market yoğurdu elbette pek sağlıklı değil ama biz bile market yoğurdu yiyoruz zaten. evde yapacağınız yoğurdu şişe sütle yaparsanız da değişen bişey olmayacak. hormonsuz inek bile kalmadı zaten.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Marslipati
Ev yoğurdun nasıl yapılacağını inanın bilmiyorum anneannem yapıyor nefis oluyor. 😋


İnternette yoğurt mayalamakla ilgili videolar var göz atabilirsiniz. ☺️

Kedi_12
Kedi_12

184

Sade kefir

Pamuk12390
Pamuk12390

4232

Sade laktozsuz şekersiz kefir olmalı . Bulabilirseniz keçi kefiri alın kediler için en iyisi o ( migrosda var diye biliyorum )

Pamuk12390
Pamuk12390

4232

Sade laktozsuz şekersiz kefir olmalı . Bulabilirseniz keçi kefiri alın kediler için en iyisi o ( migrosda var diye biliyorum )

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 881 Görüntüleme
  • 24 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR