Nd Mama İçeriği Değişti Mi

mercimekcat
mercimekcat

283 Puan

1 aydır nd ocean kitten kullanıyoruz bugün petlebiden aldığım aynı mamanın tanelerinin daha büyük olduğunu fark ettim sizin de başınıza böyle bir durum gelmiş miydi merak ettim 😔 sizce bir sıkıntı var mı verebilir miyim kedime 🤒( sağdaki yeni soldaki önceki paketten)


17 CEVAP

sforselin
sforselin

119776

Petlebi gibi bi sitede orijinallik sıkıntısı yaşayacağınızı zannetmiyorum ama şuradan Farmina'yla iletişime geçebilirsiniz. Çok çabuk dönüş yapıyorlar.
Tabii bence böyle küçük farkların olabileceğini, gayet normal olduğunu söyleyecekler. Ara ara farklı markaların mamaları için benzer sorular açıldığını da çok gördüm.
Nd'nin içerik değişimiyle alakalı Farmina, öyle bir şey olmadığı Türkiye'ye 10 yıldır aynı yerde üretilen mamaların gönderildiğini söyledikleri bir açıklama yaptı. İçerik listesindeki değişiklik muhtemelen yasal durumlardan dolayı yapılan bir isim değişikliği sadece. Çünkü içerik değişimi gibi bir durumda muhtemelen bunu ilan etmeleri, mamaların ismini ya da ne bileyim paketlerini değiştirmeleri vs gerekirdi. Bu içerik listelerindeki et, et ürünleri isimlerinin de belli şartları var. Örnek vermek için atıyorum, et ürünlerinin içinde %1'den fazla arjinin olamaz gibi bir kurala uyulmadığı için böyle bir şey yapılmış olabilir ya da sadece Türkçe adı değiştiği için Türkiye'deki bir yasa değişikliği yüzünden olabilir. Tabii benim varsayımlarım yerine Farmina'dan direkt olarak yanıt almak çok daha mantıklı.

End_19
End_19

113832

Sanırım barkod oluyordu nd nin paketinin üzerinde ordan bi sorgulayın isterseniz.
Bi de nd de malesef oluyor diye biliyorum, nd adı altında satılan ürünlerin bazıları orjinal çıkmıyordu bir dönem

Mamanın orijinalliği kadar ne koşullarda muhafaza edildiği depo ortamı da önemli dip not olarak geçeyim.

septikbaykus
septikbaykus

17255

Fabrika değişti. İçerik vs de değişti

Sanırım değişiklik oldu, benim 20 gün önce aldığım n&d kitten tavuklu narlının da taneleri daha büyük, T rendyol'dan güvendiğim bir satıcıdan almıştım. Önce bozuk olduğunu düşündüm ama sanırım yeni paketlerde bu durumla karşılaşılıyormuş. 20 gündür bir sorun olmadı kedimde ama ben de kuşkuya düştüm, sorunsuz bir mamaydı benim için ama bu içerik değişme ihtimali can sıkıcı.

mercimekcat
mercimekcat

283

@KaraKediAnnesi @End_19 en güvendiğim markalardan biriydi çok üzüldüm umarım ki yavrularımızda bir sıkıntı olmaz 😔

FfUuRrKkAaNn
FfUuRrKkAaNn

9280

evet nd fabrikası el değiştirdi ve içerkler değişti maalesef artık eskisi kadar güvenilir değil ayrıca şikayet oranı çok fazla arttı

End_19
End_19

113832

@mercimekcat güvenilir yerlerden alırsanız orjinallik konusunda sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. Ama içeriği değiştiği için sıkıntı çıkar mı bilrmedim

sforselin
sforselin

119776

Türkiye'ye üretimi Sırbistan'da yapılan mamalar geldiği için İtalya'daki değişimden etkileneceklerini zannetmiyorum.

ND ocean kitten testerı denemiştim, taneleri küçüktü ve farmina.eshop'tan gönderildi. Ama siz elinizdeki ürünün lot numarasını firmaya sorarak orijinalliğini teyit etin bence ben olsam öyle yapardım.

diablerose
diablerose

119757

bisi dicem kimse alinmasin. surekli deniyor ki proplan fiyatini haketmiyor. gecen 12 kiloluk aldim. nd nin 10 kilolugundan yola cikarak hesap yaptim. 450 Tl kârdayim. fiyatini her turlu karsiliyor proplan. nd daha iyi olabilir ama zaten nerdeyse iki katı fiyatina. ve iki kat daha iyi degil bence

Lils
Lils

125528

@diablerose nd 10kg düşük tahıllı tavuklu mamasını 520 liraya var şu an. Pro planla aynı fiyat oluyor aslında.

simbakedi
simbakedi

136202

değişen içerik taze et yerine kuru et kullanılması. ben de 1.5-2 ay önce aldım tavuklu narlı kittenı nd ocean kittenla aynı fiyattı. proplanla içerik olarak çok farkı var. memnuniyet ya da memnuniyetsizlik olarak karşılaştırılamaz çünkü proplanda da o kadar şikayet var. kediye iyi geliyorsa nd devam edilmeli gelmiyorsa hangi marka olursa olsun değiştirilmeli zaten. ama mamanın orijinalliğini sorgulayın. benim oceanla tavuklu aynı boydaydı ayırt edilmiyordu.

diablerose
diablerose

119757

@Lils haklisin. tahilsizla kiyaslamisim. dun 570e aldim 12 kilo proplani. cok uygunuma geldi.
NDnin istikrarsizliklari cok guven zedeliyor ama bence.

mercimekcat
mercimekcat

283

@End_19 mama siparişimi hep petlebiden yapıyorum güvenilirdir sanırım daha önce hiç böyle birşey yaşamamıştım çünkü

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1860 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR