Kedi Üreticileri

Ozgcrn
Ozgcrn

20347 Puan

Merhaba hayvan severler. Zamların her yerde kendisini belli etmesiyle malum evcil hayvan fiyatları da arttı. Bu da ne yazık ki üretici sayısını arttırdı. Bunu secereli kedileri satanlar yani Cattery'ler lisanslı bir şekilde yapıyor. WCF kuralları gereği iyi bakmak zorunda kalıyorlar. Gerçi tek uluslararası geçerliliği olan Dünya Kedi Irkları Derneğinden çok şikayetçi olan olsa da artan diğer üreticiler kadar kötü mü bilemem. Bilen bilir kediler çok kötü şartlarda çiftleştiriliyor. Bir ara araştırma yaptığımda gerçekten 0 hijyen içerisinde yaşatıldığınu gördüm. Ortam inanılmaz pis ve sırf para alabilmek için o ortamda o kadar kediyi besleyenler gördüm. Alıcı gibi arayıp görüştüklerim de oldu. Bunlardan çok azı lisanslı yapıyordu. Özellikle sordum. Bunları tespit ettiğimizde şikayet etsek hayvanları kurtarabilir miyiz? Üreticinin elinden kurtarılıp bir gönüllü avukatımızın eseri olan sözleşmeyi imzalamaları karşılığında sahiplendirilen daha doğrusu kurtarılan canlar oldu. ( ben de kedimi kendisinin bakımlarını işinden dolayı yapamayan hatta evde sürekli tek başına kaldığı için sürekli ağladığı bir yerden sahiplendim sahibi durumun farkında olup kıyamadığı için vermişti alır almaz kısırlaştırdık merak etmeyin)
Eğer şikayet ettiğimizde canları kurtarabileceksek bir gönüllülük akımı başlatıp bölgemizdekileri ifşalayabilir miyiz?

16 CEVAP

MMiamu01
MMiamu01

9719

Ben 3kedimi de sokaktan sahiplendim biri erime hastalığına yakalanmıştı biri herpes viruse diğeri ise çok küçüktü ve arabaların yoğun olduğu bir caddedeydi bence evinde kedisi/köpeği olsun isteyen biri yardıma muhtaç olanları sahiplenmeli cins kedileri seviyorum çünkü onların hiç bir suçu yok çok masumlar ama ısrarla cins olsun diyen insanları anlamıyorum bir araba mı alıyorsun yoksa bir can mı evlat ediniyorsun bazen hepimiz görüyoruzdur Instagram da kedi sayfalarında scottish veya british yazanlar var onlara bişey demiyor ama bazıları *** tarzı şeyler yazıyor sanki üretim no su bu insanları anlayamıyorum

Ozgcrn
Ozgcrn

20347

Kesinlikle haklısınız. Biz de bu zamana kadar hep yardıma muhtaç olan hasta veya tramvalı kedi sahiplendik. Gördüğüm anda gözlerine aşık olduğum için oğlumu aldım yoksa ne ırk ne yaş ne cinsiyeti fark etmiyor can candır. Cins kedi aldıktan sonra yakınların söylediklerini duyunca araştırma yapma gereksinimi duydum. Kısırlaştırdığımız için bizi kınayan caniler de oldu, iletişimi kestim o ayrı. Gerçekten iyi de bakılsa bu masum canların sırf para için kullanılmasına gönlüm el vermiyor. Neler neler gördüm bilemezsiniz. Borcu olduğu için kedisini satan var. İnsanın vicdanı kaldırmıyor.

theyusra
theyusra

16477

lisansı olmayıp evinde kedi üretenlere, evindeki kedisini doğurtanlara öyle ayar oluyorum ki.. lisansı olanlara ve bu işi gerçekten önemseyenlere ise lafım yok çünkü bana göre her ırk korunmalı, bu kişiden kişiye göre de değişebilir tabi. ama özellikle hasta olan ırklar niye bu kadar ünlü bilmiyorum, safkan olmasına rağmen çok sağlıklı ırklarda var ama insanlar sanki özellikle rahatsızları seçiyormuş gibi. yani madem aldın gözün gibi bakacaksın ona ne demek çiftleştirmek üretmek bilmem ne, tamamen saçmalık ve bencillik. ha bu arada evet evindeki kediyi satmak kanunen suç diye biliyorum.

MMiamu01
MMiamu01

9719

Yazamadım bi türlü ya N 1 1 tarzı 😅

Merve7
Merve7

2435

Kimse satın almazsa üreticiler ve kedisini sürekli çiftleştirip üstünden ticaret yapan insanlar fırsat bulamaz kötü yaşam sartlari olmaz bu yüzden satın alma sahiplenn🙌

MMiamu01
MMiamu01

9719

**** tarzı *

Ozgcrn
Ozgcrn

20347

Bizler değil de kediler mağdur oluyor bence

Lils
Lils

125528

@mia_elsaa yaptığınız şeye üretim deniyor. Yavruları sevmeniz bir şeyi değiştirmez.

diablerose
diablerose

119757

simdi bi takim paragoz insanlar var. bunlar kendileri de bilior ne bok olduklarini. hani bu evdeki kedisini ciftlestirip yavrulari satmadigi icin hayvansever gecinen ve yanlis bisi yapmadigini dusunen gerzekler var ya hani. torun sevdalısı cahiller. onlar daha beter. daha bir tanesine bile rastlamadim "ettim bi cahillik" diyen

Anonymus998421
Anonymus998421

100041

Sizin bahsettiğiniz gibi pislik içinde leş gibi yerlerde kedi üretimi yapılan yerde mutlaka bir hastalık vardır.Zaten üretime tamamen karşıyım ama illa alınacaksa lisanslı olmalı ve nedir ne değildir iyice araştırılmalı.Aksi takdirde mağdur bizler oluyoruz.

Lunaveelmas
Lunaveelmas

114190

satın alma sahiplen...*

Ekinay
Ekinay

2525

@mia_elsaa Çok sevseydiniz kısırlaştırıp ömrünü uzatırdınız kedinizin her doğumda ömründen çalmazdınız. Kedinizi damızlık yapmışsınız. Kedi ticareti yapıyorsunuz bunun farkına varın bence. Ve Başka bir soruda mama bağışı istiyorsunuz. Pes diyorum.

Palyaco
Palyaco

218519

Cins kediler arkadaşınızdan yada bedava verenlerden alın ben arkadaşımdan almıştım iyi bakan arıyordu bende alıp bakıyorum 9 ay oldu

Mia_elsaa
Mia_elsaa

2242

Bunu kanunlara uygun yaptıkları sürece yasak değil

Ozgcrn
Ozgcrn

20347

Ücretli ya da ücretsiz cins ya da cins değil kedilerin yavrulatılmasına karşıyım. Bunun bence herhangi bir bahanesi ya da gerekçesi olamaz. Eğer kedinin sağlığı izin vermiyorsa tedavi olana kadar kısırlaştırılamamasını anlarım. Ama zaten kısırlaştırılmaya dayanamayacak bir hayvanın hamileliğe dayanabileceğini düşünmüyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1074 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81452 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR