Nereye Şikayet Edebilirim?

AdaCoco
AdaCoco

14912 Puan

Oturduğum apartmanın en alt katında bir adam var. Bir sürü kedisi var. Hiç birini kısırlaştırmıyor. Kısacası üretim çiftliğinden hiç bir farkı yok. Yavruları ne yaptığını da bilmiyorum. Üstelik o kadar kedi arasında kediler kavgalarda yaralanıyor. Hatta bir kedi gözünü kaybetti. Demin eve gelirken kapının önünde çiftleşen kediler gördüm. Çok yazık gerçekten çok yazık. Sonrasında o kadar kedi arasında yavrular ölüyor. Yaşayanların da başına bir şey geliyor en sonunda. Bunu görmem bardağı taşıran son damla oldu. Nereye şikayet edebilirim bu adamı?

27 CEVAP

Mia_elsaa
Mia_elsaa

2242

Merhaba hepminal uygulamasi üzerinden şikayet edebilirsiniz gidip orayi ziyaret ediyorlar ve kötü durumdalarsa ellerinden aliyorlar haytaba da şikayet edebilirsiniz

Anonymus998421
Anonymus998421

100041

Haydi polisine şikayet edebilirsin.

Sokak kedilerine mi bakıyor anlamadım tam. Kısırlaştırmayla ilgili bilgisi olmayabilir öyle bir durumsa. Bilse bile durumu olmayabilir. Bazı belediyeler kısırlaştırıp yerine tekrar bırakıyor ilgilenen biri olursa. Ananemler de bir sürü sokak hayvanına bakıyor. Belediyeyi arıyorlar geliyor kedileri kısırlaştırıp geri bırakıyolar. Ama ilgilenmek lazım böyle bir durumsa bence adama yardımcı olabilirsiniz

Lils
Lils

125528

Kediler sokakta da yaşasa bu kavgalar vs. olacak. En azından mama veren ve yuva olan biri var engellemeyin bence. O hayvanları alsalar bile nereye bırakacaklar kim bilir. Hem kanun dışı bir şey olduğunu sanmıyorum bunun. Ortam çok kötü değilse.

Lils
Lils

125528

@Mervenuryeleli kısırlaşmalarına aşırı taraftar değilim ben de ama gerekiyor. Babaannemin yaşadığı semtte düzenli olarak her gün besleme yapan bir kişi var. Yazlık bir semt olduğu için onun dışında mama veren bakan kişilerde oluyor. Bakan kişi aynı zamanda 1 kere doğum yaptıktan (özellikle dikkat mi ediyor öyle mi denk geliyor bilmiyorum) sonra kısırlaştırıyor genelde. Hala kısır olmayanlarda var. Hem kediler huzurlu yaşıyor hem de az sayıda yavru oluyor. Çoğu yavru ortadan kayboluyor bu arada böyle bir semtte bile. Kim bilir ne geliyor başlarına? Ayrıca daha şehirleşmiş semtlerde bu imkanda yok. Çoğu yavru ölüyor anne boşu boşuna 2 ay hamile oluyor. Ona da bu yük çünkü. Sizin kediniz dişi kısırlaştırmayıp hayatı boyunca yılda 3-4 kere doğurup her seferinde ortalama 3-4 yavru olmasına imkanınız var mı? Yılda 12 yavru 7 yıl boyunca hamile kalsa 84 yavru. Her yavrunun da 84 yavrusu ve onlarında 84 yavrusu olacak bakabilecek misiniz? Şartlar iyi durumdaysa 1 kere anne olmaları bana daha mantıklı geliyor ama sadece vicdanım böyle huzur buluyor. Bilimsel olarak (ve gördüğümüz üzere) annelik hisleri 2-3 ay sürüyor. Sonra o yavruyla bile çiftleşebiliyorlar. Yavruların ölmediği herkesin hayvan beslediği bir semtteyseniz kısırlaştırmayabilirsiniz. Bu zorunlu bir şey değil ama yardıma ihtiyacı olan bir sürü can var. Daha birkaç gün önce bir kedinin cesedi bulundu İstanbul'da. Kafası ve patileri kesilmiş ve farklı noktalara bırakılmış.

AdaCoco
AdaCoco

14912

Bu arada anlayacağınız üzre çok sinirliyim (özür dilerim) fakat adamı bir an önce şikayet etmek istiyorum.

6_zeytin
6_zeytin

16370

Kaçak üretim olarak haydi üzerinden şikayet edin

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Nereden şikayet edebileceğiniz hakkında bir fikrim yok.


Gerçekten yazık günah demek istedim o yüzden bu yorumu yazıyorum...


Ayrıca ustte dursun diye ;)

Zeytinbey
Zeytinbey

11863

belki kısırlastıracak maddi gücü yoktur. sıkayet etmeden önce adamla konusmanızı ve yardımcı olabileceginiz bir durum olup olmadığını sormanızı tavsiye ederim. kedileri o ortamdan aldırdığınızda nereye gideceklerini biliyor musunuz büyük ihtimal barınağa gidecekler. barınaklar sandığınız kadar güzel bir yer değil. insanlar barınaklardan kedileri kurtarmaya calısıyor. sikayet etmeniz mantıklı gelmedi bana. sahiplendirebilecekseniz sahiplendirin yoksa sikayet falan bence hoş bir davranış degil. tabi bu dediklerim masum bir sekilde sokak hayvanlarına bakıyorsa gecerli. ticaretini falan yapıyorsa siz haklısınız tabii.

Palyaco
Palyaco

218519

Bulundunuz bölgenin belediye bölümüne şikayet edebilirsiniz

AdaCoco
AdaCoco

14912

@Lils Fakat kedilere bakmıyor ki. Açlar. Tavuk haşlıyor bazı günler sanırım. Hatta bir kere tavuk haşlarken tavuğu bırakıp gitmiş evden. Apartman yanıyordu neredeyse. Ben onun kedilerine mama verdiğimde çok aç oluyorlardı. Ve bu kavgalar çiftleşmek için çoğu bu arada. Bakıyorsa kısırlaştırması gerekiyor o kadar kediye. Ve en azından sokakta sığınacak kuytu bir köşe oluyor. Kediler adamın evinde doğum yaptığı için diğer kediler öldürebiliyor yavruları. Adamın niyetini bilmiyorum, ticaretini mi yapıyor vs. fakat konuşmaya çalışmak iyi bir fikir.

AdaCoco
AdaCoco

14912

@Zeytinbey Belediyede de kısırlaştırabilir. Ayrıca yaşadığım bölgede emlakçısı var bu nedenle adamın durumu olduğunu düşünüyorum. Söylediğiniz gibi adamla konuşmaya çalışacağım, niyetini anlamadan çok zor harekete geçmek.

Zeytinbey
Zeytinbey

11863

Ben de sokaktaki bir çok kediye bakıyorum. Belediye kisirlastirmiyor hiçbir şekilde ne asi yapıyor ne kısırlaştırma inanın o kadar kediyi özel klinikte kısırlaştırmaya gücümün yetmesi için yüksek miktarda maasimin olması gerekir ne yazık ki öğrenciyim. Her gün besleme yapıyorum elimden bu geliyor çünkü. En azından aç dolaşmıyorlar tokluğu biliyorlar. Şimdi beni şikayet etseler benim suçum ne burda? Hayvan besliyor diye sevinmelisiniz bence. Dışardan konuşması öyle kolay ki... Bence ticaret falan da yapmıyordur yine de sorup sorusturabilirsiniz

Zeytinbey
Zeytinbey

11863

Tabiki önce konuşun bize de haber verin olayın aslı neymiş merak ettim

blue_hpood
blue_hpood

128183

haydi olabilir fakat kapının önüne falan salmışsa, sahiplendirin, boxa koyup götürün bence, adam belli ki takmıyor..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1226 Görüntüleme
  • 27 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81476 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR