Otobüs Yolculuğu

Raubeyaz
Raubeyaz

9172 Puan

Öncelikle yeni çıkan kanuna göre kimliği aşısı olan hayvanları taşıma kabının içinde kalma şartı ile otobüste yolcu kabininde taşınması yasak değil. Bunca yıldır yolculuk yaptığım ve akrabam sayılan otobüs şirketinde bir şöför bugün yapacağım yolculukta otobüse binerken kediyi görüp kediyi almıyoruz diye bir şey demeden bağırdı. Bende biz her yıl götürüyoruz dedim. Kedi tüy döküyor diye sert çıkıştı. ( yok ya bu bilgi çok işime yaradı kedi tüy döküyormuş tüh.) annem götürüyoruz diye ısrar edince bagaja koyun rahat rahat gitsin dedi. Bu sıcak hava da bagaj da? Tüm hayvanların bagajda ölüm haberi gelmişken bunu söylemeleri komik geldi. Bende siz geçin bagajda yatın dedim sustu. Yok miyavlarsa bagaja atarım diye tehdit etti. Milletin bebeği ciyak ciyak ağlıyor? O zaman onları da atın bagaja dedim şöför bilet iptal diyip durdu. En sonunda bindik ama korkuyla yolculuk yapıyoruz. Uyku ilacı versek bile çok etkisi olmuyor. Gerçekten devlet artık bir şey yapmalı, bu kanunlar ne için var algılayamıyorlar . Hayvanlar da bir canlı.

8 CEVAP

Raubeyaz
Raubeyaz

9172

Firma sahibine şikayette bulunduk, özür dilediler kafesten çıkarmamak şartıyla bizim yanımızda kalabileceğini söyledi

Keske hayvanlarimizla yolculuk yapacagimiz otobus olsa😏

simbakedi
simbakedi

136205

yolculukta yaninizda tasimaniz yasak hakkiniz bunun kanunu var. ama iste firmalar baskalarindan sikayet gelmesin vs diye buna uymuyorlar. o kanunu bulup sikayet edeceginizi soyleyin. ama sanirim o kanuna gore yaninizda uyutmaniz gerekiyor diye biliyorum gecen gun biri yazmisti buraya.

blue_hpood
blue_hpood

128183

ben rizeden samsuna yolculuk yapmak için otogara gittim, bilet ayırtmaya. özellikle söyledim kedim var diye. bileti kesen adam covidden dolayı alınmıyor dedi. şoförlere sordum, asla olmaz, kimse kabul etmez, öyle bir şey yok, bagajda gelse gelir vs.. abicim yasa var diyorum, hiçbiri dinlemedi. aradım ulusoy’u, şartları açıkladı ve alabilirsiniz dedi. şaka gibi bir ülke.

Ozgvl
Ozgvl

4591

Gerçekten vicdan yoksunları çok bu dünyada. Anlamıyorum bu insanları. Daha önce kuzenimin de başına gelmişti. Yolculukta. Bagaja bir köpek koyulduğunu görünce. Yanımda durabilir demiş. Ve köpek uyuyor zaten uyutulmuş. Şoför de kabul etmiş belli bir yol gidince yolculardan bir adam huysuzluk yapmaya başlamış. Şoförü de şikayet ederim diye tehdit edince şoför el mecbur geri koymuş bagaja. Hayır anlamıyorum. Uyuyan bir köpeğin sana ne zararı olabilir. Bu olay olalı baya olmuştu o zaman böyle bir kanun var mıydı bilmiyorum. Ama böylelerini tıkacaksın bagaja.

Raubeyaz
Raubeyaz

9172

Firma sahibine şikayette bulunduk, özür dilediler kafesten çıkarmamak şartıyla bizim yanımızda kalabileceğini söyledi

Arzuarslan
Arzuarslan

2335

Ne kadar üzücü bir şey ya. Çocuğumuz diye sevdiğimiz canlıları otobüse bindirmek için birileriyle münakaşaya girmek gerçekten kulağa ne kadar garip geliyor.

elsathedog
elsathedog

1802

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/01/20200110-2.htm direkt olarak madde 5 i sorun yaratan şahsa gösterip gerektiği takdirde de polisi arayacağınızı söyleyebilirsiniz ayrıca ilgili firmaya şikayette bulunun lütfen almıyorum, etmiyorum, sesi çıkarsa bagaja alırım deme hakları yok yalnızca bileti almadan önce evcil hayvan ile seyahat edeceğinizi bildirin sorumluluğun sizden çıkması adına benim de bizzat başıma geldi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 438 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80321 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR