Mama Seçimi (Köpek)

End_19
End_19

113832 Puan

Maltese kızım var çok iştahsız proplan, nd ve brit care kullandık hiç birini iştahla yemedi malesef. Şuan brit care tahılsız serisini kullanıyoruz ben çok memnunum ama yedirmek için uğraşmaktan sıkıldım.
Görselde ki Royal canin mamasının yorumları iyi ve genelde iştahsız olanların bile yediği yazıyor. Ben içeriğinide attım bi bakar mısınız? Ben içeriğini çok beğenmiyorum ama içeriği iyi olan mamalarıda yemedi malesef.
Bide kızım alerjik cinsi gereği, bu mamanın içeriğin de kümes hayvanları var diyor. Bu da kafamı karıştırıyor.
Bu mamayı kullansam sıkıntı olur mu yardımcı olur musunuz?


31 CEVAP

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

İçerik hiç güzel değil. Bozita veya Acana deneyebilirsiniz.

simbakedi
simbakedi

136205

manyak kopek hahahaha. bozita cok bilinmiyor ama benim icin en guvenilir markadir. kendi kedimde de kullandim cok memnun kaldim. kopek icin deneyebilirsiniz. yine tahilli olur belki ama en azindan icinde et proteini degil de gercek et olur

blue_hpood
blue_hpood

128183

köpeğinizi aç bırakmalısınız. köpekler yemek seçmezler, doğadayken ne bulurlarsa onu yerler. her öğünde önüne koyup kapıyı kapatıp mamayla yalnız bırakın. 20 dakika içerisinde önünden alın ve bir sonraki öğüne kadar hiçbir şey vermeyin. tekrar tekrar yaparsanız yiyecektir. royal canin’dense n&d tavsiye ederim. ayrıca bir süre sonra rc’yi de yemeyeceğine emin olabilirsiniz.

simbakedi
simbakedi

136205

icerik olarak hic guzel degil bence. misir ve pirinc et proteininden once geliyor miktar olarak. ama iyi icerikleri de kopeginiz yemediyse yapacak cok bir seyiniz yok gibi. ac kalmasindan daha iyidir belki yas mamayla vs destekleyebilirsiniz. kedi olsa bozita onerirdim ama kopek mamalari icin bilgim yok bakabilirsiniz isterseniz yine.

End_19
End_19

113832

Malesef uzun zamandır direniyoruz iyi mama yedirmek için ama yemiyor. Resmen ölmeyecek kadar yiyor mamasını sonrada yerde ne bulsa onu yemeye çalışıyor. O yüzden bizde ne yapacağımızı şaşırdık.
Üzerine birşeyler de ekledik ama onları yiyor yine mamayı yemeden bırakıyor

sultansbutler
sultansbutler

12552

bozita içerik olarak güzel. arkadaşımın kuru mamayı ağzına sürmeyen köpeği bile yedi. abur cubur, ev yemeği, sosis, pişmiş et, çiğ kemik yiyen bir köpekti yani. bir deneyin bozitayı ama hâlâ yemiyorsa açlıktan öldürecek halimiz yok hayvanı mecbur düşük etli mamalara yöneleceksiniz. ayrıca kuru mamaya yaş mama, kemik suyu, haşlanmış meyve ve sebzeler, kabak püresi, kefir gibi yiyicekleri bir katın tabağına belki öyle yer. ya da kuru mamayı püre haline getirmek işe yarayabilir. mesela çok sevdiği, yediği bir yaş mama vardır. 4/5 yaş 1/5 kuru karıştırır üstüne de biraz kemik suyu ekler öyle püresini verirsiniz. zamanla da yaş mamayı azaltarak kurunun tadına alıştırıp en son püre haline getirmeden verirsiniz. umarım bir yöntem bulursunuz. kolay gelsin.

End_19
End_19

113832

Bozitayı çok bilmiyorum doğrusu eğer dediğiniz gibi iştahla yiyorsa onu bi inceleyebilirim.
Malesef ekleme yapmak bizim kızda olmadı o şekilde de pek yemedi ve heryerini mamaya bulaştırıyor sıvı ekleyince. Yaşayıp tükürüyor çünkü sıpa 😊

theyusra
theyusra

16477

royal canin köpekler için kötü bir mama değil, pro plan/royal canin/hill's in köpekler üzerindeki yararları kanıtlanmış bir şey. binlerce insan (veterinerler, onlarca yıllık geçmişi olan üreticiler, köpeklerini show için yetiştirenler başta olmak üzere) yıllardır köpekleri için bu 3 markadan birini kullanıyor köpeklerin hepsi de taş gibi. o yüzden denemeniz gerektiğini düşünüyorum, köpeğiniz de severse sorun kalmamış demektir. eğer hala içiniz rahat etmiyorsa mamanın üstüne kemik suyu, kurutulmuş et ve et ürünleri, meyveler veya yoğurt gibi şeyler ekleyerek beslenmesini destekleyebilirsiniz.

End_19
End_19

113832

@simbakedi bozitayı kedi sahiplerinden sık sık duyuyorum yani okuyorum gruplarda. Kullanan çok kişi var sanırım

End_19
End_19

113832

@theyusra haklı olabilirsiniz ama brnim kızım kosa süreli propalan kullanımı(2-3 hafta) dışında hiç tahıllı mama kullanmadı. Birde tavuk alerjen olabilir mi acaba diyede çekiniyorum

End_19
End_19

113832

Üstüne yoğurt vs ekleme işini denedim işe yaramadı malesef 😔

blue_hpood
blue_hpood

128183

ve kka’yı izleyin lütfen.

End_19
End_19

113832

@simbakedi teşekkür ederim 🙏🏻

End_19
End_19

113832

@irmtnc3 balık yağı kullanıyoruz ama üzerine sıkınca da yemedi malesef hatta probiyotikte işe yaramadı

End_19
End_19

113832

@blue_hpood nd kullandık daha önce ama malesef tüy dökümü, kaka ve göz akıntısı sıkıntımız oldu bırakmak zorunda kaldık. Bizim kıza yaramadı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1434 Görüntüleme
  • 31 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80321 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR