Yavru Kedi Cinsi

Renklipati
Renklipati

140193 Puan

Arkadaşlar bugün sokakta beklediğim kediler in arasına bırakmış lar bahçeye getirdim açlıktan ölüyor du çok küçük her yere ilan verdim bu kedi cins kedimi öyleyse hemen alıcı çıkar diye düşünüyorum,eve alamıyorum kedim yavruyu rahat bırakmaz umarım biran önce iyi yuva bulunur


22 CEVAP

ailur0phile
ailur0phile

1709

Cins değildir büyük ihtimal. Gri tekir kedidir ama gri olduğu için hemen yuva bulur kesinlikle bir ilan açın derim

blue_hpood
blue_hpood

128941

mavi rus değil, mavi rus çok nadirdir, öyle sokak başı bulunacak bir kedi değil. suratından tam anlayamadım ama tekir veya biritish, ikisinin kırması da olabilir.

Mavi rus kedisinin turuncu göz rengi olmaz. Mavi ruslar yem yeşil yeşim, zümrüt gözlere sahiptir. Hafiften mavi ya da sarıya çalan renkte de olabilse de onda da gözlerinin çevresinde yeşil halka görülür. Ve sarı göz gösteri kedilerinde kusur olarak görülür bu yüzden sarı gözlü mavi rus kedisi üretilmez. Bu Bu kedi gri tekir.


Her ince yapılı gri kedi mavi rus değildir.

Lunaveelmas
Lunaveelmas

114190

Mavi rus benimkinin aynısı bende sokakta bulmuştum şu sıralar yaygın sanırım normalde türkiyede nadir kedi cinsi

Lunaveelmas
Lunaveelmas

114190

Çok tatlıııı 😻

Anonymus998421
Anonymus998421

100041

Sanırım russian blue cinsi.Zaten gri olan kediye hemen atlarlar cins önemli değil.Fakat gri sokak kedileri de oluyor diye biliyorum belki bu kırma olabilir.Vereceğiniz kişiyi seçerken çok dikkatli olmalısınız kötü niyetlilerin eline düşmesin yavrucak.

Renklipati
Renklipati

140193

Akşam da kuru mamayı ıslattım biraz öyle yedi ilk bulduğum zaman açlıktan ölüyor du.. çok fena küçük olmasına rağmen diğer kedilere kafa tutuyor :))

Gerçek mavi Rus kediler aslında bayağı nadir bulunur ve çok pahalıdır. Avrupa’da bulunan iyi bir kedi evindeki mavi rus kedinin yalnızca rezervasyon ücreti ortalama 1000 avro civarındadır. ABD’deki mavi Rus yavrularının ortalama maliyeti 500 dolar civarlarında.


Bu fiyatlara alınan kedilerin terk edilmesi pek mümkün olmadığı için "mavi Rus" denilen kedilerin çoğu aslında yalnızca melez/kırma kedilerdir. Mavi rus kedisi standartlarını kaybetmemesi, değersizleşmemesi ve çok üretilmesi için çoğalmalarını engellemek yetiştirici olmayanların piyasayı mavi Rus yavrularıyla doldurmasının önüne geçmek için, evcil hayvan niteliğindeki (şov niteliğinde olmayan yani) mavi rus kedilerin tümü kısırlaştırılmış olarak satılır. Öyle sokakta filan mavi rus bulamazsınız. Türkiyede gerçekten mavi rus satan olduğunu sanmıyorum. Ve bu kedileri gözleri ile ünlüdür, yeşil göz ırk standartıdır. Adamlar sarı gözlü olan yavruları kusurlu ilan ediyor, hayvan bozukmuş ya da körmüş gibi davranıyorlar.


Türkiyede ki veterinerler ırklar konusunda çokta bilgili değiller sadece Türkiye değil genelde böyle adamların işi hayvanın dışı ile ilgili değil içi ile ilgi. Bu kediye bir veteriner scottish der, biri british der, diğeri mavi rus der...belli bir şeye göre demezler. Irkları bilen Şov kedilerini inceleyenler başka veteriner hekimler başka, ikisi tameme farklı iş dalları.
Gri tekir gibi bir şeydir bu yavru, annesi babası olmasa da babaannesi ya da dedesinde britishlik ya da scottishlik var olabilir. 1.dereceden british, scottish gibi durmuyor çok benzemiyor. Tabi bu dediğim sadece 3 fotoğrafa bağlı varsayım, gen testi olmadan tam bilinemez.

Enesdgn
Enesdgn

2582

vallahi russian blue benziyor mu benziyor tekirse de boşverin, verin ilanı russian blue diye direkt yuva bulunur, yavrucağın şansıymış valla böyle olması hem cins diye iyi de bakarlar

Renklipati
Renklipati

140193

Valla çok üzülüyorum kısırlaştırma işini bu yüzden istiyorum,iki konserve yaş mama yı bir dakika da yedi nasıl aç tı yürümeye dermanı yok inşaAllah herkese haber verdim kesinlikle iyi bir bakana vercem kaç saattir başında bekliyorum diğer kediler dövmesin diye

Jean
Jean

12449

russiam blue cinsi

Jean
Jean

12449

Iki konserve mamayi bir kere de yer yemesine de keske o kadar vermeseydiniz midesini bozacak, parazit, ishal,dikida kan su bu bir suru zarari var

Jean
Jean

12449

Bu esnada mavi rus kedilerinin gozleri sapsari olacak diye bir gercek yok, mavi rus kirmasidir kedi muhtemelen bu durumda da cinsini, bir ebeveyninden alirken burun kulak yapisi vesayire onun russian blue oldugu gosteren yapisini bir ebeveyninden alirken, gozlerini oteki ebeveyninden alabilir. Nereden biliyorum diyecek olursaniz sokakdan gozleri turuncumsu, kahvemsi gri bir kediyi veterinere goturmustum ve bu russian blue dedi, tekir kediyle ciftlesmeden dogmus muhtemelen

Jean
Jean

12449

Pardon duzeltme yapiyorum mavi rus kedilerinin gozleri yemyesil olacak diye bir gercek yok.

EcrinEla
EcrinEla

1944

Buna çok benzeyen bi kedide bizim sokakta var bence british olabilir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1241 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.207 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR