Cins Kediler

AhsenAise
AhsenAise

114776 Puan

Hangi cins olduğu mühim değil ,cins kedilerin bakışlarında ki ' mutsuzluk' dikkatimi çekiyor,sokaktaki kedilerin enerjisi, mutluluğu, onlarda yok
Köpekler de bu farkı gözlemlemedim
Sizin de dikkatinizi çekti mi bu durum ?

61 CEVAP

Unabomberr
Unabomberr

103006

Kusura bakmayın ama yaklaşımınızı bende hoş bulmadım. İnsanlar arasındaki "kendini beğenmiş biri, suratsız o, soğuk nevale, buzdolabı" tarzı önyargıyla yapılan benzetmelere benzemiş. Her insan nasıl farklı farklı mizaca sahipse hayvanlarda öyle. Bunu cins kedi sokak kedisi diye ayıramayız. Kaldı ki burada sürekli sahiplendiği sokak kedisiyle alakalı agresif, saldırıyor türünde soru açanlar var. Bu da sokak hayvanları agresif, piskopat, asi demek değil. Mutlu ortamda yaşayan her canlı mutludur.

aeri-l
aeri-l

112416

Yahu ne alakası var bakışlarındaki mutsuzlukla :) Cins kedilerin satılıp alınmasına karşı olabilirsiniz bu normal ama bu demek değil ki o hayvanların hepsi hasta, acı çekiyor veya mutsuz.. Cins kedim de oldu tekir kedim de geçici, kalıcı yuva olduğum çocuklar oldu halen oluyor. Sözün özü iyi bakım ve sevgiyle sağlıklı olan her hayvan mutludur. Bunun cinsle alakası olduğunu düşünmüyorum.

Jordskott
Jordskott

102582

Cidden bu kadar saçma bir bakış açısı olamaz olmamalı. Cins kediler acıların çocuğu, sokak kedileri enerjik mutlu ha. Verdiğimiz dandik mamalar, yatacak yer arayışları, insanlardan gördükleri itip kakma, hastalandıklarında yaşadıkları çaresizlik hani bir insanevladı görecek veterinerde götürcekte iyi olsun, karda kışta titreyerek yemek sıcak yer aramaları falan cidden ya sokak hayvanlarına hayat cennet cennet. Cins kedi takıntısından nereye doğru saçmalayacağınızı şaşırdınız.

Thesudeaskin
Thesudeaskin

2643

Kedilerin karakter özellikleri vardır. Kedilerin insanlar gibi mutlu veya mutsuz olması yüzlerine yansımaz vücut dillerine yansır. Her kedi enerjik olmak zorunda değil kimileri de miskindir. Sokak kedileri dışlanınca herkes ayağa kalkıyor ama cins kediler dışlanınca sorun yok.

yalkuzak
yalkuzak

13555

merhaba, evimde farklı cinslerde kedi olan biri olarak, bence cinsine bağlı değil ama bakılma şartlarına göre bu mutluluk değişiyor. kendi kedilerim adına hepsi keyifle yatıyor, korktukları pek bir sey yok, huzurlular. mesela geçici olarak eve almak durumunda kaldığım kedinin göbeğini açarak mır mır keyifle yatması evdeki güven ortamından, sevildiğinden (ki bu yüzden tekrar dısarı bırakamayıp sahiplendim), fakat dışarda en azından kendi çevremde bu rahatlıkta kedi görmüyorum hiç. hepsi diken üstünde, arabalardan, insanlardan.. bazı cinsler genetik rahatsızlıklarından ötürü mutsuzdur belki ama sevilen bir kedi kendini belli ediyor. cins kedilerimi satın almadım hatta zoraki sahiplendim hastalıklarından ötürü, ama herhangi bir mutsuzluklarına sahit olmadım. hatta genelde fotoğraflarında gülümser gibi çıkıyorlar. bence bir kediyi rahat hissettirip, sevginizi verdiğinizde her halükarda mutludurlar.

Jordskott
Jordskott

102582

insanların özveriyle baktığı kısırlaştırıp tedavisinden kaçmadığı maddi manevi herşeyini verdiği kedileri siz mutsuz diye yaftalarken sorun yok tabi. Cevap vermemeniz bu bakış açınızla anca mutlu eder beni.

Mehmetneroo
Mehmetneroo

13346

Cins kedi felan diye ayırt etmemelisin bence iyi bir yaşam süren tüm kediler mutludur .

Palyaco
Palyaco

218519

Burda cins kedilere bakış farklı iyi bakim onların mamasi vitamini ve glukozamin kullanımı önemli benim kedim scotish fold babası british shorthair ve eklemleri mükemmel bakim cok cok önemli şu cins kedi takintisindan kurtulun artık

simbakedi
simbakedi

136205

cins kedi takintisi yok, satin alinan kedi takintisi var merak etmeyin :)

Palyaco
Palyaco

218519

Herkes neyi beslemek isterse besler

AhsenAise
AhsenAise

114776

Sevgili arkadaşım @Palyaco
Kedi üretimi yapan bir işletme sahibinin bir kediyi yılda 5 kez ciftlestirdigini ,üzerinden dünya para kazandığı anne kediyi bitmiş halde sokağa attığına şahit oldum,yavruları işyerinin bodrumunda gayri sıhhi şartlarda buyuttugunu gördüm,kaç adet yarı ölü hale gelmiş üretim makinası yapılan anne kediye yuva bulmak için cirpindim bilmiyorsunuz , elbette kim ne isterse besler ama merhamet yoksunu üreticilerden alınmaması kaydıyla

AdaCoco
AdaCoco

14912

Yaklaşımınızı ben de pek hoş bulmadım. Tüm cins kediler öyledir diye bir şey yok.

missAybuke
missAybuke

103788

Mutlu kedi niye çocuğa saldırıp agresiflik yapsın ki @Lils? Safkan bir siyamda mutsuzluk hali yokmuş ya hani. Cins kedilerden mutsuzluk akıyor ya demekki kendi cins kedisini mutlu edememiş ordan yola çıkarak yazdı bunu. Giderek artan afresifliği olan kediyi sahiplendirdi iyi ya gittiği yerde napıyor orda da saldırmıyor mu bu kedi?

simbakedi
simbakedi

136205

arkadas kendini yanlis ifade etmis olabilir ama ben asla burda cins kedilere karsi olan bir sey anlamadim da satin alinan, damizlik hayvanlarin mutsuzlugu olarak algiladim. yorumlardaki herkes de hemfikir zaten bu konuda sorun yokmus :) burda son zamanlarda cogalan “fold sahiplendim” yazan ama aslinda soylemese de satin almis olan kisilerin cogalmasiyla bu basligi actigini dusunuyorum. hatta gecen gun biri “show kalite erkek kedime es” yazmisti :D onlarin patlamasidir bu baslik da ama cins kedilere karsi olan bir sey degil yardima muhtac her kediye herkes yardim etmeli zaten. ayrica cins kediler sanki daha cok bakima muhtacmis gibi bir yorum gordum. cins olmayan kediler de ayni bakima muhtac siz fold sahibiyseniz ve onun sagligi icin neler yapiyorsaniz biz de aynisini yapiyoruz. tek sorun sizin cabalarinizin faydasiz olmasi cunku hastalikli geni olan bir kediye sahipsiniz.

simbakedi
simbakedi

136205

@Palyaco ne alaka benim de sarmanim var google’a yazarsaniz nerdeyse en belalisi oldugunu gorursunyz boyle bir durum yok neden? asil siz cins diye ayristiriyorsunuz hayvanlari. benim kedim daha 1 kere bile tirmalamamisken british kedisi olan arkadasim her gun okula kollari yara bere icinde geliyordu. olayin cinsiyle alakasi olmadigini, her kedinin farkli karakteri oldugunu bilin. sizin cins kedinizle benimkinin farki ne yani niye evde olmasin. daha sacma bir sey duymadim. sokak gormus kediyle damizlik gibi kullanilan kedinin yavrularinin ayri travmalari var. hepsine ilgi ve sevgi gosterilince cok mutlu oluyorlar, evde de yasiyorlar sarayda da bahcede de.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2458 Görüntüleme
  • 61 Cevap
  • 6 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80663 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR