Uygun Mama Önerisi

_SeNa
_SeNa

113983 Puan

Kilosu 20 tl civarı önerebileceğiniz en iyi mama hangisidir?

34 CEVAP

Pikapru
Pikapru

15912

Yahu başka birine sahiplendirin vs ne kadar kolay söyleniyor. Her insanın bütçesi bir değil. Biz de biliyoruz uygun mamaların yeterli gelmediğini ama elimizden gelen bu ve takviye yapıyoruz zaten. Sokakta perişan hâlde yavru bulsak uygun mama vereceğimiz için sahip çıkmayalım mı mantık bu mudur? Niyetiniz iyi olsa da söylerken koşullar göz önünde bulundurulmalı. Neyse sorunuza gelecek olursak golosi, felicia veya prochoise olabilir. Gerçek et bulunmayan mamalarda protein ihtiyacı için yaş mama ve arada kendiniz tavuk, kırmızı et vs verebilirsiniz.

tyguler
tyguler

124312

sahipkendirin demek kolay ama o iş öyle olmuyor. sen kediye baglaniyorsun o sana. zaten tekirse falan yuva bulmak çok zor. hadi yuva buldu diyleim iyi bakacakları ne malum?
bence golosi, brit premium gibi mamaları kullanın evde tavuk balik et falan yapildıginda yağsiz tuzsuz baharatsiz yerinden verebilirsiniz. evde yas mama yapabilirsiniz. sadece kuru mama vermek de iyi degil çünku.

tyguler
tyguler

124312

o fiyatlarda:
golosi
brit premium mamalarina bakabilirsiniz


veya guvenilir bir petshoptan kaliteli açık mama alabilirsiniz.

Pikapru
Pikapru

15912

Hâlâ ucuz mamayı savunuyorlar diyorsunuz olayı çarpıtmayın, ne dediğimiz gayet açık. Biz de kaliteli mamanın daha sağlıklı olduğunu biliyoruz. Ama BÜTÇE YOK. Daha ne diyebilirim bilemiyorum anlamanız için. Onlarca kediye, köpeğe bakıyoruz hepsine nd alsam nasıl yetişeceğim? Tekrar diyorum sizin mantığınızla ben sokaktan perişan haldeki bir canı alamıyorum çünkü ona uygun mama vereceğim. Madem siz sahiplendirin diyorsunuz buyurun siz sahiplenin bizim çocukları da en kaliteli mamalarla besleyin o zaman. Ama nüfus arttıkça sizin de bütçeniz yetmeyecek, diyeceksiniz bu sefer yetişemiyorum. Bu birisi için bir kedi bakarken sarf edilen cümledir başkası için on kedi bakarken. Neden çünkü herkesin sosyoekonomik düzeyi bir değil. Lütfen rica ediyorum yapıcı olalım zaten burada herkes iyi işler yapmaya çalışıyor, yapıcı eleştirilerde bulunsak bir şey söylüyorsak koşulları göz önünde bulundursak keşke. Bu arada size aynı şey denilse sırf kullandığınız mamadan dolayı başkasına sahiplendirin deseler tepkiniz bu benim yavrum kim ne hakla buna karışır dersiniz eminim. Her neyse iyi günler.

Lils
Lils

125528

Mystic, Bonacibo, Prochoice

tyguler
tyguler

124312

ucuz mamalar bir süre ucuzluk sağlıyor sonra hasta ediyor sonra bir süru veteriner parası. veya ucuz mama alip yanjna hasta etmesin diye bir sürü vitamin, uriner destek ürünü, taurin falan almaniz gerekir. o yüzden butcenizi birazcık daha yukseltip güvenilir bir petshop tan açık mama alabilirseniz cok daha iyi olur hem kediniz hem sizin icin.

_SeNa
_SeNa

113983

@Kurta057 Benim de bütçem bu kadar napabilirim. Veteriner masrafları bu kadar olmasa mamaya daha fazla bütçe ayırabilirim ama malesef.

Sofia_juju
Sofia_juju

104122

Bu kadar ucuz mamalar almamanızı öneririm kaliteli olmuyorlar kedinizin hayatını tehlikeye atmayın derim. Paraya kıyıpranmış kaliteli mamalar alın

tyguler
tyguler

124312

golosi 20kg alinca bu civarlarda oluyor ona bakabilirsiniz.

dilanbulent
dilanbulent

17235

Bonacibo kesinlikle. Daha aşağısına da inmeyin.

Phoenix3
Phoenix3

18333

Saçma yorumlara takılıp canınızı sıkmayın lütfen tabi ki her bütçe bir değil ve her ucuz mama hastalığa neden olmuyor :/ Tanıdığım bir kişinin kedisi çok seçici bir kedi ve Whiskas ve Friskies dışında hiçbir mamayı asla yemiyor. Evet önerilen mamalar değiller ama kedi şuan 1.5 yaşında ve tek bir sağlık sorunu dahi yaşamamışlar şimdiye kadar. Yani sırf market mamasyle beslendi diye sürekli hasta olup veterinere gidecek ya da ölecek diye bir şey yok.

simbakedi
simbakedi

136205

bu siteden butcenizi biraz asan bir mama secip milaluna10 koduyla %10 indirim alabilirsiniz. 10-15 kilo aliminda ciddi bir indirime denk geliyor zaten yaptiginizda. ayrica bu butceyle beslediginizde dedikleri gibi tavuk, et, balik, ciger vs haslasaniz en azindan takviye olarak iyi olur. yumurta sarisini da kedim seviyor o da olabilir. butceniz artiginda memnunuz diye devam etmeyin ama mamaya. whiskas ile beslenen kedi daha 1.5 yasinda oldugu icin sorun yasamadi. ilerde %95 sorun yasayacaktir. %5in icinde olup yasamazsa da onun sansidir bu bir kistas degil asla unutmayin. kedinize yas mama almak yerine boyle haslama seyler yapsaniz cok daha iyi olur. kadaptan 5 tllik de alabilirsiniz, marketlerden de, kendiniz yerken biraz ona ayirip yapabilirsiniz

simbakedi
simbakedi

136205

@Pikapru zaten kaliteli mamalarla besleyin diyenleri kimse takmasin cok gereksiz. ona da derler o zaman cig besleme daha saglikli yapamiyosan sahiplendir diye. veteriner masraflarindan kisilmasin istedigi gibi bakilsin kediye, kopege. herkes en kaliteli mamayi almak zorunda degil ama sagligini aksatmamak zorunda. kisi de aksatmadigina gore kimse takilmasin kaliteli mamayla besleyin laflarina. zaten butcesine gore en kalitelisini merak ediyor. ayrica hangi mamayla beslenirse beslensin her zaman daha ustu, daha kalitelisi var. cig besleme gibi. cig beslemeyi yapanin da ama sahiplendirin demek hakki yine yok :D cok endiseleniyorlarsa yardimda bulunsunlar.

Kurta057
Kurta057

11230

Proplan nd advance brit care
Bunlar iyidir

Badem22
Badem22

4546

20 lira çok düşük alsan da kediye hayrı olmaz, üstüne hasta olur 10 katı veteriner masraflarıyla uğraşırsınız.


1,5 kgsu 60 tl olan bonacibo var onu deneyebilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1345 Görüntüleme
  • 34 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80476 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR