Kuşum Önüne Çıkan Her Şeyi Yiyor Ne Yapabilirim

Melisao
Melisao

106494 Puan

Kuşum önüne çıkan her şeyi yiyor ne yapabilirim


20 CEVAP

Warriorsans
Warriorsans

133985

Bizimkisi de öyle biz yemek yerken gelir beraber yeriz ekmek çorba pilav salata her şeyi yemek ister ayrıca peçeteye de ayrı bir ilgisi var gördüğü gibi yemeye çalışır tabi çok zararlı hemen kaldırıyoruz. Bu arada kuşunuz için yulaf ve daldarı vermeyi ihmal etmeyin çok seviyorlar birde Chia tohumunu da çok seviyorlar ayrıca renkli ekmeklerin olduğu yemleri tercih etmeyin ve gaga taşı vitamin vs de ihmal etmeyin

Esra_Pasa
Esra_Pasa

91

*Gaga taşı
*Mürekkep balığı kemigi
*Kuş kumu (Quik yada euroGold gritli kum önerebilirim)
*Dal darı
Lütfen kafesinizden eksik etmeyin.Unutmayın sahiplendiğiniz bir can ve kendi tüketimimiz için nasıl özeniyor isek bu canların bizden hiçbir farkı yok.
***Taze Su her gün değiştirilmiş taze su
Lütfen şebeke suyu vermeyin.Hazır su varsa onu verin yoksa da kaynatılıp soğutulmuş suları suluklarına ekleyin.
sizden tek ricam lütfen yavrunuza daha yaşanılır bir ortam sağlayın.Elinizdeki kafes bir ömür gecirilecek bir kafes değil.Taşıma kafesi olarak kullanıyor onlar.

teddybal
teddybal

123878

Kanatlı uzmanı veterinerimiz bize kuş kumunun zararlı olduğunu ve kafese koyulmaması gerektiğini söylemişti biz de çıkarmıştık, belki daha önce duymamışsınızdır söylemek istedim @Esra_Pasa

teddybal
teddybal

123878

@Esra_Pasa siz nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz da mümkün olamaz diye kesin bir şekilde söylem yapabiliyorsunuz, yoksa siz de mi kanatlı uzmanı bir veteriner hekimsiniz? Öyle ise söyleyin biz de koyalım. Hayır kalitesiz değildi, eurogold'du bizzat önerdiğiniz marka :) Artı fark ettiyseniz kesin bilgi yayalım demedim sizin tarzınız gibi, sadece bana söylenileni söyledim araştırın diye. Ayrıca kafese hem gaga taşı, hem mürekkep balığı kemiği, hem kuş kumu koymaktan bahsediyorsunuz; bir mineral blok koyulur kafese hepsinin işlevini yerine getirir. (misal; https://www.petlebi.com/kus-urunleri/quik-mineral-kus-blogu-5cm.html )
Bu arada benim için gayet mantıklı geldi uyguladım her şeye birden gerek yok diye düşündüm. Ve herkes bildiğini paylaşsın, insanlar bunları araştırıp sorgulasın doğru olanı uygulasın diye var bu site. İyi forumlar!

Esra_Pasa
Esra_Pasa

91

Hekim kimliğim olmaya bilir uzun yıllar araştırma yapmış yurtdışı kaynak çevirileri hazırlamış biriyim.Bakın yine yanlışsınız kafese tek bir blok yada gaga taşı ekleyip bırakmak da doğru değil.Bu canların doğal ortamında bir beslenme düzeyi var ve ev ortamında bakılan bakılan ne tür canlı olursa olsun onlara bu ortamı ararttırmamak gerekli.Kemirgen olan bu kuşlar siz kafeste bunları bulundurdunuz sürece hangi tünekte olursa olsun kafes düzeninize bağlı demir telleri kemirmek yerine kafeste bulundurduklarınız ile meşgul olacak.Elbette sahipleri olarak tek ürün bulundurup bulundurmamak sizin tercihiniz kum verip vermemek de sizin tercihiniz ben duymamışsınızdır söyleminize istinaden dillendirmeye yaptım.Dilerseniz @kuşveterineriburakuçar hesabına bir göz atabilirsiniz Hem bu konuda hem genel konular hakkında bilgi birikimi sağlayabilir.

Zegodogo
Zegodogo

2010

Yemini severek yiyor mu

Zegodogo
Zegodogo

2010

Yemden kaynaklı bir durum olabilir

teddybal
teddybal

123878

Kafes dibi teli yoksa alsanız çok iyi olur yoksa hiç vaz geçmeden devam ediyorlar.

teddybal
teddybal

123878

vazgeçmeden*

teddybal
teddybal

123878

Kafes dibinde serili kağıt ya da peçete varsa yiyebiliyorlar, hiçbir farklı şey yemese gidip kakalarını yiyebiliyorlar. Yem kalitesi ile bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum pek(ama kalitesizse şu an kullandığınız değişiklik denenebilir), davranış bozukluğu sanırım bu ve eğer varsa da ne olursa olsun vazgeçmiyorlar, en iyisi önlem almak, kafes dibinde tel olması çok önemli bu yüzden.

Esra_Pasa
Esra_Pasa

91

Kafes içi candostunuz için uygun değil.Altlık yok olmadığı gibi tükettigi yemi de yere boşaltmıssınız.
Öncelikle ona uygun bir kafes alın.Bulunduğu kafes taşıma kafesi.Gün boyu icerisinde kaldığı için hareket alanını kısıtlarr.Strese girebilir.
*Öncelikle ızgaralı daha geniş bir kafes alın.
*Kafes altına gazete koymayın.Talaş varsa talaş serin yoksa da yazısız boyasız a4 kağıdı bırakın.
*Yemleri asla zemine dökmeyin.Onun için yem kabı alın.
***Zemine döktüğünüz yem ister istemez dışkısı ile karışabiliyor ve bu sağlıklı bir ortam olabilir mi sizce?
*Kesinlikle yemlik alınmalı.
Önceliğiniz yaşam alanını düzenlemek olsun.

Esra_Pasa
Esra_Pasa

91

Öneriniz için teşekkürler lakin kanatlı uzmanı dediginiz veterinerizin böyle birsey söylemesi mümkün olamaz belki de kafes iceridinde bulundurdugunuz kum dogal kum degildi.Yapay içeriğini bilmediniz kumu elbette almayın fakat bir kafeste bir kuş için olmazsa olmaz dediğimiz hayati önem taşıyan bir besindir.Lütfen yanlış yönlendirmeyelim.Kuş kumu alırken doğal olduğuna ve içerigini iyi araştırıp almakta yarar var.Ama kafesten de asla eksik etmememiz gerekli.Kum dediğimiz içerisinde kalamar kemiği,active carbon,kırmızı kil vb mineraller barındırıyor.Elbette gidip yapay alçıdan yapılan şeyi kafese kum diye takarsan elbette zararlı.Organik dogal olacak ve kuş kumu kuşlar için hayati önem taşır.Bizler gibi yediklerini"çiğneme" yoktur.tükettikleri kursaga gider oradan taşlıga geçer ve yediği kuş kumu dediğimiz onlarin dogal ortamdan edindikleri kil,taş,kömür ile taşlıkta Yediklerini öğütürler.Sindirime kolaylık sağlar.Lütfen siz de tekrar kafesinize kumunuzu ekleyin ve organik olduğundan emin olun.

teddybal
teddybal

123878

Sağlıklı bir kuş için elzem olanlar; iyi beslenmesi, kaliteli ve farklı çeşitlilikte tohumlar kullanılması sürekli aynı tek tip basit tohumun verilmemesi, taze sebze meyvelerle desteklemek, suyunu kafesini temiz tutmak. Bunları layığıyla sağlıyorsanız kuş uzun yıllar yaşar zaten.

Esra_Pasa
Esra_Pasa

91

Yani sadece mineral blok koydum yeterli gibi düşünmeyin.Bizlerin de sıvı ihtiyacı var ama sadece su ile mi karşılıyoruz?
Bizler de çaya gerek duymayalım ekstra sıvı seylere gerek duymayalım su bizim için yeterli.
Olmaz siz kafeste bulundurun onlar zaten cok akıllı hayvanlar ihtiyaçları doğrultusunda doğadan temin edemediklerini bizler sayesinde sağlayacaklardır.İçerigi,STTsi ve organik oluşuna dikkat ederseniz hiç bir problem olmayacaktır.Kanat dolu günler😊

metmet
metmet

2243

Ben de yeme bozukluğu olan kuşun kafesine bu tarz şeyleri doldurursaniz ömrünün fazla uzun olmayacağı kanaatindeyim, soru sahibi zaten ne bulursa yiyor demiş, bu kuş sadece kumla bile karnını doldurabilir, tıpkı sadece kağıt, gaga taşı, vs.yiyen yeme bozukluğu olan kuşlar gibi. Genel bir yorum yapmış olabilirsiniz ama soru sahibinin sorusunun cevabı değil sizinki Esra hanım, siz genel kuş bakımı anlatmışsınız. Tıpkı diabet hastalığı olan birine insanlar şeker kullanır besin zincirlerinde var demek gibi.
Bu arada geçmiş olsun Melisa hanım, dikkat edin çünkü her şeyi yemesi iyi değil Allah korusun ölüme bile neden olabilir, küçük yaşlardan uzak durmasına alıştırmak lazım benim de bir kuşum var o da küçükken böyle idi önünü arkadaşın dediği gibi kafes dibine konan tellerle aldık, bu hem kakasindan hem kağıttan uzak kalmasını sağladı o da unuttu bu davranışları. Kafese yem yanında dal darı da koyun çeşitlilik hoşuna gider enerjisini ona verir, kolay gelsin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2602 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR