Kedielrde Çiğ Beslenme

ailur0phile
ailur0phile

1709 Puan

Bir kaç kişi çiğ beslenmeyle ilgili bilgi istedi benden. Nasıl yaptığımı, ne kadara mal ettiğimi soranlar oldu. Bende ilk baştan nasıl yaptığımı anlatacağım.


Öncelikle benim kedim 7 kg ve 2,5 yaşında. 5 aydır çiğ beslenme yapıyorum. Toplam günlük menü 210 gram. %80'i kemiksiz et 168 gram yani. 168 gramın %25'i yürek. Yani kemiksiz et 125 gram 43 gram da yürek. %10 kemik bu da 21 grama denk geliyor. (%5)10 gram ciğer (%5) 10 gram da dalak böbrek gibi organlar.
Ayda toplam 6300 grama denk geliyor. Toplam maliyeti ilk başlarda 200 TL'yi buluyordu. 2 aydır 170 TL'ye getirebiliyorum. Şu an için her hangi takviye kullanmıyoruz. 6. Ayı doldurunca kan tahlili yapacağız. Ona göre bir yol cizecegiz.


Sindirim de sorun olmaması için benim mamadan çiğ ete gecis sürecini 5 günde yaptım.
80 gram mama yiyordu normalde.ilk gun 20 gram çiğ tavuk 70 gram mama
2. Gün 30 gram çiğ 65 gram mama gibi gittim. (10 gram mama vermeyi kesiyorsam onun iki katı gramajda et veriyorum)
5 gün böyle geçiş yaptıktan sonra ilk hafta sadece tavuk eti ve tavuk yürek kullandık. (210 gram)
2. Hafta %10 Luk kemiği ekledik.
3. Hafta da ciğer ve diğer organları
Ayda 10 gün tavuk 8 gün kırmızı et 8 gün hindi, bıldırcın, 4 gün balık. (Taze balık yoksa somon yağı)


5 ayda ne gozlemledigimi söyleyeyim



  • daha çok idrar yapıyor. Günde 3 kere çıkıyor

  • dışkısı kokusuz ve az. 2 gunde ebur dışkı yapıyor.
    -tuylerinde kepek azaldı
    -tuy dökülmesinde değişiklik yok

  • ağız kokusu yok
    -dışlerinde daha kötüye gitme yok (sararma tartar gibi)

27 CEVAP

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Çok teşekkür ederiz 🙏🏻☺️ Kan tahlil sonuçlarını da buradan güncelleyebilir misiniz rica etsem. Ben de geçmeyi planlıyorum ama nasıl olur ne yaparım hiç bilmiyorum. O yüzden takip etmeyi çok isterim.

ailur0phile
ailur0phile

1709

Abartılacak kadar zor değil gerçekten. Ayda 1 gününü harcamak yeterli. Sabah alisveria yapıp akşam paketleme yapıyorum. Toplam 5-6 saatimi alıyor. El alıştıkça daha da hızlı bitiyor.

AhsenAise
AhsenAise

114761

Hayvansal yağ ile zeytinyağı farklı şekilde fayda sağlar


Antioksidan: Zeytinyağı; içeriğinde yüksek E vitamini, polifenol ve klorofilden dolayı kedigillerin bağışıklık sistemini güçlendiren antioksidanlar içerir.
Kalp hastalıklarını önler: Zeytinyağı, hayvanın sindirmiş olabileceği zararlı yağların sindirilmesinde yardımcı olan sağlıklı yağlar içerir.
Eğer kediniz az yiyorsa, mamalarına döktüğünüz bir damla zeytinyağı, kedinizin iştahını yerine getiren hoş bir koku yayar ve mamanın lezzetini arttırır.
Dış görünüşlerini iyileştirir: Zeytinyağının içeriğindeki su sayesinde, kedinizin tüyleri daha parlak, cildi daha sağlıklı olacaktır. Aynı zamanda, yaşlanma sürecini de yavaşlatacaktır.
Kıl yumakları: Kediler sürekli kendilerini yaladıkları için midelerinde kıl yumakları birikmektedir. Bir yemek kaşığı zeytinyağı, kedilerin bu korkunç kıl yumaklarından kurtulmalarına yardımcı olur.


MyAnimals


Bu arada gerçekten teşekkürler ,ailece bir canı özveriyle buyuttugunuz için

AhsenAise
AhsenAise

114761

Kan tahlilleri umarım güzel çıkar ,arada sindirim kolaylığı için minik bir parça kabak ekleyebilirsiniz ayda bir iki kez tahıl olabilir küçük miktarlarda en mühimi de zeytinyağı her mamasina yarım çay kaşığı eklerseniz daha da faydalı olacaktır, emeklerinize sağlık,kolaya kacmadiginiz için

ailur0phile
ailur0phile

1709

Ben tahil tercih etmiyorum. Tahıl yerine sebze kullanabilirim. sebze ve tahıl yerine kirli işkembe kullanıyorum ve
Haftada 1 schesir veya nd tavşanlı veya ördekli yaş mamasını yiyor. Bu sekilde karbonhidrat ihtiyacını karşılıyorum. (Yaş mama verme sebebim farklılık olması ve tavşan ördek gibi farklı protein kaynaklarını tüketmesi, buna Dr Lisa piersondan duymustum)

septikbaykus
septikbaykus

17255

Mamalardan daha iyi olduğu tartışmasız ama çok zahmetli iş. Valla uğraşamam :) ama tebrikler güzel bir yola girmişsin

orhdoner
orhdoner

135444

Hayırlısı olsun inşallah güzel sonuçlar alırsınız büyük cesaret gerçekten ama iyi yapmışsınız bence 🙏

ailur0phile
ailur0phile

1709

Tek başıma değilim bu yolda 😅 en büyük işi annem babam yapıyor. Babam parasını ödüyor, ben alışverişi yapıyorum. Annemle birlikte paketleme yapıyoruz.

Suveyder
Suveyder

104635

Çok iyimiş değişik bir yöntem😊🐈

AhsenAise
AhsenAise

114761

Neden tahıl ?; Kediler doğada fare kuş yediklerinde kuşun kursagindaki tahıl ,farenin midesindeki yemişleri de tüketiyorlar onlardan da faydalanıyor lar mis

theyusra
theyusra

16477

ben de yapmak istiyorum ya of, zaten iyi beslensin diye aldığım her şey rawdan daha pahalıya geliyor. benim tek sorunum koyacak yerimin olmaması, annemlere de şu an dondurucu alalım desem beni evlatlıktan reddeder artık... siz vermeden önce kaç gün tutuyorsunuz buzlukta? bakterilerin ölmesi için en az 18 gün donmaları gerekiyor diye biliyorum da

ailur0phile
ailur0phile

1709

18 gün değil. Balıklar 2 hafta diğer et türleri min 3 gün durması yeterli. Ben 1 hafta tutuyorum.

ailur0phile
ailur0phile

1709

Temizlige daha çok önem veriyorum. 2 öğün besleniyor her öğün de mama su kabı ve yediği paspası sirkeli su ile temizliyorum.
Veteriner hekiminizin haberi var. Desteklemiyor ama umrumuzda da değil zaten
Her hafta 3 kere kefir yoğurt keçi sütü veiyorum.
Kemik yerine yumurta kabuğu tozu kullanıyorum. Hafta da 1 tavuk boyun yiyor. Kanat vermeye daha cesaret edemedim.
Fazla ciğer verince ishal oluyor.

Melike0nur
Melike0nur

12598

Çiğ beslemeye bir de farkli şeyler katıyorlar kabak gibi veya vitamin karışımı gibi. Siz eklemiyorsunuz galiba onları. Sizinki daha sade göründü gözüme 😄 Yanlış anlamayın. bir yerde okudum aman Allahım beynim almadı. Onu oraya onu oraya katıyor bir şeyler yapıyor hepsinin belli ölçüsü var ne fazla ne eksik koyulmamasi gerekiyormuş falan dedim bırak bırak

ailur0phile
ailur0phile

1709

Sebze ben kullanmıyorum genelde köpekler için kullanılıyor ona barf deniyor. Ben raw yapıyorum sadece et et ürünleri var.
Vitaminler için acele etmek istemedim. Fazla vitamin de zararlı olduğu için oranları iyi yapmak gerekli. Bu yüzden ver hekimden destek alacağım. Bir kaç çiğ beslnem öneren vet hekimle konuştum bunun için.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1135 Görüntüleme
  • 27 Cevap
  • 17 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80118 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR