Belediyeler Hayvanlara Duyarsız. Hiçbirşey Yapmıyorlar. Neden?

patipati
patipati

88105 Puan

Sokak kedilerine çok üzülüyorum. Artık senede 3 kez doğum yapıyorlar ve doğan bebekler de maalesef ya köpekler ya arabalar yada kötü kalpli insanlar yüzünden ölüyorlar. Neden belediyeler kısırlaştırmaya yardımcı olmuyorlar. Ben elimden geldiğince uysal olanları yakalayıp kısırlaştırıyorum ama randevu almak zor ayrıca bakımını bize bırakıyorlar. Hiç değilse yabani olanlara onlar baksalar. Zor yakaladığımız yabani kediyi kafese tekrar koymak çok zor. Belediyelerin çoğu onlar için besleme falan da yapmıyor. Hep biz hayvansever insanlar özveride bulunuyoruz ama artık biz de maddi manevi bittik. Eskiden aşı, tedavi yapıyorlardı şimdi sadece kuduz aşısı yapıyorlar. Özel veterinerler de çok pahalı. Zengin olmak gerek.

12 CEVAP

Rammer
Rammer

1974

Malasef belediyeler hatta tamamen devlet'in bu konuya karşı duyarlı olmasını sağlamak için malasef bireysel olarak yapılacak şey çok az bu iş STK'lara düşüyor bireysel olarak ancak bu kurumlara destek olabiliriz diye düşünüyorum

piko06
piko06

1843

keçiören belediyesi yeni bir veteriner almış beyefendi takım elbise ile çalışıyor. hayvanlara dokunmadan uzaktan bakıyor. rezalet.

patkam
patkam

115790

tüm belediyelerin duyarlı ve belediyecilik kavramına uygun davranmaya davet ediyorum.....

ursem
ursem

4623

canlara çok üzülüyoruz ama yettiğimiz yere kadar devam evet bel çok çaba harcamıyor bu tamammen bel başkanıyla ilgili yada veterinerlikleriyle önce canları sevmeleri gerekiyor yada yaratandan ötürü saygı duymaları ama malesef derneklerde fazla birşey yapmıyor kış geliyor ne yapacağımı bilmiyorum .

TatliPati_
TatliPati_

64

Yakın civardaki barınaklar bu işi ücretsiz yapıyor.

rnt
rnt

5741

Çünkü artık belediyeler kısırlaştırma yerine mama ihalelerine girip ne olduğu belli olmayan mamaları dağıtmayı belediyecilikten sayıyor. Lütfen bu konularla ilgili olarak bağlı olduğunuz belediyelerin beyaz masalarına mail atın. Herkes bu konuda elinden geleni yaparsa eskiden olduğu gibi her ilçede klinikler yeniden açılır ve sahipli, sahipsiz tüm evcil dostların kısırlaştırma, aşılama, tedavi.. gibi ihtiyaçları karşılanır.
İstanbul için: https://crmweb.ibb.gov.tr/
Ankara için : https://mavimasa.ankara.bel.tr/PublicIncident
İzmir için : http://www.izmir.bel.tr/Him/18/tr

Patim3453
Patim3453

759

Aynen öyle belediyeler hayvanlar konusunda ciddi manada duyarsız ve sorumsuz davranıyor artık buna bir son verilmeli !!

MertKarakoc
MertKarakoc

2494

Barınakları arayabilirsin

Duman14
Duman14

14039

Bziim burda hayvanlar için özel hastane var genel bakım ücretsiz hatta hastanenin kendi kedisi var sokak kedilerinide götürüp tedavi ettirebiliyoruz ama kalıcı yer bulmak zor tabi

Badems
Badems

12123

Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama İstanbul'da belediyeler sokakta yaşayan hayvanları ücretsiz kısırlaştırıyor. Aşı masrafları da veterinerlere oranla çok daha iyi oluyor.

ilanekle
ilanekle

8389

Sizinki gene iyi bizim burada kedi yavrularını terk eder etmez hamile kalıyor. Buradaki tüm yavrulara bakmaya çalışıyoruz ama yavrular ya arabalar tarafından eziliyor ya vahşi (sözde) çocuklar derilerini yüzüyor (bir kere yaşadık) yada daha bebekken annesinden kaçırılıp ortalığa atılıyorlar. Hepsi yam yam yaaa.

ilanekle
ilanekle

8389

Veteriner klinikleri desen burda bir tane var oda kediyi köpeği daha kapıdan içeri sokmuyor!!

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2124 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 12 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR